Period Four Cultural Corner
Ⅰ.语境填词 1．________ (一般地) speaking，it’s quite a fair settlement. 2．Pablo Picasso，was the greatest western artist in the ________ (第二十) century. 3．I like watching television ________ (系列)． 4．Picasso had his first ________ (展览) at the age of 16. 5．Picasso ________(发起) an important new artistic movement called Cubism with Spanish artist
George Braque. 6．The enemy ________ (毁坏) the city. Ⅱ.选词填空
a series of，in one’s twenties，happen to，be known as，start with，agree with
1．He began to learn French ______________________.
2．Tom always asks his teacher ____________________ questions.
3．Her illness ________________ a high fever.
4．His birthday just ________________ be the same day as mine.
5．The policeman ________________________ a drug buster.
6．I ________________ what you have said.
1．用 happen 或 take place 的适当形式填空
(1)The Olympic Games ________________ every four years.
(2)What do you think has ________________ to him?
(3)May 4th Movement ________________ in 1919.
2．用 agree with，agree on 或 agree to 的适当形式填空
(1)The climate here doesn’t ________________ me.
(2)Most people ________________ this arrangement.
(3)We ________________ a price for the second-hand car.
(4)They ________________ us.
1．Because of the heavy snow，a serious accident ______ to the family.
2．My deskmate left for Japan ________.
A．on his twenties
B．at his twenties
C．in his twenties
D．in his twenty
3．The city ________ of fierce fights between blacks and whites in the 1960s and Dr. King was shot
and killed in 1968.
B．saw a series
C．has seen series
D．has seen a series
4．He seemed to be looking for the words ________ he could express his idea.
5．Before they fled the country，the enemy attempted to ________ all the factories.
6．—What terrible weather！I simply can’t get my car ________.
—Why not ________ the engine with some hot water?
A．starting；try to fill
C．to start；trying filling
D．started；trying to fill
7．A series of debates between the major candidates ________ scheduled for the Labor Day last week.
8．A bomb destroyed two buildings and ________ several others.
9．One learns language by making mistakes and ________ them.
10．The trees ________ in the storm have been moved off the road.
A．being blown down
D．to blow down
For the early years，say，kindergarten through fourth grade，you can get by with no technology at
all.Even if you have a computer，it’s a good idea to get children familiar with libraries.At this age，trips to
the library are like family outings.
But as you get closer to middle school，the Internet becomes more of a necessity.Teachers will often
give homework that requires a student to use the Internet for research.
After the computer and the Internet，technology choices for students become harder to make especially
when it comes to cellphones.
Kids will beg their parents for a cellphone，especially in middle school.For many parents，it’s a safety
issue：They want to know that their kids can reach them (or vice versa) quickly if necessary.
But many teachers dislike cellphones.They say more kids even think they can have a conversation
during a class.They text each other and take photos.
Texting also raises problems of cheating.Several articles I read while researching this topic mentioned
that more schools are banning cellphones for this reason.
Then there is the “coolness” factor.Many kids see iPods as a necessity.iPods are great for music，but
do they do anything for your child’s education?
But Doug Johnson，an educator for 30 years，says that if we really want our children to develop the
skills needed in the 21st century，we need to be open to the way that they use technology，be it cellphones
“Some do more with their cellphones than we do，” he jokes.“I don’t think we should be
afraid.And the truth is that it’s easier to change the way we teach，rather than trying to change the
technology habits of an entire generation.”
1．How many technology choices are mentioned in this passage?
2．According to the author，primary school pupils should________.
A．read more books
B．often use computers
C．ask for cellphones
D．have cool iPods
3．Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A．Cellphones can be used to contact parents.
B．Cellphones can be used to text each other.
C．Cellphones can be used to cheat in exams.
D．Cellphones can be used to earn money.
4．In the author’s eyes，many kids buy iPods to______.
C．listen to the music
D．go over lessons
5．What’s the main idea of the last paragraph?
A．Cellphones are very useful to students.
B．Teachers should improve their teaching methods.
C．We should adapt to students’ technology habits.
D．Everyone should follow the trends of fashion.
生义：vi.遵守(法律、习俗等)；庆祝(节日等)；评论，说话 1．You must observe the rules of the game. 你必须遵守游戏规则。 2．Do they observe Christmas? 他们过不过圣诞节？ 3．She observed that the journey was long and tiring. 她说这次旅行又长又累。
Ⅰ.1.Generally 2.twentieth 3.series 4.exhibition 5．started 6.destroyed Ⅱ.1.in his twenties 2.a series of 3.started with 4．happens to 5.was known as 6.agree with Ⅲ.1.(1)take place (2)happened (3)took place [(1)happen 是普通用词，指具体客观事件的发生，往往带有偶然的意味。如果表示某人发生了什 么或某事物发生了什么情况，用 happen to sb./sth.。 (2)take place 是按意图或计划实行的，没有偶然的意味，也表示战争、革命等事件的发生，还可 以用来表示“举行”这一意思。] 2．(1)agree with (2)agree to (3)agreed on (4)agree with [(1)agree with 同意某人的意见、想法；(气候、饮食等)适合。 (2)agree on 就……取得一致意见；商定。 (3)agree to 同意某一建议、安排等。] Ⅳ.1.B [happen 多指事件偶然、突然发生；...occur to sb.某人想起……；take place 指有计划、 安排的事件的发生。这三个单词或短语都不用于被动语态。] 2．C [in one’s＋基数词的复数形式，表示“在某人多大岁数”时。] 3．B [根据时间状语 in the 1960s 知空处应用一般过去时态；a series of 表示“一系列的……”； see 在本句中意为“见证”。] 4．B [还原为正常语序为：he could express his idea with the words，故选 B 项。] 5．A [destroy 指彻底毁坏以致不能或很难修复；damage 指价值、用途降低或外表损坏等，不 一定全部破坏，损坏了还可以修复；hurt 指人的伤害；injure 指在意外事故中受伤。] 6．B [get a car started 开动/发动车，car 与 start 之间为动宾关系，故用过去分词作宾补。Why not do...？为固定句型。try doing 尝试着做某事。] 7．C [由时间状语 last week 知应用一般过去时态；“a series of＋n.”作主语时，谓语动词用单数， 故 C 项正确。] 8．A [damage 指对价值、外观、使用性或完好性的破坏，符合题意。] 9．B [and 前后要求用平行结构。根据前面的 making mistakes 知应用 correcting mistakes。] 10．B [句意为：在暴风中被吹倒的树已经被从道路上移走了。“树木”的后面缺少定语，因为 blow down 与 trees 之间是动宾关系，且是已经完成的动作，故用过去分词短语 blown down。] Ⅴ.1.C [事实细节题。由文章可知共有“computer，internet，cellphone and iPod”四种。]
2．A [细节理解题。由文章第一段后两句“...it’s a good idea to get children familiar with libraries.At this age，trips to the library are like family outings”可知选项 A 正确。]
3．D [细节理解题。由文章的第四至六段可以看出，手机可以被孩子们用来联系父母(can reach them)，互发短信(text each other)，考试作弊(cheating)，由此可以判断 D 项在文中未提及。]
4．C [细节理解题。由倒数第三段的“iPods are great for music，”可知 MP3 播放器 iPods 是欣赏 音乐的极好的数码产品，由此可以判断 C 项正确。]
5．C [段意归纳题。最后一句用了一个 rather than 句式表明了作者的态度。也就是说，我们应 该改变我们的教学方法，而不是试图改变整个一代学生的科技习惯。]
copyright ©right 2010-2020。