Unit 1 Exercise 1
A An American woman Anna Jarvis was the first person to decide that mothers should have a holiday in their honour each year. Miss Jarvis started her campaign in 1906 in her home city Philadelphia. She wrote thousands of letters to congressmen(国会议员), city officials，teachers and newspaper publishers, proposing (提议) an official holiday for mothers.She traveled
all over America, trying to get support for the idea.Her battle went on for years. In 1914 the Congress declared (宣布)the second Sunday in May each year as Mother’s
Day.Anna Jarvis wanted Mother’s Day to be a simple event.She thought children could honour their mothers by spending some time with them as an act of love and respect.However, the holiday turned out to be a major event for department stores, flower shops and greeting-card industries, which Miss Jarvis didn’t like.
Americans spend millions of dollars on gifts for their mothers on this day. Younger children often try to prepare and serve breakfast for their mothers. Fathers may offer to take care of children so that mothers can enjoy themselves.The holiday becomes an important time for family gathering.
[语篇解读] 你知道母亲节是哪一天吗？你知道第一个要求设立母亲节假日的美国妇 女是谁吗？阅读本篇，了解一下吧！
1．Miss Jarvis ________. A．kept writing letters to persuade people to love and respect their mothers B．kept writing letters and making speeches for people to support her idea C．declared the second Sunday in May as Mother’s Day D．did all she could to support people to accept the second Sunday in May as Mother’s Day 解析：细节理解题。由第一段第三、四句可知 A 项不正确，而 B 项表述是正确的；由 第二段第一句可知 C 项表述是错误的；文中只是提到她在母亲节被正式宣布之前做了大量 工作，而未提她为了让人们接受把 5 月的第二个星期天作为母亲节而做了许多能够做的事， 故 D 项错误。 答案：B 2．Miss Jarvis proposed Mother’s Day in order that people could show their love and respect
to their mothers by ________.
A．spending some time with them B．offering them precious gifts C．eating in restaurants together D．taking care of children for them 解析：细节理解题。由第二段“She thought children could honour their mothers by spending some time with them as an act of love and respect.”可知选 A。 答案：A 3．On Mother’s Day, department stores and flower shops ________. A．are closed B．have fewer customers C．are full of people D．only have women customers 解析：推理判断题。由第二段最后一句可推断出母亲节当天百货商店和花店挤满了人。 故选 C。 答案：C 4．Miss Jarvis didn’t like ________. A．department stores B．flower shops C．greeting-card industries D．the way people spend Mother’s Day 解析：细节理解题。由第二段最后一句可知 Miss Jarvis 不喜欢人们过母亲节的方式。 答案：D
B Shirley Temple (1928－2014)，an American actress，was considered among the most successful child stars in the history of film.Born by an ambitious mother，Temple first appeared in a film at the age of three，and at six she starred in Stand Up and Cheer (1934)．Known and recognized for her ability to sing and tap dance in several films，Temple became a famous person in 1934.At the end of that year she was given a special Academy Award “in grateful recognition of her outstanding contribution”． During the Great Depression of the 1930s，Temple was celebrated by an adoring public.At the height of her popularity，from 1935 to 1938，Temple was the biggest boxoffice attraction in Hollywood.Temple made a number of films as a teenager，but her appeal had faded，and the films were not successful.In 1949，Temple departed elegantly from Hollywood.
Two decades later，she reappeared into the spotlight(公众注意的中心)by announcing her
qualification as a candidate for Congress.She lost the election，but Temple displayed her
determination and went on to enjoy a long and successful career with the United Nations and the
After retirement(退休)，she responded that she was at peace with her life and proud of her
accomplishments in two of the nation’s most influential areas.“If I had to do it all over
again，”Shirley Temple once declared，“I wouldn’t change anything.”
5．Temple became famous at the age of ________.
6．Temple attracted people’s attention again when________.
A．she entered Congress
B．she worked for the UN
C．she went on with the political life
D．she announced to participate in the election
解析：细节理解题。根据倒数第二段内容可知 20 年之后，她宣布自己作为国会候选人
7．We know from the last paragraph that Temple ________.
A．wanted to lead a different life
B．regretted having left Hollywood
C．was content with her experiences
D．was sorry about her election failure
8．Which of the following best describes Temple?
A．Special and generous.
B．Patient and sensitive.
C．Attractive and humorous.
D．Talented and determined. 解析：推理判断题。根据本文可知秀兰·邓波儿从小就开始演电影，说明她很有表演天 赋，根据倒数第二段选举失利后她并不放弃可知她是非常有决心的，故本题选 D。 答案：D
copyright ©right 2010-2020。