当前位置:首页 >> 英语 >> 最新2018高中英语阅读理解技巧及其习题

最新2018高中英语阅读理解技巧及其习题


阅读理解方法及技巧

(一) 阅读是获得更综合、更复杂、更精确信息的必要手段,考生在做阅读理解时,不仅要 看懂文章的字面意思,还需要针对不同题材和体裁的篇目运用不同的方法作出正确的选择。一 般来说,词汇、阅读速度和理解能力是阅读理解中三个最重要并且有相互联系的因素。 阅读的方法可以使用以下几种: 1.跳读:就是快速的一步阅读法。实际上是有选择阅读,找关键词。用这种阅读方法回答 who、 what、when、where 之类的问题最为有效。 2.略读:指比跳读慢些的二步阅读法。即泛泛地、粗略地快速阅读,目的是了解大意,对文章 有个总的概念。此种阅读方法能回答 why、how 之类的问题。 3.精读:即最细致、最慢的深层阅读方法,目的是求得对所读文章的全部意义的理解与掌握。 在使用阅读技巧时尽量做到以下几点: 1.带着问题阅读短文。 2.找出主题句、确定中心思想。 3.推断单词、句子和文章的含义。 4.尽快选择答案。 (二)不同体裁文章的特点及解题技巧 1. 记 叙 文 记叙文又可分传记类和故事类。 传记类文章在阅读中时间是全文的关键,根据时间我们可以找到相关的事件,抓住文章 的主要内容。 故事类文章情节性较强,阅读时要注意故事中的时间、地点、人物和发生的事件,这些 都是文章中的主要内容和信息,对于准确理解文章十分重要。 2. 说 明 文 说明文是对事物的形状、性质、特征、成果或功用等进行介绍,解释或阐述的文章。把 握所说明事物的特征和本质是理解说明文的关键。说明事物特征的方法很多,主要有定义法、 解释法、比较法、比喻法、数字法、图表法、引用法和举例法等。 数 字 说 明 文 在阅读数字说明文时要特别注意文中数字的含义,从这些数字中可以找到文章的主要内容。 解 释 说 明 文 解释说明文着重说明事物的本质、特征和功用等。许多科普文章都属于这一类。在阅读 这类文章时要学会解决 what, how, why 等一类的问题。它们是文章的关键。如能带着这些问题 阅读,将会更迅速抓住文章的主题。 比 较 说 明 文 比较说明文是通过对比方法说明问题。在阅读这类文章时要善于把握全篇陈述的基本倾 向。作者在谈论一个有争议的问题时总要顾及到争议的各个方面。但是,在一般情况下,作者 的陈述总要倾向于某一种观点。 应 用 文 应用文涉及的范围比较广,包括广告、通知、书信等。应用文一般语言简洁,省略及不 规范的句子较多。阅读时一般要求考生全面掌握文章中提供的信息,并运用这些信息去解决问 题。因此对题干的理解尤为重要。 (三)不同类型问题的解题方法与技巧 1.主旨大意类题型 主旨大意类题型主要测试学生对文章全面理解和概括的能力,提问的内容可能是全文的 大意,也可能是某段的段落大意。一般不易在文中直接找到答案。 1)常见提问方式 What is the topic of the text? (NMET’93) The text is mainly about ____. (NMET’95)
1

What’s the main point the writer is trying to make in the last paragraph?(NMET’98) What would be the best title for the text? (2004 全国Ⅳ) This article mainly tells about the story of ____.(NMET’99) The writer’s purpose in writing this story is ______. (NMET 2000) The subject discussed in this text is _____. (NMET 2000) What does the text mainly describe? (2004 全国Ⅳ) 2)解题方法 A.分析篇章结构,找出文章主题 B.全面分析细节,准确概括大意 C.抓住文章主线,归纳文章中心 A.分析篇章结构,找出文章主题 在许多情况下,尤其在阅读说明文和议论文时,根据其篇章特点我们可以通过仔细阅读 短文的第一句或第二句, 即文章的主题句来归纳出文章的主题。 若短文由若干段组成,除仔细阅读第一段的首句外,还须仔细阅读每一段的第一句,即 段落中心。还有些文章中心句在全文的最后。此类文章往往以列举事实开头,通过论证最后阐 述核心观点。因此,仔细阅读这类文章或段落的首尾句是关键 。 (00C--59) Decision-thinking is not unlike poker-it often matters not only what you think, but also what others think you think and what you think they think you think.The mental process(过程) is similar. The subject discussed in the text is______. A.the process of reaching decisions B.the difference between poker and chess C.the secret of making good business plans D.the value of information in winning games B.全面分析细节,准确概括大意 在阅读中一定要对文章中提供的信息进行全面的分析。既不能片面行事,亦不可随意扩 大。在解题时一定要仔细分析文章的细节,找出共同点,然后才能做出准确的判断。 C.抓住文章主线,归纳文章中心 有些文章像记叙文,主题思想不是通过一两句话就可以表达的。这时就需要通过阅读全 文,抓住关键字或主要论题来归纳中心思想。 2.推测判断类题型 要求考生纵观全文,在掌握全文提供的各项信息的基础上进行正确的逻辑推理,推断作者 的意图;人物的动机、目的、性格特征;事件的前因后果; 语言中的语气等。此类题属于深层 理解题,难度最大。但要取得高分就必须抓好此类考题。 1)常见提问方式 We can infer from the text that “computer-literate” means ______. (NMET’ 99) From the text, we learn that the diary is now owned by ______. (NMET’99) Vanvergarges’ remark suggests that ______. (NMET’ 98) After reading the story, what can we infer about the hospital? (NMET’ 96) What did Greg Rota probably do in the end? (2004 全国Ⅰ) 在推测判断题中典型的常用词汇有: infer , imply , suggest 和 conclude。 此外提问中也可能含 有表示推测的情态动词,如 can, could, would, might 等和其它表示可能性的副词,如 probably, most likely 等。 From the text we know that Dagmar is most likely _____. (NMET’ 96) Which of the following might have happened afterwards? (NMET’ 91) This text is most probably taken from a ___ . (NMET 94) In the writer’s opinion, a good stage school should ____. (NMET’ 99)
2

This text most probably appears in . (2004 全国Ⅱ) 2)解题方法 A.利用已知信息,进行逻辑推理 B.结合一般常识,分析提供信息 C.注意表层意思,悟出深层含义 A.利用已知信息,进行逻辑推理 推理判断题的答案一般在文中不可能直接找到,但这并不意味着读者可以随意判断。解答此 类题时必须充分利用文中所提供的信息进行合乎逻辑的推断。 在做这类题时必须要注意两点:第一,要分清题目是问作者的观点还是读者的观点,二者不 可混淆。第二,不要脱离原文凭自己意愿乱推测或只凭常识推测。所做出的答案一定要在文中 直接或间接找到依据或理由。 B. 结合一般常识,分析提供信息 在对文章进行分析判断时,有时在文章所提供信息的基础上,读者还需要运用一般常识进行 合理推断。 C.注意表层意思,悟出深层含义 在进行阅读判断时还要注意在语篇层面上进行深层的连贯性思考,要学会去伪存真、由表 及里去推测作者的真正意图。考试中这类题目不多但是难度较大,极易失分 。 3.细节类题型 细节题的考查每年高考中都有一定比例。一般难度较低,属于浅层理解题,得分率较 高。 The reason Father was in a hurry to get home was that he _______. (99D--63) A.wasn’t feeling very well B.hated to drive in the dark C.wanted to take some exercise D.didn’t want to be caught by the police 表层信息是: daughter: …you can’t be healthy… father: … could go for a run 深层信息是: father: … wants to be healthy so he goes for a run every day … was driving fast so that he could go for a run daughter: … knew why he was driving so fast … noticed that he didn’t wear his safety belt 1)常见提问方式 以 what, which, where 等疑问词开头,后接短文具体内容提问; 以 from the text, according to 开头,后接短文具体内容提问; 以某个细节提问; 以 true, not true 提问; 就文中细节进行简单计算、排序、识图等提问。 2)解题方法 细节类题型的共同特点是:就文中某一个事实或细节提问。要求考生在文中找出相关的事 实或细节。此类题型的解题方法是:抓住提问中的关键词,仔细阅读文章中的相关内容,一般 可以在文章中直接找到或稍加归纳就可以找到正确答案。 NMET 1999-A--54 Which of the following shows the right order of what happened to the diary? a---Tom Brennan found the book in an office building b---The book was shown to James Green c---Cory Luxmoore arrived from England d---The book was left behind in a taxi A. a, b, c, d B. c, b, d, a C. a, c, d, b, D. c, a, b, d 在做细节题时一定要具有迅速获取有效信息的能力。按考试说明规定做阅读题的时间是 35 分 钟,但在考试中一般学生做阅读题都超过了这一规定时间。问题在于考生阅读速度太慢,缺乏 一定的阅读技巧。
3

有些阅读材料如新闻报道,故事,应用文体等在阅读时不必逐字逐句去理解,可先进行快速略 读(skim)领会文章大概意思,再看题目,然后根据题目要求再扫读( scan)文章,获取相关 信息。与题目无关的内容完全不必费时去理会。 NMET02—C 64. Which theatre offers the cheapest seat? 65. If you want to see a play with old jokes and songs, which phone number will you ring to book a seat? 66. We may learn from the text that Sue Townsend is ______. 4. 猜测词义类题型 在阅读中常要求学生猜测某些单词或短语的意思。历年高考中均有此类题目。有的文章尽 管没有专门设题,但由于文章中常常出现生词,因此,词义的猜测还是贯穿在文章的阅读理解 之中。 解这类题目一般是通过上下文去理解或根据构词法去猜测。猜测词义的具体方法是: 1)从文章 段落 句子的结构去推测词义。 2)借助作者对词义的解释。 3)从上下文的对比中猜到词义。 4)运用常识进行判断。 5)根据生词所在句子的内容断定词义。 根据段落或文章猜测词义,是一种难度较大且复杂的阅读技能。掌握这种技能的关键在于准确 全面理解段落或全文的内容,并且灵活地运用猜测句子的多种综合技能,才能达到猜测词义的 理想效果。 The underlined phrase “figure out” in the text means _____. (97A--54) A. work out B. add up C. guess D. study The underlined word “leg” in “Bicycle tour and race” probably means _________ .( 96E 68) A. race B. practice C. part of the training D. part of the tour 02E—74) What does the underlined word “hassle”(paragraph 1) probably mean? A. A party designed by specialists B. A plan requiring careful thought C. A situation causing difficulty or trouble D. A demand made by guests (04 全国Ⅰ—74) The underlined word “land” in the last paragraph probably means . A. keep for some time B. successful get C. immediately start D. lose regretful (05 全国Ⅲ-44)The underlined word “chapter” in paragraph 2 means_____. A.one branch of an organization B.a written agreement of a club C.one part of a collection of poems D.a period in a society’s history 阅读理解 1、 O. Henry was a pen name used by an American writer of short stories. His real name was William Sydney Porter. He was born in North Carolina in 1862. As a young boy he lived an exciting life. He did not go to school for very long, but he managed to teach himself everything he needed to know. When he was about 20 years old, O. Henry went to Texas, where he tried different jobs. He first worked on a newspaper, and then had a job in a bank, when some money went missing from the bank O. Henry was believed to have stolen it. Because of that, he was sent to prison. During the three years
4

in prison, he learned to write short stories. After he got out of prison, he went to New York and continued writing. He wrote mostly about New York and the life of the poor there. People liked his stories, because simple as the tales were, they would finish with a sudden change at the end, to the reader’s surprise. 1. In which order did O. Henry do the following things? a. Lived in New York. b. Worked in a bank. c. Travelled to Texas. d. Was put in prison. e. Had a newspaper Job. f. Learned to write stories. A. e. c. f. b. d. a B. c. e. b. d. f. a C. e. b. d. c. a. f. D. c. b. e. d. a f. 2. People enjoyed reading O. Henry’s stories because A. they had surprise endings B. they were easy to understand C. they showed his love for the poor D. they were about New York City 3. O. Henry went to prison because . A. people thought he had stolen money from the newspaper B. he broke the law by not using his own name C. he wanted to write stories about prisoners D. people thought he had taken money that was not his 4. What do we know about O. Henry before he began writing? A. He was well-educated. B. He was not serious about his work. C. He was devoted to the poor. D. He was very good at learning. 5. Where did O. Henry get most material for his short stories? A. His life inside the prison. B. The newspaper articles he wrote. C. The city and people of New York. D. His exciting early life as a boy. 2、 One day a few years ago a very funny thing happened to a neighbour of mine. He is a teacher at one of London’s big medical schools, He had finished his teaching for the summer term and was at the airport on his way to Russia to give a lecture. He had put a few clothes and his lecture notes in his shoulder bag, but he had put Rupert, the skeleton (人体骨骼) to be used in his lecture, in a large brown suitcase (箱子). At the airport desk, he suddenly thought that he had forgotten to buy a newspaper. He left his suitcase near the desk and went over to the shop. When he got back he discovered that someone had taken his suitcase by mistake. He often wonders what they said when they got home and found Rupert. 1. Who wrote the story? A. Rupert’s teacher. B. The neighbour’s teacher. C. A medical school teacher. D. The teacher’s neighbour. 2. Why did the teacher put a skeleton in his suitcase? A. He needed it for the summer term in London. B. He needed it for the lecture he was going to give. C. He wanted to take it to Russia for medical research. D. He wanted to take it home as he had finished his teaching. 3. What happened at the airport? A. The skeleton went missing . B. The skeleton was stolen . C. The teacher forgot his suitcase. D. The teacher took the wrong suitcase . 4. Which of the following best tells the teacher’s feeling about the incident? A. He is very angry . B. He thinks it rather funny . C. He feels helpless without Rupert.D. He feels good without Rupert . 5. Which of the following might have happened afterwards? A. The teacher got back the suitcase but not Rupert. B. The teacher got back neither the suitcase nor Rupert. C. The teacher got back Rupert but not the suitcase. D. The teacher got back both the suitcase and Rupert. 3、 On the evening of June 21, 1992, a tall man with brown hair and blue eyes entered the beautiful hall of the Bell Tower Hotel in Xi’an with his bicycle. The hotel workers received him and telephoned the manager, for they had never seen a bicycle in the hotel ball before though they lived in “the kingdom of bicycles.” Robert Friedlander, an American, arrived in Xi’an on his bicycle trip across Asia which started last December in New Delhi, India.
5

When he was 11, he read the book Marco Polo and made up his mind to visit the Silk Road. Now, after 44 years , he was on the Silk Road in Xi’an and his early dreams were coming true. Robert Friedlander’s next destinations (目的地) were Lanzhou, Dunhuang, Urumqi, etc. He will complete his trip in Pakistan. 1. The best headline(标题) for this newspaper article would be . A. The Kingdom of Bicycles B. A Beautiful Hotel in Xi’an C. Marco Polo and the Silk Road D. An American Achieving His Aims 2. The hotel workers told the manager about Friedlander coming to the hotel because . A. he asked to see the manager B. he entered the hall with a bike C. the manager had to know about all foreign guests D. the manager knew about his trip and was expecting him 3. Friedlander is visiting the three countries in the following order, . A. China, India, and Pakistan B. India, China, and Pakistan C. Pakistan, China, and India D. China, Pakistan, and India 4. What made Friedlander want to come to China? A. The stories about Marco Polo . B. The famous sights in Xi’an . C. His interest in Chinese silk. D. His childhood dreams about bicycles . 5. Friedlander can be said to be . A. clever B. friendly C. hardworking D. strong—minded 4、Mr. Grey was the manager of a small office in London. He lived in the country, and came up to work by train. He liked walking from the station to his office unless it was raining, because it gave him some exercise. One morning he was walking along the street when a stranger stopped him and said to him, “You may not remember me, sir, but seven years ago I came to London without a penny in my pockets, I stopped you in this street and asked you to lend me some money, and you lent me ? 5, because you said you were willing to take a chance so as to give a man a start on the way to success.” Mr Grey thought for a few minutes and then said, “Yes, I remember you. Go on with your story!” “Well,” answered the stranger, “are you still willing to take a chance?” 1. How did Mr. Grey get to his office? A. He went up to work by train. B. He walked to his office. C. He went to his office on foot unless it rained. D. He usually took a train to the station and then walked to his office if the weather was fine. 2. Mr Grey liked walking to his office because ________. A. he couldn’t afford the buses B. he wanted to save money C. he wanted to keep in good health D. he could do some exercises on the way 3. Mr. Grey had been willing to lend money to a stranger in order to_______ A. give him a start in life B. help him on the way to success C. make him rich D. gain more money 4. One morning the stranger recognized Mr. Grey, and_______ A. wanted to return Mr. Grey the money B. again asked Mr. Grey for money C. would like to make friends with him D. told Mr. Grey that he had been successful since then 5. In the second paragraph, “…take a chance” means ______. A. Mr. Gray happened to meet a stranger B. Mr. Grey had a chance to help a stranger C. Mr. Grey helped a stranger by chance D. Mr. Grey took the risk that the stranger would not give back the money which he lent him 5、 Even if you are a good high-jumper, you can jump only about seven feet off the ground. You cannot jump any higher because the earth pulls you hard. The pull of the earth is called gravity. You can easily find out the pull of the earth. If you weigh yourself, you will know how much gravity is pulling you. Since there is gravity, water runs down hill. When you throw a ball into the air, it falls back down. Because of gravity, you do not fall off the earth as it whirls (旋转) around.
6

Then, can we get away from the earth and go far out into space? Now you can do it, because spaceships have been invented. Then spaceship will go so fast that it can escape (逃出) the earth’s gravity and carry you into space. 1. In this passage, the word “gravity” means. A. the pull of everything. B. the force of attraction(吸引) among objects. C. the force which attracts objects towards the centre of the earth D. the force which attracts the earth towards the sun. 2. When you slip(滑) you always fall to the ground because A. the earth always turns round. B. the earth has gravity C. the earth’s gravity is greater than your weight. D. you are careless. 3. Gravity is strong that A. it can throw a ball into the air. B. it makes you jump only seven feet. C. it can let you fly away from the earth. D. it can keep everything on earth. 4. Because of gravity, A. water flows everything. B. we can go everywhere by ship. C. water always flows downwards. D. fish can live in water. 5. We can get away from the earth by spaceship because A. the spaceship goes very fast. B. the earth can’t pull the spaceship. C. the spaceship has a strong force. D. the spaceship can jump higher than other things. 6、An expensive car speeding down the main street of a small town was soon caught up with by a young motorcycle policeman. As he started to make out the ticket, the woman behind the wheel said proudly, “Before you go any further, young man, I think you should know that the mayor of this city is a good friend of mine.”The officer did not say a word, but kept writing. “I am also a friend of chief of police Barens,”continued the woman, getting more angry each moment, Still he kept on writing. “Young man,”she persisted, “I know Judge Lawson and State Senator (参议员) Patton.” Handing the ticket to the woman, the officer asked pleasantly , “Tell me, do you know Bill Bronson.” “Why, no,”she answered. “Well, that is the man you should have known,”he said, heading back to his motorcycle, “I an Bill Bronson.” 1. The policeman stopped the car because_____ A. it was an expensive car B. the driver was a proud lady C. the driver was driving beyond the speed limit D. the driver was going to make trouble for the police 2. The woman was getting more angry each moment because _____. A. the policeman didn’t know her friends B. the policeman didn’t accept her kindness C. the policeman was going to punish her D. she didn’t know the policeman’s name 3. The policeman was _______. A. an honourable fellow B. a stupid fellow C. an impolite man D. a shy man 4. The woman was _______. A. kind-hearted B. a person who depended on someone else to finish her work C. trying to frighten the policeman on the strength of her friends’ powerful positions D. introducing her good friends’ names to the young officer 5. The policeman _______. A. had no sense of humor (幽默) B. had s sense of humor C. had no sense of duty D. was senseless 7、Elizabeth Blackwell was born in England in 1821, and moved to New York City when she was ten years old. One day she decided that she wanted to become a doctor. That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century. After writing many letters asking for admission(录取) to medical schools, she was finally accepted by a doctor in Philadelphia. She was so determined that she taught school and gave music lessons to get money for the cost of schooling.
7

In 1849, after graduation from medical school. she decided to further her education in Paris. She wanted to be a surgeon(外科医师) , but a serious eye problem forced her to give up the idea. Upon returning to the United States, she found it difficult to start her own practice because she was a woman. By 1857 Elizabeth and her sister, also a doctor, along with another woman doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children Besides being the first woman physician and founding her own hospital , she also set up the first medical school for women. 1. Why couldn’t Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon? A. She couldn’t get admitted to medical school B. She decided to further her education in Paris C. A serious eye problem stopped her D. It was difficult for her to start a practice in the United States 2. What main obstacle(障碍) almost destroyed Elizabeth’s chances for becoming for a doctor? A. She was a woman. B. She wrote too many letters. C. She couldn’t graduate from medical school. D. She couldn’t set up her hospital. 3. How many years passed between her graduation from medical school and the opening of her hospital? A. Eight years B. Ten years C. Nineteen years D. Thirty-six years 4. According to the passage, all of the following are “firsts” in the life of Elizabeth Blacekwell, except that she ______. A. became the first woman physician B. was the first woman doctor C. and several other women founded the first hospital for women and children D. set up the first medical school for women 5. Eilzabeth Blackwell spent most of her lift in _______. A. England B. Paris C. the United States D. New York City 8、In today’s age of fast travel, the world seems a smaller place---- and to some people, a less exciting place, Fifty years ago only a few English people and holidays abroad, People who didn’t travel thought of other countries as very far away and different. For example, people thought the French all eat garlic(大蒜), the Italians all eat spaghetti(细条实心面). and the Americans all drink Coca Cola, These definite(明确的) ideas of other nationalities are called stereotypes(陈规老套) . But do we have the same stereotypes today? People travel more, we all watch the same TV programmes, and ideas travel quickly too. Nowadays everyone eats garlic and spaghetti and drinks Coca Cola. Everyone listens to the same music. wears the same fashions(流行式样) , buys the same cars. They just do it in a different language! 1. Now the world seems to be exciting. A. bigger and more B. smaller and more C. smaller and less D. bigger and less 2. Fifty years ago, English people travelled abroad. A. many B. few C. only some D. a few 3. People thought of other countries as . A. near and different B. near and the same C. remote and very different D. remote and the same 4. Nowadays, people’s ideas of other nationalities . A. have changed B. are the same C. are different D. are almost the same 5. We don’t have the same stereotypes because people _______. A. travel more B. watch the same TV programmes C. watch different TV programmes D. travel more and watch the same TV programmes 6. The best title for this passage would be . A. A Big World B. A Small World C. An Exacting World D. An Interesting World 9、We are used to the idea of aging in ourselves. We are so used to this that it comes as a surprise to find that there may be some animals that do not age. Sea anemones(海葵) are an example. Some have been kept for nearly a century without showing any signs of lifelessness. Some kinds of sea worms can even “grow backwards.” If kept in the dark and given nothing to eat, they get steadily smaller,
8

They finally end as a ball of cells(细胞) looking rather like the egg from which they came. Under good conditions the ball will turn back to a worm and start growing again. One could probably keep them growing and un-growing again and again. 1. Some sea worms grow smaller when they ______. A. lose weight B. live in the darkness C. are under good conditions D. don’t eat and are kept in the dark 2. According to the passage, some sea animals ________. A. will die when they become a ball of cells B. do not grow old C. will die without food D. will stop growing any time they want 3. According to the passage, which of the following statements in NOT true? A. We can keep certain kind of sea worm growing and ungrowing again and again. B. Human beings will grow old and die. C. An anemone is a king of sea worm that can grow backwards. D. Some anemones will live nearly a hundred years. 4. The underlined word aging in the first sentence means ______. A. growing old B. the age of a person C.getting younger D. un -growing 5. This passage is mainly about ______. A. sea animals B. cells C. aging D. anemones 10、Now I’d like to talk to you about your final exam. The exam will be held next Thursday, the last day of the exam week. Remember to bring two of three pens in case you run out of ink. And unlike the midterm exam, this test will not include multiple --- choice questions; it will consist entirely of essays( 文 章 ). You ’ ll have to answer three of the five essay questions. The exam will be comprehensive (全面的), which means you’ ll be responsible for all of the subject matters we covered in class this term, I would suggest you review your midterm exam as well as textbooks and your class notes. The final exam will count as 50 percent of your grade of the course. The research project (项目) will count as 20 percent and the midterm exam 30 percent. I’ll be in my office almost all day next Tuesday. If you run into any problems, please drop in. Good luck to you and I’ll see you on Tuesday. 1. When will the final exam take place? A. On Tuesday B. On a Wednesday C. On a Thursday D. On a Friday 2. What will be included in the exam? A. There will be only multiple-choice questions. B. The exam will contain both multiple-choice and essay questions. C. The exam will have an oral and a written section. D. There will be only essay questions. 3. Why does the teacher call the exam comprehensive? A. It will be easy to understand. B. Students will be tested on all the material discussed in class. C. It will cover topics from a wide variety of subjects. D. Students must complete all parts of it. 4. The underlined phrase run into probably means . A. go into B. meet somebody unexpectedly C. come up against something with force D. come across 5. When was this talk most likely given? A. During the first week of class B. During midterm week C. On the last day of class D. On the last day of exam week 1、 (1 分) 2、 (1 分) 3、 (1 分) 4、 (1 分) 5、 (1 分) 6、 (1 分) 7、 (1 分) 8、 (1 分) 1B 1D 1D 1D 1C 1C 1C 1C 2A 2B 2B 2C 2B 3D 2C 2A 2B 3D 3A 3B 3B 4C 3A 3A 3C 4D 4B 4A 4B 5A 4C 4B 4C 5B 5C 5D 5C 5B 5D 5D

6B
9

9、 (1 分) 1D 10、 (1 分) 1C

2B 2D

3D 3B

4A 4D

5C 5C

10


更多相关文档:

最新2018高中英语阅读理解技巧及其习题.doc

最新2018高中英语阅读理解技巧及其习题 - 阅读理解方法及技巧 (一) 阅读是

2018年高中高考英语阅读理解 解题技巧.doc

2018高中高考英语阅读理解 解题技巧 - 阅读理解 是英语能力培养的重点项目

2018年高中英语阅读理解解题技巧.doc

2018高中英语阅读理解解题技巧 - 2018高中英语阅读理解解题技巧,帮助

2018年高考英语阅读理解解题技巧.doc

2018年高考英语阅读理解解题技巧 - 2018高中英语阅读理解解题技巧

2018高考英语阅读理解题型分析及解题技巧_图文.ppt

2018高考英语阅读理解题型分析及解题技巧_高考_高中教育_教育专区。2018,高考,英语,阅读理解,解题技巧 英语阅读理解 题型分析及解 题技巧 黄冈市高中 何乐为 阅读...

2018年高中高考英语阅读理解-解题技巧.doc

2018高中高考英语阅读理解-解题技巧 - 阅读理解 是英语能力培养的重点项目

2018高考英语阅读理解解题方法_图文.ppt

2018高考英语阅读理解解题方法_英语_高中教育_教育专区。高考英语冲刺所用,猜题,...主旨题、写作目的题答案出处:第一段首、末句(一段末出现转折);二段一句、二...

2018高考英语高考阅读理解解题技巧(新)_图文.ppt

2018高考英语高考阅读理解解题技巧(新) - 阅读理解解题技巧 阅读理解英语能力培养的重点项目,是考试 的一个重要题型,分值高、题量大。阅读 理解考查的根本是...

2018高考英语高考英语阅读理解解题技巧.doc

2018高考英语高考英语阅读理解解题技巧 - 高考英语阅读理解解题技巧 阅读是英

2018年高考英语复习:英语阅读理解解题技巧之事实细节题.doc

2018年高考英语复习:英语阅读理解解题技巧之事实细节题_英语_高中教育_教育专

【高考英语】2018最新版本高中英语语法练习题.doc

暂无评价|0人阅读|0次下载 【高考英语】2018最新版本高中英语语法练习题_英语_高中教育_教育专区。高中英语语法练习题-高考精粹(附参考答案) 1. Ms Nancy didn'...

天津专版2018年高考英语二轮复习题组训练课件:专题3 阅....ppt

天津专版2018年高考英语二轮复习题组训练课件:专题3 阅读理解 第1节 六大解题技巧 - 专题三 阅读理解 第一节 六大解题技巧 栏目 索引 一、关键信息定位 法三、...

人教版2018最新版本高考英语阅读理解专题复习-考试技巧....ppt

人教版2018最新版本高考英语阅读理解专题复习-考试技巧总结PPT课件 - 高考英语阅读理解 专题复习 技巧总结+范例评析 1 ? ? 注意中心句(即题眼)和前后句子之间的...

4-2018届高中英语阅读理解专题 之事实细节题(教师版).doc

2018高中英语阅读理解专题之事实细节题(4)事实细节题解题原则及解题步骤 解题原则:忠实于原文原句及全篇的逻辑关系,绝不能主观臆断。 解题技巧三步走: Step1:...

高中英语阅读理解解题技巧讲解(配有例题).doc

高中英语阅读理解解题技巧讲解(配有例题) - 高中英语阅读理解解题策略与技巧 高考题型和解题技巧 一、 主旨大意题(几乎每年高考都有,1~3 题) 这类题在设题时常...

高中英语阅读理解解题技巧.doc

etc. 4、数字年代常考 文中的数字、年代日期常常是命题的重点。 5、最...发布评论 用户评价 好棒,高中英语阅读理解解题技巧 2018-06-22 01:40:59 文档...

【高考英语】2018最新版本高中高三英语练习题【附答案】.doc

暂无评价|0人阅读|0次下载 【高考英语2018最新版本高中高三英语练习题【附答案】_英语_高中教育_教育专区。高三英语自主练习题(附参考答案) 一、听力 第一节 ...

2018年考研英语阅读理解之教育类练习题.doc

2018 年考研英语阅读理解之教育类练习 题暑期集训来了, 如何在暑期两个月创造...英语方面的复习,大家要持续性背单词,阅读、写作翻 译要多加练习,总结方法...

【高考英语】2018最新版本高中英语特殊句式练习题.doc

【高考英语】2018最新版本高中英语特殊句式练习题 - 特殊句式习题(附参考答案) 1. For a moment nothing happened Then A. voices had com...

2018年最新版本高中英语语法练习题及详细答案解析题Word版.doc

暂无评价|0人阅读|0次下载2018最新版本高中英语语法练习题及详细答案解析题Word版_英语_高中教育_教育专区。高中英语语法练习题-高考精粹(附参考答案) 1. Ms Na...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com