当前位置:首页 >> 英语 >> 人教版英语七年级上册习题集(附答案)

人教版英语七年级上册习题集(附答案)


七年级上册 1~6 单元 测试卷 A (120 分) 一 词汇 18× 2,36 1. question 反义词______ 2. one 序数词第一的______ 3. this 复数_____ 4. that 复数______ 5. friend 形容词友好的______名词友谊______ 6. take 反义词______ 7. interest 形容词有趣的,令人感兴趣的______形容词感兴趣的______ 8. difficult 名词______反义词_______ 9. every 同义词_______ 10. run 现在分词_______ 11. health 形容词健康的______不健康的______副词健康地_______ 12. also 同义词______同义短语______ 二 短语 12× 24 2, 1. _____name 名字 2. _____name 姓氏 3. _____number 电话号码 4. _____me 请原谅,请问 5. _____game 电子游戏 6. family______ 家谱 7. family______ 家庭照片 8. ______TV 看电视 9. play______ 参加体育运动 10. ____day 每天 11. ______ 冰淇淋 12. _____of 许多

1

三 句型 8× 3,24 1. Nice to meet you. 2. What’s this in English? 3. Is this your watch? Call Alan at 495-3539 4. This is my sister. 5. Thanks for the photo of your family. 6. Let's play volleyball. 7. That sounds interesting. 8. For breakfast, she likes eggs, bananas and apples. 四 语法 13× 2,26 1. Do you think ______ (我们的)school is more beautiful than_______(你们的)? 2. It’s her third birthday. 改为同义句 ______ is 3 years old. 3. The twins left ______homework at home. (they) 4. ______lives in a big house, but ______parents are in a small old house. Many people are angry with ______. (he) 5. This is your bike and that is hers. Where’s ______? A. me B. my C. mine D. I 6. There are some ______ in the basket. A. rice B. tea C. eggs D. bread 7. Tom hurt one of his __ when he was playing basketball yesterday, so he couldn’t walk to school this morning. A. teeth B. feet C. ears D. hands 8. The computer on the blue desk is _____. A. twins B. the twins’s C. the twins D. the twins’ 9. What _____ good news! A. a B. / C. the D. some 10. It’s a good habit to brush your ______ (牙齿)every day. 五 中考真题 5× 2,10 1. Look at the photo. The girl beside _____ is Nancy. A. I B. my C. me D. mine 2. I looked under ______ table and found ______ pen I lost yesterday. A. the; a B. the; the C. /; the D. the; / 3. There is good ______ for you. I’ve found your lost watch. A. news B. ideas C. messages D. thoughts 4. Have you ever heard the song “TAKE ME TO YOUR HEART”? Yes, it _____ terrific. All of us like it very much. A. smells B. sounds C. looks D. tastes 5. Are you happy to have the two-month summer holiday? Sure. We can relax ourselves and do many things we like. A. two months B. two month C. two months’ D. two month’s 七年级上册 1~6 单元 测试卷 B (60 分) 一.用所给词的适当形式填空 20 1. _________ (he) name is Tom Brown. 2. Some old men like __________ (tomato) and eggs for lunch. 3. There are three __________ (key) to the lock. 4. Liu Xiang is a famous 110-meter ________ (run). 5. You can eat more vegetables to be _________ (health). 6. That ________ (sound) very good, but I have no time. 7. Thank you for ________ (spell) the word for me. 8. Jane __________ (watch) TV on Sundays only. 9. ________ you _______ (like) bananas or apples? 10. Do you think we need _______ (take) a relaxing trip? 二.单项选择 20 1. There’s _______ egg and ________ pear on the table.
2

a. a; an b. a; a c. an; a d. an. an 2. The teacher calls _____ names before class. a. we b. us c. our d. ours 3. Who knows the answer _____ this question? a. of b. to c. in d. for 4. He eats ____ much because he likes meat. a. bananas b. salad c. eggs d. chicken 5. My brother and I like this color but my parents _____. a. do b. dose c. don’t d. doesn’t 6. The boy’s name is James Brown, so James is his _____. a. first name b. last name c. middle name d. family name 7. Bob’s father’s sister is his ______. a. cousin b. uncle c. aunt d. sister 8. We should put the chairs ______ the table after dinner. a. on b. over c. in d. under 9. The desk behind me is _____. a. the twins b. the twins’ c. the twins’s d. the twin’s’ 10. Hello! Is that Yang Ping? Yes, _____? a. Who are you b. Who is this c. What’s your name d. Who’s that 三.完成句子 20 1. 那个用英语怎么说? What’s ______ ______ English? 2. 请问这是你的尺子吗? _______ me, is _______ your ruler? 3. 谢谢您的帮忙,赵老师。 _______ _______ your help, Miss Zhao. 4. 请把这些书带去给你表哥。Please _______ these books _______ your cousin. 5. 我们去踢球吧。 _______ play soccer. 可我们没有足球。 But we _______ have a soccer ball. 七年级上册期中英语试题 Ⅱ. 选择填空。 (15 分) 1. Mum, my teacher(老师), Mr Wang. A.she is B.this is C.here is 2. --Are you Mr Li? -- _________. A. Yes, I am B. No, you’re not C. Yes, you are 3.Is this _____ basketball? No.It's _____ basketball. A.you;my B. my;you C.your;his 4. What are those? are their books. A.That B. They’re C.They 5.Please these things to your brother.He is at school A.bring B. look C.take 6. are my keys? They are on the sofa. A. What B. Where C.Why 7.Do you like English? Yes, it's . A.boring B. interesting C.difficult 8.What’s this in English, Miss Zhang? It’s ______ eraser. A. an B. the C.a 9.Do you have a tennis racket? ______.But I have a baseball bat. A.Yes, I do B.No, I don’t C.Yes, you do 10. What do you have ______ breakfast? I eat eggs and hamburgers. A. in B.for C.on 11.Where is your ruler? _______ in the pencil case. A.They are B.It’s C.This is 12. Is that man(男人) his uncle? _________. A. Yes, he is B.Yes, it is C. No, she isn’t 13. _______ are your pens? ________ black.
3

A. What; It’s B. What color; They’re C. Where; Them 14. He can sing(唱) lots of songs(歌曲) ________ English. A. in B. with C. on 15. Gina likes tomatoes for lunch and _________ for dessert. A. broccoli B. hamburgers C. ice cream Ⅲ. 完成下面的句子。 (30 分) A) 将下面的单词重新排序,使其成为完整的句子(注意句尾标点) 。 1. color, your, what, is, pen _______________________________________? 2. an, he, card, ID, need, does _______________________________________? 3. is, family, on, my, the, dresser, photo _______________________________________. 4. like, you, food, do, what _____________________________________? 5. does, pears, she, have, not _____________________________________. B) 按要求完成句子,每空一词。 6. These are pencils. (改为单数句) ________ ________ ________ ________. 7. He plays sports every day. (改为一般疑问句) ________ ________ ________ sports every day? 8. The card is in the drawer.The book is in the drawer. (合并为一个句子) The card ________ the book ________ in the drawer. 9. Are they your father and mother? (改为同义句) Are they your ________? 10. She has a white tennis racket. (对划线部分提问) ________ ________ she ________? C) 将下面的汉语句子译为英语,每空一词。 11. 请拨 685-6026 找玛莉。Please ________ Mary ________ 685-6026. 12. 我爸爸有三个哥哥和一个姐姐。My father ______ ______ brothers and one _____. 13. 我的钥匙在哪儿?________ ________ my keys? 对不起,我不知道。Sorry, I ________ ________. 14. 咱们打篮球吧!________ us ________ ________. 15. “手表”这个单词怎么拼写?________ do you ________ the word “watch”? IV. 下面是 Tim 和 Mary 的对话,请从方框中选择恰当的句子补全对话。 (10 分) M: Hello, Tim.How are you? T: 1 What about you, Mary? M: I’m OK, thanks.Do you like some tea? T: 2 Do you have any orange juice(果汁)? M: Of course.3 T: Thanks very much.Is this the photo of your family? M: 4 T: And is the boy with a basketball your brother? M: 5 A.Let me get you some orange juice. B.I’m fine, thank you. C.Yes, he likes basketball very much. D.No, thanks. E.Yes, it is. V. Match the following sentences 从 B 栏中找出与 A 栏各句相配的答语。 (10 分) A B
4

( ) 1. How are you? A. No, she doesn’t. ( ) 2. Good morning! B. Fine, thanks. ( ) 3. Do you have a ball? C. It’s an alarm clock. ( ) 4. What’s your name? D. Amy. ( ) 5. What color are the pens? E. Nice to meet you, too! ( ) 6. Nice to meet you! F. Good morning! ( ) 7. Is this a green pen? G. Yes, I do. ( ) 8. What’s this in English? H. Yes, it is. ( ) 9. Where’s my baseball? I. They’re green. ( )10. Does your mother watch TV? J. It’s on the sofa. VI.阅读短文,从括号中选择正确的单词填空,使短文通顺连贯。 (10 分) This is the room of Li Lei. It’s a 1 (nice/well) room.You can see a bed, two 2 (tables/table), a chair and a soccer ball on the floor. What can you see 3 ( on/in ) the wall? You can see some 4 ( picture/pictures ) Where's 5 . (a/the)light(灯)? It’s on 6 (a/the/an) table.Some books are on this table 7 (to/too) .Where 8 (are/is) his pencil case and pens? They are on the other(另一 个) table. You can see a clock 9 (under/on) Under the chair is 10 it. (his/her) soccer ball. VII. 阅读理解。 (20 分) A) 阅读下列短文,根据短文内容判断句子的正误(T/F) 。 My uncle likes sports very much. loves soccer ball, basketball, baseball, tennis and more. He He plays baseball and basketball very well.He likes to watch the sports games on TV. He plays sports every day.He has a small(小的)sports collection.He has 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball. ( )1. My uncle doesn’t like sports, but he has a sports collection. ( )2. He plays baseball and basketball very well. ( )3. He likes to watch the sports collection on TV. ( )4. He watches TV and plays sports every day. ( )5. His collection is small: 3 tennis rackets, 2 baseballs, 3 basketballs and a soccer ball. B) 阅读下列电子邮件,然后选择正确答案。 Dear Peter, My name is Frank.I am from(来自)America. Here is a picture of my class(班) .We are in Class One, Grade Seven. You can see my friends in the picture.Jimmy likes to play basketball. He likes to eat apples and French fries. Helen likes math. favourite food is hamburgers. Her Sandra doesn’t like math. But she can speak French(法语) She likes ping-pong.Sally is a black(黑人的) girl. She likes . to swim(游泳) .She likes to eat ice cream. I like math too.Can you find(寻找) me? I like to eat bananas.Maria likes computer very much.She plays computer games very well.Nick is fun.He can play football.He likes strawberries best. Can you send(发送) me a picture of your class? Yours, Frank 1.Frank has friends. A.seven B.six C.five 2. like sports. A.Jimmy, Sandra and Sally B.Maria, Nick and Jimmy C.Sally, Nick, Jimmy and Sandra 3. and like math. A. Helen; Frank B.Sandra; Peter C.Helen; Sandra 4. and like fruit. A.Nick, Maria; Jimmy B.Nick, Frank; Peter C.Jimmy, Nick; Frank
5

5. is the e-friend of Frank. A.Sally B.Sandra C.Peter VIII. 书面表达。 (15 分) 假如你叫刘军,今天是开学的第一天,请根据表格中所提供的信息,向班上的同学介绍一下 你自己。 词数:50 词左右。 姓名: 刘军 电话:5340261 家庭成员:祖父母、父母、叔婶、堂弟和自己 爱好:排球、网球 收藏品:6 个网球拍,3 个排球 喜爱的食物:汉堡包,香蕉 Let me introduce myself(介绍我自己) have a big(大的) family. .I 七年级上册 7~12 单元 测试卷 A (120 分) 一 词汇 20 1. big______(同义词)______(反义词) 2. short______(反义词)长的______(反义词)高的 3. sell______(n.)______(反义词)购买 4. happy______(n.)______、______(反义词) 5. fun______(adj.) 6. real______(adv.) 7. success ______(adj.)______(v.) 8. join ______(同义短语) 9. tooth ______(pl.) 10. describe______(n.) 11. busy______(n.)______(反义词) 12. tire______(adj.)令人疲倦的______(adj.)疲倦的,累的 二 短语 15× 30 2, 1. how______ (价钱) 多少 2. ______a very good______ 以非常优惠的价格 3. ______ ______ look 看一看 4. ______sale 廉价出售;出售 5. how______ 多大年纪;几岁 6. school______ 学校旅行 7. go on a ______ 去看电影 8. ______weekends 在周末 9. a______ 少许;少量(后接不可数名词) 10. get______ 起床 11. take a______ 洗澡,淋浴 12. get______ 到达 13. go to______ 上床睡觉 14. best______ 最衷心的祝愿 15. ______class/school 课下/放学后 三 句型 8× 16 2, 1. How much are these pants 2. Can I help you? 3. Here you are 4. I’ll take it 5. Do you want to go to a movie? 6. She thinks they are very exciting. 7. What a funny time to eat breakfast! 8. --Why do you like P.E.? --Because it’s fun. 四 语法 12× 24 2, 1. There’re______(24 个男生)in our class. 2. The little girl can read______ words.
6

A. hundred B. 3 thousands C. hundreds of D. thousand of Betty is going to have a party for her______ (nineteen) birthday. There’re 48 doctors in the hospital and 32 of them are men doctors.(改为同义句) ______ ______ of the doctors in the hospital are men doctors.(三分之二) 5. Most of the students in our school were born______(在 20 世纪 90 年代). 6. They______ (want) to know more about the story. 7. The twins____________ (not have) pen pals in China. 8. The bell will ring if someone______ (open) the door. 9. Mona usually gets up at 6:00 a.m. (对划线部分提问) What time______ Mona usually______ up? 五 中考真题 5× 10 2, 1. --Peter, how old is your father this year? --______. And we just had a party for his______ birthday last weekend. A. Fortieth; forty B. Forty; forty C. Forty; fortieth D. Fortieth; fortieth 2. The young man came riding full speed down the road on his bicycle. ______it was! A. How dangerous the scene B. What dangerous a scene C. How a dangerous scene D. What a dangerous scene 3. There are more than two______ languages spoken in Nigeria. A. hundreds B. hundreds of C. hundred D. hundred of 4. --The blue jacket looks nice on you. ______ is it? A. How many B. How much C. How long D. How often 5. We need some more coffee. There is only______ left. A. little B. a little C. few D. a few 七年级上册 7~12 单元 测试卷 B (60 分) 一.用所给词的适当形式填空 10× 30 3, 1. The_______ (five) boy on the left is my cousin. 2. Mice can bite up many things with their_______(tooth) 3. Don’t ask your deskmate, Bill. You should do it by_______(you). 4. Two_______ (music) are wanted for our city rock band. 5. His sister opens up a shop to _______ (sale) cooking tools. 6. What kind of movies do you want _______ (go) to? 7. Maria likes thrillers but she_______ (not like) comedies. 8. There’re many new_______ (act) in the play of “Living on with Smiles”. 9. Kim often asks me _______ (have) dinner in her house. 10. Thanks for_______ (show) us the way, Mr. Brown. 二.单项选择 10× 30 3, 1. We have some cool bags_______ only $15. A. in B. for C. on D. at 2. --_______Tom play the violin well? --Yes, he can. A. Do B. Does C. Is D. Can 3. _______is Teacher’s Day. We give our teachers flowers and cards. A. June 1st B. March 12th C. September 10th D. August 15th 4. --_______is your art teacher? --My art teacher is Mrs. Jones. A. Who B. What C. Where D. Whom 5. How much_______ two kilos of chicken? A. is B. are C. have D. has 6. _______is the last weekday for. A. Monday B. Tuesday C. Friday D. Sunday 7. My uncle gave me_______ guitar when I was 10, so I can play_______ guitar well. A. a; / B. a; the C. the; / D. the; a 8. The girl has_______ meat every day, does she? A. few B. a few C. little D. a little 9. Try your best and you can be successful. A. have it B. make it C. want it D. lose your heart 10. --Good morning, sir! Can I help you? --Yes, please. I’d like a red sweater. 3. 4.
7

A. What can I do for you B. Would you like something C. What’s your favorite color Anything else 三.知识点巩固 15× 30 2, 1. Many people like to_____(看)the World Cup on TV. 2. It’s unhealthy______(看)books in the sun. 3. The new car looks______. A. beautifully B. nice C. casually 4. You’d better______ an umbrella with you. It’s going to rain outside. A. bring B. take C. to get 5. The old man is ______ a big box on his back. A. getting B. carrying C. taking 6. --Must we keep silent in the museum? --No, you______. A. mustn’t B. won’t C. can’t D. needn’t 7. Do you think I need ______ (take) a bus? 8. In my class some students love music, ___ are fond of drawing and___enjoy reading. A. some; the other B. others; the other C. others; the others D. some, others 9. Only two of them have seen the movie. ______ have never seen it before. A. Some B. Others C. The others D. Other 10. 我每天早上跑步,他也是。 (三种形式) I run every morning. He runs every morning,______. He runs every morning,______. He______ runs every morning. 11. Why is there lots of water in the room? A. a lot B. many C. much 12. Mum, ______ my Chinese teacher, Mr. Gao. A. this is B. these are C. he is 13. --Hello, 734533. --Hello! ______(你是 Jane 吗?) 14. Let’s play tennis, _______?(完成反意疑问句) 15. --Let’s draw a picture of the sun. --That’s sounds_____ to me. A. easy B. easily C. difficultly 七年级上册英语期末试题(一) I.词汇(10 分) A.) 词语释义 选出与句中划线部分意义最相近的解释。 (共 5 小题;每小题 1 分) ( )1. Jim's parents are teachers. A. father and mother B. uncle and aunt C. brother and sister ( )2. -What day is it today? -It's the first day of the week. A. Monday B. Wednesday C. Sunday ( )3. The woman in the car is my uncle's wife. A. my mother B. my sister C. my aunt ( )4. I don't like science because it is not interesting. A. fun B. boring C. difficult ( )5. His birthday is in the last month of a year. A. January B. December C. September B) 词语运用(共 5 小题;每小题 1 分。满分 5 分) 根据下列句子的意思及汉语提示写出空缺处单词、固定短语或固定搭配的正确形式。 6. Please__________(看) the blackboard. 7. I want to buy five ______(西红柿). 8. Look! Who _______(游泳) in the river? 9. Can they _______(说) English? 10. For dinner, he likes ______ (汉堡包) and chicken. II. 选择填空。(共 25 小题;每小题 1 分。满分 25 分)
8

D.

( )11.Mr Green teaches physics. A.our B.my C.us D.his ( )12.Do you enjoy the guitar? A.play B.playing C.to play D.plays ( )13.Thank you your kind help. A.for B.of C.to D.on ( )14.Here some flowers my teacher. A.is;for B.are;to C.are;for D.is;of ( )15. —Thank you. — . A.That’s right B.All right C.Not thank D.That’s all right ( )16.There is a letter Jim Li Lei. A.from;to B.of;to C.to;from D.from;of ( )17.“What’s favorite subject?”“Her favorite subject is math.” A. my B. his C. your D.her ( )18.Mrs.Brown a small house a big garden. A.have;in B.has;in C.has;with D.have;with ( )19.I like P.E. it’s fun. A.why B.because C.for D.when ( )20. This is ID card. Is it ? A.an; his B.a; he C.an; him D.a; his ( )21.―Do Chinese like playing basketball? ― . A. Yes, he does B. No, they aren't C. Yes, they do D. No, they can't ( )22. ― does your brother go to school? ―At 7:00. A. What time B. What C. How D. Where ( )23. — your phone number? — It's 6678954. A. Where's B. What's C. How's D. What ( )24. — do you spell it? — J-A-C-K-E-T. A.What B. What’s C. How D. How is ( )25. —Does like French fries ? — Yes, she ____. A. your parents; do B. she; does C. they; do D. you ; does ( )26. I have a set of ____. They’re very beautiful. A. a key B. key C. keies D. keys ( )27.Football is ____ game. A. boys’ B. a boy’s C. boy’s D. the boy ( )28. The man is David Johnson. Johnson is his ___ name and David is his ___name. A. family; first B. first; family C. first;last D. last;family ( )29.“Why don’t you like history?”“Because I think it’s ____.” A. interesting B. exciting C. boring D.relaxing ( )30.The teacher and the students talk ____ English ____class. A. in; in the B. in; in C. with; in the D.about; of ( )31.My father doesn't play sports. He only on TV. A. watches it B. watch them C. watch it D. watches them ( )32.It’s October 10th. Lucy is years old now. Today is her birthday. A. twelve; twelvth B. twelve ; twelve C. twelfth ; twelve D. twelve ; twelfth ( )33.This is English girl. girl's mother is in red coat today. A. a; The; an B. an; A; the C. an; The; a D. /; A; an ( )34.Do you need shoes_____ sports? We have lots of shoes very good prices. A. for, at B. for, with C. at, with D. for, for ( )35.I don’t like thrillers playing baseball. A. watching; or B. watching; and C. to watch; or D.see; and III.读一读,对一对:对号入座(共 10 小题;每小题 1 分。满分 10 分)。 ( )36. Where is her pen pal from? ( )37. May I have a look at your ticket? ( )38. When is your birthday? ( )39. What’s his phone number? ( )40. What color is your box? ( )41. Who’s your favorite film star?
9

( )42. Can you play the piano? ( )43. Do you like playing chess? ( )44. What time does it close on Sunday? ( )45. What is Lucy doing in the river? A. At 4 p.m. B. She’s swimming. C. No, I don’t. It’s hard for me. D. Zhou Runfa E. It’s 243-0876. F. Sure. Here it is. G. No, I can’t. H. He’s from the UK. I. It’s blue and yellow. J. December 4th. IV.完形填空(共 10 小题;每小题 1 分。满分 10 分) Dear Li Ming , How are you? I miss(想念)you very much. Let me 46 you something about us. My brother and I are in 47 school. We have classes 48 Monday to Friday. 49 weekends, we don’t have 50 classes. We 51 many American friends. We often play games together(一起) 52 school. They help us with our English. How many classes do you 53 54week? Do you like it? Please 55 me soon. Jenny ( )46.A. say B. speak C. tell ( )47.A. different B. same C. the same ( )48.A. from B. on C. between ( )49.A. In B. On C. Between ( )50.A. some B. many C. any ( )51.A. are having B. have C. has ( )52.A. behind B. after C. from ( )53.A. teach B. play C. have ( )54.A. every B. the C. an ( )55.A. speak to B. tell C. write to V.阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分。满分 30 分) (A) Mr and Mrs Smith come from Sydney. They teach English in a middle school in China. They like their work. They have a son and a daughter, Jim and Sue. They are all in China now. Mr Smith can speak Chinese. He likes swimming and reading. Mrs Smith likes swimming in the afternoon and cooking(做饭). Jim and Sue like playing chess. They often play games with Chinese boys and girls. Jim’s uncle, Green, works on a farm(在农场里)near Sydney. He likes swimming, too. He wants to work in China. But he can’t speak Chinese. So he is still(仍然) there and goes to Chinese classes(去上语文课) every week. ( )56.Where are Jim and Sue from? A. America B. Canada C. Australia ( )57.What does Mr Smith like? He likes . A. cooking B. reading C. playing games ( )58.What does Jim’s uncle like? He likes ____. A. reading B. playing games C. swimming ( )59.Where does Sue’s uncle work? A. On a farm. B. In a school. C. In a club. ( )60.Who works in different countries(国家)now? A. Mr and Mrs Smith. B. Mr Smith and his uncle. C. Mr Smith and his brother. (B)阅读对话,然后根据对话内容从供选择的答案中选出问题的最佳答案。 A: Hello! B: Hi, is that Paul? This is Nick, your new classmate. A: Hi, Nick! Where are you? B: At home. There’s a new movie at the Capital Cinema. Do you know? A: Yes, I do. Do you like going to movies? B: Yes, very much. I usually go to movies with my parents on Sunday.
10

A: What kind of movies do you like? B: Action movies. How about you? A: I don’t often go to movies. I like watching TV or VCD at home. B: That’s different from seeing the movie at the cinema. Let’s go to the movie this evening, OK? A: Sorry, I’m going to a concert with my mother this evening. What about tomorrow afternoon? B: OK. See you after lunch tomorrow. A: Bye-bye. ( )61. Who is B? A. Nick, Paul’s new classmate. B. Paul, Nick’s new classmate. ( )62. What does Paul like? A. Going to movies. B. Watching TV or VCD at home ( )63. Paul and Nick are going to . A. the new movie this evening B. a concert this evening C. the new movie tomorrow D. have lunch at the cinema ( )64. Where are they talking about the movies? A. At Nick’s home. B. At Paul’s home. C. At the cinema. D. On the phone. (C). 阅读下面的短文并完成 ID 卡。 Jack is my pen pal. He is 12 years old. He is from Canada. He lives in Ottawa. He speaks English and French. His favorite subject is science. He likes Chinese, too. And he says he can speak a little Chinese, but he can’t write in Chinese. Jack likes sports, too. He likes swimming best. He goes swimming on weekends with his father. He says he can swim very well. He doesn’t like physics. He thinks it too difficult. Jack has a big family. There are eight people in his family, his grandpa, grandma, father, mother and his brothers and sisters. He has two brothers and two sisters. They are Bob, Tim, Jane and Susan. They are happy! Name: (65) Age: (66)From: (67) Language(s): (68) Favorite subject(s): (69) Favorite sport(s): (70) VI. 基础写作 。(15 分) A.连词成句(5 分) 。 将所给单词连成完整、正确的句子。(单词不得重复使用,标点已给出) 71. go to school, on Sunday, doesn’t, Jim . 72.is, it, Li Lei’ s, sweater ? 73.at school, has lunch, Miss Li, usually . 74. is, my English book, where ? 75. the, they, same, all, school, are, in . B. 书面表达。(10 分) 你是电影俱乐部(Movie Club)的一名会员。你们经常组织看不同类型的影片。请较全面地 介绍你们的俱乐部成员及开展的活动。 内容要点:1)你及俱乐部其他成员(至少1名)的姓名、年龄、生日及各自的特长(例如: 会跳舞等等) 。2)近期活动安排(时间、日期) ,电影类型及你对这些电影的简单评论。3)不 少于 8 句话。 Our Movie Club My name is Tom Green. 新目标七年级英语上期末试卷 二 一、单项填空(共 20 分,每小题 1 分)
11

)1、 “f” and “u” are in the word “fun”. A. An, a B. An, an C. A, a D. A, an ( )2、 is your father? He’s fine. A. What B. Where C. How D. How old ( )3、 What color your shoes? Blue. A. is, It’s B. is, Is C. are, Their D. are, They’re ( )4、 Let’s go soccer ball with the boys. That sounds great. A. to playing B. and playing C. play D. and play ( )5、We need a lot of every day. A. vegetables B. meats C. broccolis D. apple ( )6、Jim like basketball. He computer games. A. don’t, like B. doesn’t, likes C. don’t, likes D. doesn’t, like ( )7、 these two boys your brothers? No, my friends. A. Are, it’s B. Is, it’s C. Are, they’re D. Is, they’re ( )8、I want the box to my room. A. to put B. take C. to have D. to take ( )9、May I have a look your new watch? A. at B. for C. after D. with ( )10、Look! Some broccoli in the box. Some apples in the bag. A. are, are B. is, is C. are, is D. is, are ( )11、This is a picture of family. A. Jim B. Jim’s C. Jims D. Jims’ ( )12、Her birthday is February. A. in B. on C. at D. for ( )13、Paul usually goes to the movie weekends. A. on B. in C. to D. for ( )14、 Can I help you? . A. Yes, I can B. No, I cannot C. Yes, I do D. Yes, please ( )15、Mary can play guitar but she can’t play chess. A. the, the B. the, / C. /, the D. a, a ( )16、 are the pants? They’re 50 dollars. A. How B. How much C. Where D. What ( )17、He likes but he doesn’t like . A. thriller, comedy B. thrillers, comedies C. thriller, comedies D. thrillers, comedies ( )18、The baby is only ten . A. month old B. months years old C. months old D. monthes years ( )19、 What can Cindy do? She can . A. swims B. swimming C. to swim D. swim ( )20、Thanks your photo of your family. A. for B. of C. to D. at 二、按要求完成句子(共 5 分,每空 0.5 分) 1. The computer and the CD are on the table.(对划线部分提问) the computer and the CD? 2. They’re apples.(改为单数形式) apple. 3. They can play the guitar well.(改为否定句) (
12

They the guitar well. 4. Julia likes ping-pong very much.(改为一般疑问句) Julia ping-pong very much? 5. Jim wants to watch TV on Sunday. (改为否定句) Jim to watch TV on Sunday. 三、情景对话,匹配答应字母(共 10 分,每小题 1 分) ( )1、How do you spell “computer”? ( )2、Is she your friend? ( )3、Can she play the violin? ( )4、Where do you live(居住) ( )5、Does Betty have a soccer ball? ( )6、How much is the red coat? ( )7、What time is it? ( )8、What color is the cat? ( )9、When is your birthday? ( )10、Why does he like math? A: It’s ? 5. B: No, she can’t. C: No, she isn’t. D: No, she doesn’t.. E: It’s nine thirty. F: It’s black.. G: It’s in January. H: I live in Anji. I: Because it’s interesting. J: C-O-M-P-U-T-E-R. 四、完形填空(共 10 分,每小题 1 分) Su Yuji is busy 1 happy. 2 favorite subject is computer. Every day, Su gets up at 5:30 a.m. and rides her bike 3 twenty minutes 4 school. She studies hard, and even 5 books during breaks(课间休息)! Like many students, Su has a lot of 6 . 7 school, she helps her mum 8 the meal. On weekends, she helps wash clothes. She can cook when she is 9 . Su wants 10 a teacher when she grows up. 1、 A. and B. but C. or D. so 2、 A. Su . B. Her C. She’s D. He’s 3、 A. in B. on C. for D. \ 4、 A. get to B. to get . C. to get to D. gets to 5、 A. read B. reads C. watches D. sees 6、A. homework B. homeworks C. home works D. home work 7、 A. Before B. After C. When D. At 8、 A. cooking B. with . C. have D. at 9、 A. eight B. eight year old C. eight-years old D. eight-years-old 10、A. do . B. to do C. be D. to be 五、阅读理解(20 分) (A) 聪明而又好学的你,可能早就读过中文版的《老虎与猴子的故事》 ,那么就请你来读英 文版的吧。请在你认为正确的前面写 T,错误的写 F An old tiger lives in the forest .He doesn’t want to look for food himself (他自己). He often tells other animals to bring him something to eat. He sees a monkey and says ,“I am hungry. Go to the village (村庄) and bring me a fat pig.” “Oh, Tiger,” says the monkey. “I can’t do that now. There is another tiger over there. He wants a fat pig , too. He won’t let me get anything for you to eat. I’m afraid of him.” “What?” cries the old tiger. “Show me that tiger .I’ll teach him a lesson.”
13

“Come with me ,” says the monkey. The monkey and the tiger get to a bridge (桥) over the river. “Now look down at the water,” says the monkey. “Do you see the head, the white teeth and the large(大的) green eyes of a tiger?” “Yes ,I do.” cries the old tiger. “I’ll eat him up!” With these words, the tiger jumps into the river. ( )1、 There are two tigers and a monkey in the forest. ( )2、The monkey is very clever. ( )3、The tiger catches the other one in the river. ( )4、 The tiger is not clever. ( )5 The monkey jumps into the river, too. (B) In many English homes, people eat four meals a day. They have breakfast at any time from seven to nine in the morning .They eat porridge(粥), eggs or bread and drink tea or coffee at breakfast. Lunch comes at one o’clock.. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven.. First they have soup , then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very simple. ( )6.Many English people have meals a day. A. two B. three C. four D. five ( )7.People may have for their breakfast according to the passage(根据短文). A. tea and eggs B. hamburgers and tea C. coffee and salad D. eggs and fish ( )8.People have lunch at . A. any time B. nine C. five D. one ( )9. People don’t have for their dinner. A. bananas and apples B. soup and meat C. meat and fish D. porridge ( )10.Most Englishmen(英国人) have dinner . A. at one B. at any time C. at noon(中午) D. in the evening 六、任务型阅读(共 5 分) My name is Linda Brown. I’m 14 years old. I am an American girl. I have two brothers, Sam and Mike. I often play tennis on weekends. It’s my favorite sport. I enjoy music at school. It’s very interesting. My favorite movie is WHO AM I? It’s an action movie. Do you know it? Please write and tell me about yourself 根据短文内容完成 ID card。 分) (5 Name: 1 Age: 2 Language(语言): 3 Favorite subject: 4 Favorite movie: 5

14

七年级上册 1~6 单元 测试卷 A 答案 一、词汇 1. answer 2. first 3. these 4. those 5. friendly 6. bring 7. interesting 8. difficulty 9. each 10. running 11. healthy 12. too/ either 二、短语 1. first 2. family/ last 3. telephone/ phone 4. Excuse 5. computer 6. tree 四、句型 1. our yours 2. She 3. their 4. He his him 5. C 五、中考真题 C BAB C

friendship interested easy

unhealthy as well

healthily

7. 8. 9. 10. 11. 12. 6. 7. 8. 9. 10.

photo watch sports every ice cream lots C B D B teeth

七年级上册 1~6 单元 B 卷答案 一、填空 1.His 2.tomatoes 3.keys 4. runner 5.healthy 6. sounds 7. spelling 8. watches 9. Do; like 10. to take 二、单项选择 CCBDC ACDBD 三、完成句子 1. that; in 2. Excuse; this 3. Thanks for 4. take; to 5. Let’s ; don’t

15

2009-2010 学年度滨州市滨城区第一学期七年级期中学业水平测试 Ⅱ.1-5 BACCC 6-10 BBABB 11-15 BABAC Ⅲ. A) 1.What color is your pen? 2.Does he need an ID card? 3.My family photo is on the dresser. 4.What food do you like? 5. She does not have pears. B)6.This is a pencil 7.Does he play 8.and; are 9.parents 10. What does; have C) 11. call; at 12. has three; sister 13. Where are; don’t know 14. Let; play basketball 15. How; spell IV. 1-5 BDAEC V. 1?5 BFGDI 6?10 EHCJA VI. 1.nice 2.tables 3.on 4.pictures 5.the 6. a 7.too 9.on 10.his VII. A) 1-5 FTFFT B) 1-5 BCACC VIII. 略 七年级上册 7~12 单元 测试卷 A 答案 一 1. 2. 3. 4. 5. 6. 二 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 词汇 large;small long; tall sale; buy happiness ; unhappy; sad funny really 短语 much at; price look on old trip movie on 7. 8. 9. 10. 11. 12. successful; succeed take part in teeth description business; free tiring; tired

8.are

9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

little up shower to bed wishes after

四 语法

五 中考真题

16

C

D

C

B

B 七年级上册 7~12 单元 测试卷 B 答案

四、知识点巩固 五、1. watch 2. to read 3. B 4. B 5. B 6. D 7. to take 8. D 9. C 10. too, as well, . also 11. C 12. A 13. Is that Jane? 14. shall we/ OK 15. A

17

期末一 参考答案 I. A) 1---5 ACCBB B) 6. look at 7.tomatoes 8.is swimming 9.speak 10.hamburgers II. 11---15 CBACD 16---20 ADCBA 21---25 CABCB 26---30 DAACB 31---35 DDCAA III. 36---40 HFJEI 41---45 DGCAB IV. 46---50 CCABC 51---55 BBCAC V. (A) 56---60 CBCAC (B) 61---64 ABCD (C) 65. Jack 66. 12 67. Canada 68. English and French 69. science 70. swimming VI.A. 71. Jim doesn’t go to school on Sunday. 72. Is it Li Lei’s sweater? 73. Miss Li usually has lunch at school. 74. Where is my English book? 75. They are all in the same school. 期末二 参考答案 一、听力(20 分,1-10 每空 1 分,11-15 每空 2 分) 1、 B 2、 A 3、 C 4、 C 5、 B 6、 B 7、 C 8、 B 9、 B 10、 A 11、 A 12、 B 13、 B 14、 C 15、 A 二、单项填空(共 20 分,每小题 1 分) 1、 A 2、 C 3、 D 4、 D 5、 A 6、 B 7、 C 8、 D 9、 A 10、 D 11、 B 12、 A 13、 A 14、 D 15、 B 16、 B 17、 D 18、 C 19、 D 20、 A 三、按要求完成句子(共 5 分,每空 0.5 分) 1、 Where are 2、It’s an 3、can’t play 4、does like 5、doesn’t want 四、情景对话,匹配答应字母(共 10 分,每小题 1 分) 1、 J 2、 C 3、 B 4、 H 5、 D 6、 A 7、 E 8、 F 9、 G 10、 I 五、完形填空(共 10 分,每小题 1 分) 1、 B 2、 B 3、 C 4、 C 5、 B 6、 A 7、 B 8、 B 9、 A 10、 D 六、阅读理解(20 分) 1、 F 2、 T 3、 F 4、 T 5、 F 6、 C 7、 A 8、 D 9、 D 10、 D 七、任务型阅读(共 5 分) 1、Linda Brown 2、fourteen years old 3、English 4、music 5、WHO AM I ? 八、书面表达(共 10 分,要求不少于 50 个字)

.

.

18


赞助商链接
更多相关文档:

新人教版七年级上册英语第五单元精选练习题附答案

人教版七年级上册英语第五单元精选练习题附答案 - 新人教版七年级上册英语第五单元精选练习题附答案 Unit 5 Do you have a soccer ball? 第一课时 Section...

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套 - Starter Unit 1 Good morning Ⅰ. 字母书写 A) 默写字母 A 至 H 的大小写形式(共 20 分) B) 按字母顺序写....

新人教版七年级上册英语第六单元精选练习题附答案

人教版七年级上册英语第六单元精选练习题附答案 - 新人教版七年级上册英语第六单元精选练习题附答案 Unit 6 Do you like bananas? 第一课时 Section A(1a~...

最新人教版七年级英语上册单元测试题全册含答案

最新人教版七年级英语上册单元测试题全册含答案_英语_初中教育_教育专区。最新人教版七年级英语上册单元测试题全册 Starter1-3 检测题 (时间:60 分钟;满分:100 ...

(新)人教版七年级英语上册同步练习题(全套,含答案)

(新)人教版七年级英语上册同步练习题(全套,含答案) - 人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套 Starter Unit 1 Good morning Ⅰ. 字母书写 A) 默写字母 A ...

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套 - Starter Unit 1 Good morning Ⅰ. 字母书写 A) 默写字母 A 至 H 的大小写形式(共 20 分) B) 按字母顺序写....

人教版七年级英语上册课本课堂接练习题及答案

人教版七年级英语上册课本课堂接练习题及答案_英语_初中教育_教育专区。2013 年人教版七年级英语上册课堂配套练习系列——课堂接力 第 starter 单元 人教版七年级...

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套 - 由莲山课件提供 http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 Starter Unit 1 Good morning Ⅰ. 字母书写 ...

新人教版七年级英语语法练习题(附答案)

人教版七年级英语语法练习题(附答案)_英语_初中教育_教育专区。人教版七年级英语语法练习题(附答案),超实用,充分打好初中英语学习基础。 ...

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套(word版有答案)

人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套(word版有答案) - 人教版七年级英语上册同步练习题及答案全套 Starter Unit 1 Good morning Ⅰ. 字母书写 A) 默写字母...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com