Unit 1 Art Period 2
Learning about Language & Using
Language 课时精练（人教版选修 6，课标通用）
时间：30 分钟 Ⅰ.短语填空
1.I like cats but unfortunately I ______________ them. 2．We always __________ him ______________ a weak leader. 3．I can not say smoking ____________ me very much. 4.The girl feels ____________ I have been in a different world. 5．I ____________ coffee rather than tea. 6．____________ people gathered in Athens to voice their anger. 7．I've often heard of John，but I've never met him____________. 8．He can't seem to settle in a steady job; ______________ or so he moves to another city and starts again. 答案 1.am allergic to 2.consider； to be 3.appeal to 4.as if 5.have a preference for 6.Scores
of 7.in the flesh 8.every two years Ⅱ. 完成句子 1．流行歌曲对当代青少年有吸引力。(appeal to) ________ ________ ________ ________ the contemporary youths. 2．那支钢笔我收了 10 美元，其实值更多。( worth) I took only 10 dollars for the pen. ________ ________ ________ ________ ________ ________. 3．她走上来握住我的手，这让我大为惊讶。(amazing) ________ ________ ________ ________ she came up and shook my hand. 4．我对中国当代文学感兴趣。(contemporary) I am interested in ________ ________ ________. 5．他有六位数的年收入。(figure) He has ________ ________ ________ ________ ________ every year. 答案 1.Pop songs appeal to 2.In fact it is worth more 3.It was amazing that 4.contemporary
Chinese literature 5.an income of six figures Ⅲ. 单项填空 1．—How did you like Nick's performance last night? —To be honest, his singing didn't________to me much.
A．appeal 答案 A
大吸引力。appeal to sb－attract or interest sb(对某人)有吸引力；(使某人)感兴趣。belong to 属 于；refer to 谈到、提到。] 2．George is going to talk about the geography of his country, but I'd rather he________more on its culture. A．focus C．would focus B．focused D．had focused
答案 B [考查虚拟语气。would rather 后应用虚拟语气，表示与将来事实相反，用动词的过 去式，故选 B 项。] 3．She is________to household dust, so she often wears a hat when cleaning the house. A．allergic B．sensible C．impressive D．beneficial
答案 A [考查形容词辨析。be allergic to 对……过敏； sensible 可感觉的；impressive 感人 的；给人深刻印象的；beneficial 有益的。] 4．It took________building supplies to construct these energy－saving houses. It took brains, too. A．other than C．rather than 答案 B B．more than D. less than
需要智慧。more than 不仅仅，符合题意。other than 除了；rather than 而不是；less than 不足， 少于。故选 B 项。] 5．—Have you finished the book? —No. I've read up to________the children discover the secret cave. A．which B. what C. that D. where
答案 D [考查宾语从句。up to 为介词结构，后接宾语从句，而句意是“读到孩子们发现秘密 洞穴的地方”，故用 where 引导这个宾语从句最合适。故选 D 项。] 6．I don't understand what your plan is exactly. Could you be a little more________？ A．special 答案 C B．particular C．specific D．typical
specific 这里的意思是“to add details to what you have said”常用于短语“be more specific(about)”
中。special“特殊的”；particular“特有的”；typical“典型的”。故选 C 项。] 7．The present situation is very complex, so I think it will take me some time to________ its reality. A．make up C．look through B．figure out D．put off
答案 B [make up 组成，弥补； look through 浏览，审核；put off 推迟；figure out 想出来， 弄清楚。故选 B 项。] 8．I've got a great many of Jay's photos but I've never seen him________. A．in person C．in the flesh B．on her own D．by nature
答案 C [考查短语辨析。句意：我有周杰伦的很多照片，但我从没见过他本人。“本人”用“in the flesh”表示。in person“亲自”；on one's own“独自”；by nature“天生”。 故选 C 项。] 9．It is illegal for a public official to ask people for gifts or money________favors to them. A．in preference to C．in agreement with B．in place of D．in exchange for
答案 D [考查词组辨析。in preference to 优先于；in place of 代替；in agreement with 同意， 与……一致；in exchange for 交换。故选 D 项。] 10．Many people think that it is________to make such experiment. A．worth C．worthy B．worthwhile D．valuable
答案 B [考查形容词辨析。 句意： 许多人认为做这样的实验是值得的。 It is worthwhile doing/ to do sth 为固定句式，意为“干……是值得的”。故选 B 项。] Ⅳ.阅读理解 A Street art is a very popular form of art that is spreading quickly all over the world. You can find it on buildings, sidewalks, street signs and trash cans from Tokyo to Paris, from Moscow to Cape Town. Street art has become a global culture and even art museums and galleries are collecting the works of street artists. Street art started out very secretly because it was illegal to paint on public and private property without permission. People often have different opinions about street art. Some think it is a crime and others think it is a very beautiful new form of culture. Art experts claim that the street art movement began in New York in the 1960s. Young adults painted words and other images on walls and trains.This colorful style of writing became known as graffiti.
Graffiti art showed that young people wanted to rebel against society. They traveled around cities to create paintings that everyone could see. In many cases, they had trouble with the police and the local government. Street artists do their work for different reasons. Some of them do not like artists who make so much money in galleries and museums. They choose street art because it is closer to the people. Some artists try to express their political opinion in their work. They often want to protest (抗议) against big firms and corporations. Others like to do things that are forbidden and hope they don't get caught. Advertising companies also use street art in their ads because it gives people the impression of youth and energy. Today, the Internet has a big influence on street art. Artists can show their pictures to an audience all over the world. Many city residents, however, say that seeing a picture on the Internet is never as good as seeing it alive. The street art movement lives with the energy and life of a big city. There, it will continue to change and grow. 【语篇解读】 文本主要介绍了街头艺术的起源与发展。 1．What's the main idea of the first paragraph? A．Street art has a long history. B．Street art is a new form of culture. C．Street art can be found in art museums. D．Street art is popular around the world. 答案 D [主旨大意题。第一段主要介绍了街头艺术在全世界都很受欢迎。] 2．Where did the street art movement take place? A．In Tokyo. C．In New York. B．In Paris. D．In Moscow.
答案 C [细节理解题。根据第三段 street art movement began in New York 可知应选 C 项。] 3．Which of the following statements is TRUE according to the passage? A．Graffiti artists often had trouble with the police and the local government in 1960s. B．Most art experts think painting on walls and trains is a crime. C．Street art started out secretly because few people liked it. D．It is illegal for street artists to travel around big cities. 答案 A [细节理解题。根据第三段 In many cases, they had trouble with the police and the local government.可知，在 20 世纪 60 年代，涂鸦艺术家经常与警察和当地政府发生冲突。] 4．Why do some advertising companies use street art in their ads? A．Because it impresses people with youth and energy. B．Because it is the fastest way to introduce a new product.
C．Because it helps them save much money. D．Because it is closer to the people. 答案 A [细节理解题。 根据第四段 Advertising companies also use street art in their ads because it gives people the impression of youth and energy 可知，应选 A 项。] B Since 1984, Philadelphia has been cleaning up its act. One by one, graffiticovered walls are being changed into outdoor art. So far, more than 1,800 murals(壁画)have been painted. Philadelphia now has more murals than any other American city. The walls that were once ugly with graffiti( 涂鸦 )are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's AntiGraffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director. “When people ask me what our program is about，”she says，“I answer them with one word: hope.”Each year, the MAP offers youth art programs and workshops. Some onetime graffiti writers even help paint MAP murals. The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community(社区)．When a neighborhood requests a mural, the MAP works with the people there to develop a message. Some messages have been “Safe Streets，”“Love and Care，”and “Peace Walk.” The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last year, the workers painted 140 murals. “The making of a mural enters people's collective memory as an extraordinary, pleasant moment in neighborhood history”，says Golden, who began as a muralist in Los Angeles. 【语篇解读】 本文论述了费城通过 MAP 这一项目逐步地将墙体上的涂鸦变成了一种室外艺 术形式——壁画，从而给人们带来了新的希望。 5．What can be the best title for the text? A. Love, from Graffiti Writers to Muralists B. MAP, a New Company in Philadelphia C. Jane, an Excellent Mural Artist D. Hope, One Wall at a Time 答案 D [主旨大意题。 本文主要介绍费城通过 MAP 这一项目逐步地将墙体上的涂鸦变成了 一种室外艺术形式——壁画，从而给人们带来了新的希望。 ] 6. What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at? A. Helping the young find jobs. B. Protecting the neighborhood. C. Fighting against graffiti.
D. Attracting more visitors. 答案 C [ 细 节 理 解 题。 由 第 二 段 的 The program began as part of Philadelphia's
AntiGraffiti Network.可知 C 项正确。] 7．How does the MAP decide on the message for a mural? A. By having discussions with people in the community. B．By seeking advice from the city government. C．By learning from the young graffiti writers. D. By studying the history of the city. 答案 A [细节理解题。由第三段第二句可知答案为 A 项。] 8．Which of the following words best describes the work of the MAP? A．Difficult. C．Experimental. B．Dangerous. D．Successful.
答案 D [推理判断题。由文章第四段可知 the MAP 每周会收到很多的邀请，每年会画很多 的壁画，故可推出工作很成功，答案为 D 项。] Ⅴ.短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 My father is a peasant.He had only received five years of education in school but he can also gain a lot of in field work for his diligence. Last December，I went home for vacation.I learned that his father had suffered great losses in breeding ducklings because of a unknown disease and planting watermelons that were rotted due to the heavy rainfall.Father sighed，“You can never change so unexpected bad luck.” I didn't argue.The next day I went downtown and brought some agricultural guidance book back home.While scanned one of the books after my strong recommendation， father says， “God， if only I had known this！” Since then， father has held a difference attitude toward books.He succeeded.Knowledge changes bad luck! 答案
My father is a peasant.He had only received five years of education in school but he can also gain a
lot of\ in field work for his diligence. Last December，I went home for vacation.I learned that his father had suffered great losses in
breeding ducklings because of a unknown disease and planting watermelons that were rotted ∧
due to the heavy rainfall.Father sighed，“You can never change so unexpected bad luck.”
I didn't argue.The next day I went downtown and brought some agricultural guidance book back
home.While scanned one of the books after my strong recommendation，father says，“God，if
only I had known this！” Since then，father has held a difference attitude toward books.He succeeded.Knowledge changes
copyright ©right 2010-2020。