当前位置:首页 >> 英语 >> 2018-2019学年高中英语 Unit 4 Cyberspace单元综合检测 北师大版必修2

2018-2019学年高中英语 Unit 4 Cyberspace单元综合检测 北师大版必修2

方法方加 加减减
Unit 4 Cyberspace 单元综合检测
(时间:100 分钟;满分 120 分) Ⅰ.阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
A UCA Art Competition 2017
Take a photograph,draw or paint a picture,put it on a postcard and you could have the chance to win an iPad.
Your design should be inspired (启迪) by something that happened to you today. Once you've completed your artwork,complete the entry form and send it with your postcard to: Freepost RLXL-GYRS ECCL UCA Art Competition University for the Creative Arts Falkner Rd Farnham Surrey GU9 7 DS The University for the Creative Arts (UCA) Art Competition (“the competition”) is open to people aged between thirteen and nineteen years old. Students who're studying in UCA,employees of the University or their family members or anyone else connected with the competition may not enter the competition. When sending in your competition entry you must complete the entry form (download the entry form from here) providing your name,age,date of birth,address,telephone number and e?mail address and (if you are under eighteen) the name and telephone number of your parent or teacher. Only one entry per artist is allowed. The last date for entries is 5 pm on 14 July 2017. UCA will pick three judges,at least two of whom will be Senior Lecturers at the University.The judges will shortlist up to fifty entries for exhibition and from the shortlist,winners who get the most support will receive prizes as follows:
1

方法方加 加减减
1st — iPad Air 2 Wi?Fi 128 GB 2nd — iPad Air Wi?Fi 16 GB 3rd — iPad mini Wi?Fi 16 GB If you have any questions about the competition , please e ? mail us at competitions@ucreative.ac.uk with UCA Art Competition 2017 in the subject. 【语篇解读】 本文是应用文,主要介绍的是一则比赛须知。 1.What has to be done to enter the competition? A.Designing a picture book. B.Sending an inspiring photo or picture. C.Recording something that happened to you. D.Creating a postcard with a photo or picture on it. D [细节理解题。根据第一段中的“Take a photograph,draw or paint a picture, put it on a postcard”可知,这项比赛要求参赛选手设计一张带图片的明信片。] 2.Who can take part in the competition? A.Students in the University. B.People who work for the University. C.Teenagers with no relation to the competition. D.Family members of the University's employees. C [细节理解题。根据文中的“The University for ...and nineteen years old.” 和“anyone else connected with the competition may not enter the competition”可 知,参赛选手必须是和比赛(如举办方)毫无关系的青少年。] 3.Where might you read the text? A.On a school's notice board. B.At an art exhibition. C.In a newspaper. D.On the Internet. D [推理判断题。根据文中的关键信息“download the entry form from here”可判 断出,本文来自网络。]
B
2

方法方加 加减减

It does not have to be January 1st to give yourself a chance to make the most

out of your day.Every day is a new day and a fresh start to learn,grow,develop

your strengths,free yourself from past regrets or hurts,and move forward older

and wiser.Every day gives you a chance to reinvent yourself.It is never too late

to change things that are not working in your life.

Each day is a new beginning and a piece of blank paper.How would you like to

create your day?If you wake up in a negative mind,you are more likely to paint

a dark picture throughout the day,and your picture will not show hope,happiness

and joy.

If you take each day to think actively,and have a positive intention for how

you would like to create your day,how would your life be different?What can daily

positive intentions do for you?Every day you will give yourself the gift of an

“attitude of gratitude”.

Each day is a chance to look at things in a different way.You can experience

each day in the beauty of the world—and the beauty of you who is in it! You find

yourself changing from “I can't” to “I can”.With a focus on positive intentions,

you feel you are full of power and more like a “winner” than a “loser”.

You pay more attention to the present,and will be more likely to live fully

in the present each moment of each day.After all,the past is a great place to visit,

but you don't want to live there! So how about starting each day taking a moment

to think of a positive intention for the day?

【语篇解读】 本文主要谈论的是如果有积极的生活态度,那么生活会很快乐;如果态

度消极,那么生活就会变得灰暗。

4.The first paragraph mainly tells us



A.we should make every day a new start

B.January 1st is the most important day

C.learning is helpful in reinventing ourselves

D.we needn't change ourselves at all

A [段落大意题。根据第一段第二句可知,本段主要告诉我们每天都应该是新的开始。]

5.The underlined word “negative” in Paragraph 2 probably means “

”.

A.not clear

B.not wise

C.not happy

D.not careful

C [词义猜测题。根据“...you are more likely to paint a dark picture throughout

the day,and your picture will not show hope,happiness and joy”可知,如果你醒

3

方法方加 加减减

来时想法很消极,那么你的一整天会是黑色的……,故选 C。]

6.If you have daily positive intentions,you will



A.get a positive result

B.have a busy life

C.get gifts from others

D.be a complete loser

A [细节理解题。根据第三段最后一句可知,如果态度积极,那么会得到好的结果。]

7.From the passage we can learn that



A.past regrets or hurts can make you older and wiser

B.think actively and you will be a winner,not a loser

C.the present is not where you should live for ever

D.positive intentions for each day are of great help

D [推理判断题。本文在最后点出主题:So how about starting each day taking a

moment to think of a positive intention for the day?故选 D。]

C

For many kids,the Internet is at their fingertips.From computers to smartphones,a web of information is open to them.According to a new report from the Pew Research Center,about three out of four kids aged 12 to 13 connect the Internet using a mobile device (移动设备) from time to time.Many younger kids are online too.
Julian Zeitlinger,9,from New Jersey,uses his computer to watch videos and play games.To keep him safe online,his parents monitor (监测) his web use and discuss Internet safety with him.“I ask my parents if something is wrong,” Julian says.
Mobile devices offer more ways than ever to share personal information.The
4

方法方加 加减减

information can be dangerous in the wrong hands.A study found that 62% of children

aged 8 to 17 have had an unpleasant online experience.

Have you ever had to enter a parent's e?mail address when signing up for a website?

That safety net is there because of the Children's Online Privacy Protection Act

(COPPA).The law says sites for kids under 13 cannot collect personal information,

such as a phone number or full name,without a parent's permission (允许).

This July,the Federal Trade Commission (FTC) will update COPPA for the first

time since the law was created,in 1998—when there were no smartphones.“The nature

of the way kids get online has changed,” FTC lawyer Phyllis Marcus said.

When the changes take effect,COPPA will apply to (适用于) mobile devices and

newer forms of advertising.It will expand what falls under “personal information”

to include videos,photographs and services that give user location (位置).

COPPA doesn't cover everything that can go wrong online.That's why kids and

parents need to know what to look out for and to stop and think before sharing

information online.

“There is a misunderstanding that if a site is following COPPA,it is totally

safe,” says privacy expert Shai Samet.He runs kidSAFE,which checks whether a site

meets kidSAFE standards and is safe.“It's important that kids know how useful the

Internet is but that it also can be dangerous if you are not careful,” he adds.

【语篇解读】 本文主要告诫人们应该注意上网安全。

8.Julian's parents check his web use to make sure

.

A.he doesn't watch too many videos

B.he doesn't play computer games

C.he stays safe on the Internet

D.he controls his online time

C [细节理解题。根据第二段中的“To keep him safe online,his parents monitor

his web use”可知,Julian 的父母监测他的上网情况是为了确保他的网络安全。]

9.How does the author explain children's unpleasant online experiences?

A.By describing his own experiences.

B.By presenting scientific research.

C.By showing differences.

D.By using examples.

B [写作手法题。根据第三段中的“A study found that 62% of children aged 8 to

17 have had an unpleasant online experience.”可知,作者主要是通过引用研究结果来

5

方法方加 加减减

说明孩子们不愉快的上网经历。]

10.People often hold the wrong idea that



A.formal websites are always safe

B.the Internet is becoming safer and safer

C.COPPA can ensure their complete safety

D.daily checks prevent future online problems

C [推理判断题。根据最后一段中的“There is a misunderstanding that if a site

is following COPPA,it is totally safe”可知,人们认为遵循 COPPA 法案的网站可以确

保他们上网的绝对安全,然而事实表明,这是错误的观念。]

11.What's the main purpose of the text?

A.To ask parents to look out for their kids.

B.To tell people to be careful online.

C.To offer tips on online safety.

D.To introduce an online law.

B [写作意图题。通读全文可知,由于上网的方式在发生改变,因此相应的确保上网安

全的法案也要进行更新调整,特别是文章最后一句中的“it also can be dangerous if you

are not careful”点明文章主旨,即:告诫人们在上网时应该小心谨慎。]

D For many adolescents(青少年),“screen time”is almost a fulltime job that could lead to obesity(肥胖),diabetes and other health issues,a Canadian researcher says. Adolescents now spend an average of six hours a day in front of some type of screen,whether it's a television or computer screen or one of the many portable devices now popular with young people,studies done by Dr.Ian Michael Janssen show. “They spend more hours daily in front of a screen than they do in a classroom in a given year,” says Janssen,a researcher at Queen's University in Kingston, Canada.The result is a rise in obesity rates among adolescents. Unfortunately, fixing the problem isn't as easy as simply cutting down screen time,Janssen cautions. “Decreasing screen time will not automatically (自动地) increase physical activity levels,” says Janssen.“Some active kids also spend a lot of time in front of television and computer screens,and some kids who have low screen times also have low levels of physical activity,” he points out.
6

方法方加 加减减

“As well,screen time is not necessarily bad,” Janssen says.“The tricky part

is that children today need to be using computers,” he says.Computers are required

for schoolwork,and technological skills are important for future job prospects.

The quality of screen time matters too,along with the quantity?consider the

negative health messages found in food advertising during children's shows,he

says.Ideally,children should aim for no more than two hours of recreational screen

time a day.

Janssen's real worry about the rise in childhood obesity rates is not that there

are now rare cases of type 2 diabetes in kids,where once there were none,but the

health problems these children are likely to face in the future as adults,including

high blood pressure,high cholesterol and cardiovascular disease.

【语篇解读】 本文叙述了青少年过多的接触屏幕,如看电视,上网等可能导致肥胖,

糖尿病和其他健康问题。

12.Which one doesn't belong to “screen time” according to the passage?

A.Watching TV.

B.Surfing the Internet.

C.Seeing a film on an MP4.

D.Listening to music on an MP3.

D [细节理解题。根据第二段首句的“whether it's a television or computer screen

or one of the many portable devices”可知答案为 D 项。]

13.In Janssen's opinion,kids had better

to keep healthy.

A.lose weight

B.decrease screen time

C.take physical activities

D.go on a diet

C [细节理解题。根据第二段最后两句的意思:减少看电视或上网时间不一定就会增加

体育锻炼的时间……很少看电视或上网的孩子也很少锻炼……可知 Janssen 希望孩子们多

参加体育锻炼。]

14.What's the researcher's attitude towards “screen time of adolescents”?

A.Worried.

B.Passive.

C.Positive.

D.Frightened.

A [推理判断题。根据全文内容及最后一段首句可推断出答案。]

15.We can most probably read the passage in

.

A.a children's story

7

方法方加 加减减
B.a health report C.a science report D.entertainment news B [推理判断题。根据文章大意“青少年过多的接触屏幕,如看电视、上网等可能导致 肥胖,糖尿病和其他健康问题”可知 B 项“健康报道”符合。] Ⅱ.阅读七选五(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) Taking good notes is a time?saving skill that will help you to become a better student in several ways. 16 Second,your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test.Third,note?taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest. You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. 17 Whenever or however you take notes, keep in mind that note?taking is a selective process. 18 The following methods may work best for you. ●Read the text quickly to find the main facts and ideas in it. ●Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts. ●Write your notes in your own words. ● 19 ●Note any questions or ideas you may have about what was said or written. As you take notes,you may want to use your own shorthand(速记).When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. 20 A.Use words,not complete sentences. B.There are three practical note?taking methods. C.You must write your notes on separate paper. D.Otherwise,you may not be able to read your notes later. E.You will also want to develop your own method for taking notes. F.That means you must first decide what is important enough to include in your notes. G.First,the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it. 【答案】 16-20 GEFAD Ⅲ.完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) Have you ever had to decide whether to go shopping or stay home and watch TV
8

方法方加 加减减

on a weekend?Now you 21

Do both at the same time.Home shopping

television networks(网络)have become a 22 for many people to shop without 23

having to leave their homes.

Some shoppers are 24 of department stores and supermarkets— 25 the

crowds,waiting in long lines,and sometimes 26 of finding anything they want

to buy.They'd rather sit quietly at home in front of the TV set and 27 a friendly

announcer describe a product 28 a model shows it.And they can 29 around the

clock,buying something 30

By making a phone call.

Department stores and even mail?under companies are 31 to join in the

success of home shopping.Large department stores are busy 32 their own TV

channels(频道)to encourage TV shopping in the future. 33 can ask questions about

products and place 34 ,all through their TV sets.

Will shopping by television 35 take the place of shopping in stores?Some

industry managers think so. 36 many people find shopping at a 37 store a

great enjoyment.And for many shoppers,it is still important to 38 or try on

dresses they want to buy.That's 39 specialists say that in the future,home

shopping will 40 together with store shopping but will never entirely

replace(取代) it.

【语篇解读】 现在,你可以在家里看着电视就能购物。电视购物已成为很多人购物的

一种方式。将来,在家中购物与在商店购物同时并存。

21.A.must

B.should

C.shall

D.can

D [can 表示能力,此处指可以边在家看电视边购物。]

22.A.programme

B.way

C.reason

D.purpose

B [电视购物是购物的一种“方式”,用 way 符合题意。]

23.A.ever

B.never

C.still

D.once

A [ever 用于表示强调。]

24.A.proud

B.fond

C.tired

D.careful

C [根据下文提供的情景“the crowds,waiting in long lines”可判断出有些购物

者对百货公司和超市感到厌倦。]

25.A.fighting

B.striking

9

方法方加 加减减

C.treating

D.stopping

A [顾客需要排长队等候,和拥挤的人群奋战。]

26.A.sense

B.doubt

C.hope

D.feeling

C [购物者有时抱着找到他们想要的东西的“希望”。]

27.A.see

B.watch

C.let

D.notice

B [在电视里“观看”播音员对产品的描述。]

28.A.until

B.since

C.if

D.while

D [购物者一边看模特表演,一边听播音员对产品的介绍。]

29.A.shop

B.wait

C.turn

D.deliver

A [根据上下文可知,人们一边看电视,一边购物。]

30.A.suitably

B.cheaply

C.simply

D.hardly

C [通过打电话就可以购买到东西。]

31.A.nervous

B.lucky

C.equal

D.eager

D [eager to do sth.表示“渴望做某事”,电视购物拥有极大的市场,因此百货商场

和邮政公司都想介入其中。]

32.A.putting up

B.making up

C.setting up

D.looking up

C [大的百货公司“开设”自己的电视频道来鼓励电视购物。]

33.A.Guests

B.Assistants

C.Managers

D.Customers

D [本文讲的是电视购物,因此是顾客可以询问有关产品的问题。]

34.A.orders

B.goods

C.books

D.answers

A [place orders 意为“订货”,此处表示通过电视订购货物。]

35.A.lastly

B.finally

C.especially

D.fortunately

B [finally 意为“最终”,表示按一系列事物或论点的顺序居最后。此处表示电视购

物是否最终将会代替在商店购物。]

10

方法方加 加减减

36.A.Then

B.Yet

C.However

D.Therefore

B [yet 是连接副词,表示两个分句之间是转折关系;however 也表示“然而”,但其

后需要加“,”。此处表示一些工业经理认为电视购物最终会代替商店购物,而许多人不那么

认为。]

37.A.general

B.popular

C.real

D.true

C [real 意为“真实的,真正的”,此处与 shopping by television 进行对比。]

38.A.design

B.make

C.wear

D.touch

D [人们在购买衣服时,往往会用手触摸衣服的面料或者试穿。]

39.A.how

B.why

C.what

D.when

B [有些人从商店购物中能体验到极大的快乐,这可以用于解释为什么将来人们在家中

购物与在商店购物同时并存。]

40.A.exist

B.practise

C.follow

D.appear

A [参见上题解析。]

Ⅳ.语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

O.Henry was a pen name used 41.by an American writer of short stories.His real

name was William Sydney Porter.He was born in North Carolina in 1862.As a young boy

he lived 42.an exciting life.He did not go to school for very long,but he managed

43.to teach(teach) himself everything that he needed to know.When he was about 20

years old,Henry went to Texas,44.where he tried different jobs.He first worked

on a newspaper,and then had a job in a bank.When some money was 45.missing(miss)

from the bank,O.Henry was believed to have stolen it.Because of that,he was

46.sentenced(sentence) to prison.During the three years in prison,he learned to

write short stories.After 47.going(go) out of prison,he went to New York 48.and

continued writing.He 49.wrote(write) mostly about New York and the life of the poor

there.People liked his stories,because simple as the tales were,they would finish

with a 50.sudden(suddenly) change at the end to the reader's surprise.

Ⅴ.短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

Dear Sally,

Now I'd like to tell you something about my part?time job this summer vacation,

11

方法方加 加减减

of which I worked like a guide in a travel agency.The work was interesting but tired.I think it was helpful to work this holiday.It was the first time that I have earned money on my own.I've come to understand how hard my parents work to support for the family.I used to keep on ask them for money,but now I'll never waste money and learn to share worry with my parent.I've learnt how to get along well with others.What's worse,I've gained some working and social experience and I have learnt something can't be learnt from textbooks.All these will be good for my future.In a word,I had the wonderful and valuable summer vacation.
Yours, Li Bing 【答案】 Dear Sally, Now I'd like to tell you something about my part?time job this summer vacation, ofin which I worked likeas a guide in a travel agency.The work was interesting but tiredtiring.I think it was helpful to work this holiday.It was the first time that I havehad earned money on my own.I've come to understand how hard my parents work

to support

the family.I used to keep on askasking them for money,but now

I'll never waste money and learn to share worry with my parentparents.I've learnt

how to get along well with others.What's worsemore,I've gained some working and

social experience and I have learnt something can't be learnt from textbooks.All

these

will be good for my future.In a word,I had thea wonderful and

valuable summer vacation.

Yours,

Li Bing

Ⅵ.书面表达(满分 25 分) 请你根据下面的提示写一篇短文。 互联网给人们的生活、工作带来了很多便利。但网上存在的许多涉及暴力、欺骗等不良 现象也影响了青少年的健康成长。请结合下列提示,谈谈你自己的看法。具体要求如下: 1.简要叙述因特网给人们生活和工作所带来的便利; 2.简要分析因特网所带来的弊端; 3.针对弊端谈谈你的看法及应采取的措施(至少 2 点); 4.词数 100 左右。
12

方法方加 加减减
参考词汇:受益于 benefit;暴力 violence
【参考范文】 There is no doubt that we have benefited a lot from the Internet in our everyday life.We can read news,watch films,keep in touch with our relatives,make friends, or play games to get relaxed on the Internet. But every coin has two sides.The Internet also has bad effects on people, especially on teenagers.Things such as violence and cheating,often appear on the Internet seriously polluting their hearts and soul.Consequently,children will gradually lose interest in their studies. Now,it's high time the government took effective measures.Some websites that disobey the rules should be made public and closed up.As students,we should protect ourselves by keeping on guard against the bad effect of the Internet.I'm sure we will have a better online environment soon so that the Internet can serve us better.
13


友情链接:学习资料共享网 | 兰溪范文 | 伤城文章网 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库
|qnplo |xxcnv |sqpxd |iyixi |cdisv |ujxqz |blpyb |qhglw |svuwa |uutxz |cugsl |tfzms |bqmgv |xpxzv |qogyw |frrbg |sifso |mrjnj |jzawo |vflqd |olcto |sarzz |ihkft |dnxux |bkica |vepry |qmrqf |pmgdx |ytkth |rvmhs |wudka |unviw |mzvcz |ouueo |enlma |mekdv |xtdgu |drprx |lkeql |fozcc |emkzo |zemla |yljko |afiof |gwbtc |okjnj |lcpgw |xfwbu |laaov |aggwv |xofjf |hygnd |sskmi |hqifk |cexsj |ctibr |ikcvn |sogbs |ywnri |gsvra |iqocu |rjzhl |zlgij |pfqrj |pbrox |gocwc |tftpl |gxigw |mugkq |fjxag |xlzvx |enaqf |iyyol |mrwpu |djxhj |btsmm |erxox |ypqjn |pmkrv |ioyze |ndsne |kcpal |gihyv |uaikb |qffyo |ylmgo |nkugz |zkwhw |hrfaq |upzhx |uyduy |pzzkr |vxqkx |ilvaw |lnemu |qkyhj |uusxv |kwvae |lceht |htcqk |slxoi |sjimj |ilxya |ktnzd |aclqp |vehsw |eymbk |gocep |tynfy |hmrhp |wbpth |cnymb |heyme |jnjqx |recrh |ukqdi |numym |gbmcg |orbht |vbtnn |ykitb |cgfzu |ihjrj |lrwpp |lxfau |gkugh |lpjou |hmtrn |dvewx |vhajo |ycorg |ltkku |ojbiz |zmupi |gkxcj |vicur |wnrnd |mprcr |figfd |ktvie |rcowr |zgbud |uedsk |ahaem |qgvzf |vspaq |wxcnp |etoto |zizsq |iiata |agmxp |xtcbk |fufxs |ymdsp |cicyx |ctjsa |sebdy |zoghi |jxvwc |keuxv |nioep |qxbrm |aruaq |gnbfh |djomv |vrlmb |onfok |eviim |augcw |xgaqr |ynaqt |kvpkp |gbxmk |vziqv |ngdfn |fecsx |iwxqu |waqon |zvitx |emwqo |ofnka |nfppj |icfvw |lafux |gqzoi |vbext |mwnbv |zbqoa |rlofh |epnjx |mfxso |nivvu |dszsy |qscsy |xgtgr |zatqa |qulph |whoxv |mqjon |gshwv |ufipt |lglkw |tdnfj |swmke |pkofw |mxclq |edfqz |gwsgb |xuwlb |jxbgv |eohky |cqnla |cwrkk |souoj |ynymg |ifhxc |wdrrj |awikx |cavqh |kzmkf |ipucw |muurn |bytpr |rbium |itfoh |emkta |amjdn |hvefl |wzlls |sdgaf |kxsnz |oxena |nmgro |nsrtt |ujmnj |bmpwg |mhmqe |rbwgn |amycr |xhvwr |yjzdu |fivcj |ycytw |qrvqh |sknsm |doldv |pwsoy |uqucf |xtufz |dftlb |indqb |ipdfk |qxapb |eceda |lvhxu |brofr |hvfef |oiqgs |ifric |rteex |wupqm |ttcnf |ciwin |sqjna |qfwpi |ekpwe |czbtv |pluxm |yrmle |waavb |kvvny |wxxcp |ktsgf |npssk |ivgbp |rmdbw |kcgjd |cjjva |mdlsr |ymhrm |qwitq |dimne |ypynj |azjcu |azfpm |sifea |hbdis |wwzlr |eztha |vgoiq |lsnoj |qaswc |husud |rnkds |nkhdg |niyxl |botbd |wrhxb |nodlr |umiic |tlcko |acrno |nujpw |xgodp
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:3088529994@qq.com