Unit 4 Cyberspace 单元综合检测
(时间：100 分钟；满分 120 分) Ⅰ.阅读理解(共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分)
A UCA Art Competition 2017
Take a photograph，draw or paint a picture，put it on a postcard and you could have the chance to win an iPad.
Your design should be inspired (启迪) by something that happened to you today. Once you've completed your artwork，complete the entry form and send it with your postcard to： Freepost RLXL－GYRS ECCL UCA Art Competition University for the Creative Arts Falkner Rd Farnham Surrey GU9 7 DS The University for the Creative Arts (UCA) Art Competition (“the competition”) is open to people aged between thirteen and nineteen years old. Students who're studying in UCA，employees of the University or their family members or anyone else connected with the competition may not enter the competition. When sending in your competition entry you must complete the entry form (download the entry form from here) providing your name，age，date of birth，address，telephone number and e?mail address and (if you are under eighteen) the name and telephone number of your parent or teacher. Only one entry per artist is allowed. The last date for entries is 5 pm on 14 July 2017. UCA will pick three judges，at least two of whom will be Senior Lecturers at the University.The judges will shortlist up to fifty entries for exhibition and from the shortlist，winners who get the most support will receive prizes as follows：
1st — iPad Air 2 Wi?Fi 128 GB 2nd — iPad Air Wi?Fi 16 GB 3rd — iPad mini Wi?Fi 16 GB If you have any questions about the competition ， please e ? mail us at email@example.com with UCA Art Competition 2017 in the subject. 【语篇解读】 本文是应用文，主要介绍的是一则比赛须知。 1．What has to be done to enter the competition? A．Designing a picture book. B．Sending an inspiring photo or picture. C．Recording something that happened to you. D．Creating a postcard with a photo or picture on it. D [细节理解题。根据第一段中的“Take a photograph，draw or paint a picture， put it on a postcard”可知，这项比赛要求参赛选手设计一张带图片的明信片。] 2．Who can take part in the competition? A．Students in the University. B．People who work for the University. C．Teenagers with no relation to the competition. D．Family members of the University's employees. C [细节理解题。根据文中的“The University for ...and nineteen years old.” 和“anyone else connected with the competition may not enter the competition”可 知，参赛选手必须是和比赛(如举办方)毫无关系的青少年。] 3．Where might you read the text? A．On a school's notice board. B．At an art exhibition. C．In a newspaper. D．On the Internet. D [推理判断题。根据文中的关键信息“download the entry form from here”可判 断出，本文来自网络。]
It does not have to be January 1st to give yourself a chance to make the most
out of your day.Every day is a new day and a fresh start to learn，grow，develop
your strengths，free yourself from past regrets or hurts，and move forward older
and wiser.Every day gives you a chance to reinvent yourself.It is never too late
to change things that are not working in your life.
Each day is a new beginning and a piece of blank paper.How would you like to
create your day？If you wake up in a negative mind，you are more likely to paint
a dark picture throughout the day，and your picture will not show hope，happiness
If you take each day to think actively，and have a positive intention for how
you would like to create your day，how would your life be different？What can daily
positive intentions do for you？Every day you will give yourself the gift of an
“attitude of gratitude”．
Each day is a chance to look at things in a different way.You can experience
each day in the beauty of the world—and the beauty of you who is in it! You find
yourself changing from “I can't” to “I can”．With a focus on positive intentions，
you feel you are full of power and more like a “winner” than a “loser”．
You pay more attention to the present，and will be more likely to live fully
in the present each moment of each day.After all，the past is a great place to visit，
but you don't want to live there! So how about starting each day taking a moment
to think of a positive intention for the day?
4．The first paragraph mainly tells us
A．we should make every day a new start
B．January 1st is the most important day
C．learning is helpful in reinventing ourselves
D．we needn't change ourselves at all
5．The underlined word “negative” in Paragraph 2 probably means “
C [词义猜测题。根据“...you are more likely to paint a dark picture throughout
the day，and your picture will not show hope，happiness and joy”可知，如果你醒
6．If you have daily positive intentions，you will
A．get a positive result
B．have a busy life
C．get gifts from others
D．be a complete loser
7．From the passage we can learn that
A．past regrets or hurts can make you older and wiser
B．think actively and you will be a winner，not a loser
C．the present is not where you should live for ever
D．positive intentions for each day are of great help
D [推理判断题。本文在最后点出主题：So how about starting each day taking a
moment to think of a positive intention for the day？故选 D。]
For many kids，the Internet is at their fingertips.From computers to smartphones，a web of information is open to them.According to a new report from the Pew Research Center，about three out of four kids aged 12 to 13 connect the Internet using a mobile device (移动设备) from time to time.Many younger kids are online too.
Julian Zeitlinger，9，from New Jersey，uses his computer to watch videos and play games.To keep him safe online，his parents monitor (监测) his web use and discuss Internet safety with him.“I ask my parents if something is wrong，” Julian says.
Mobile devices offer more ways than ever to share personal information.The
information can be dangerous in the wrong hands.A study found that 62% of children
aged 8 to 17 have had an unpleasant online experience.
Have you ever had to enter a parent's e?mail address when signing up for a website?
That safety net is there because of the Children's Online Privacy Protection Act
(COPPA)．The law says sites for kids under 13 cannot collect personal information，
such as a phone number or full name，without a parent's permission (允许)．
This July，the Federal Trade Commission (FTC) will update COPPA for the first
time since the law was created，in 1998—when there were no smartphones.“The nature
of the way kids get online has changed，” FTC lawyer Phyllis Marcus said.
When the changes take effect，COPPA will apply to (适用于) mobile devices and
newer forms of advertising.It will expand what falls under “personal information”
to include videos，photographs and services that give user location (位置)．
COPPA doesn't cover everything that can go wrong online.That's why kids and
parents need to know what to look out for and to stop and think before sharing
“There is a misunderstanding that if a site is following COPPA，it is totally
safe，” says privacy expert Shai Samet.He runs kidSAFE，which checks whether a site
meets kidSAFE standards and is safe.“It's important that kids know how useful the
Internet is but that it also can be dangerous if you are not careful，” he adds.
8．Julian's parents check his web use to make sure
A．he doesn't watch too many videos
B．he doesn't play computer games
C．he stays safe on the Internet
D．he controls his online time
C [细节理解题。根据第二段中的“To keep him safe online，his parents monitor
his web use”可知，Julian 的父母监测他的上网情况是为了确保他的网络安全。]
9．How does the author explain children's unpleasant online experiences?
A．By describing his own experiences.
B．By presenting scientific research.
C．By showing differences.
D．By using examples.
B [写作手法题。根据第三段中的“A study found that 62% of children aged 8 to
17 have had an unpleasant online experience.”可知，作者主要是通过引用研究结果来
10．People often hold the wrong idea that
A．formal websites are always safe
B．the Internet is becoming safer and safer
C．COPPA can ensure their complete safety
D．daily checks prevent future online problems
C [推理判断题。根据最后一段中的“There is a misunderstanding that if a site
is following COPPA，it is totally safe”可知，人们认为遵循 COPPA 法案的网站可以确
11．What's the main purpose of the text?
A．To ask parents to look out for their kids.
B．To tell people to be careful online.
C．To offer tips on online safety.
D．To introduce an online law.
全的法案也要进行更新调整，特别是文章最后一句中的“it also can be dangerous if you
are not careful”点明文章主旨，即：告诫人们在上网时应该小心谨慎。]
D For many adolescents(青少年)，“screen time”is almost a fulltime job that could lead to obesity(肥胖)，diabetes and other health issues，a Canadian researcher says. Adolescents now spend an average of six hours a day in front of some type of screen，whether it's a television or computer screen or one of the many portable devices now popular with young people，studies done by Dr.Ian Michael Janssen show. “They spend more hours daily in front of a screen than they do in a classroom in a given year，” says Janssen，a researcher at Queen's University in Kingston， Canada.The result is a rise in obesity rates among adolescents. Unfortunately， fixing the problem isn't as easy as simply cutting down screen time，Janssen cautions. “Decreasing screen time will not automatically (自动地) increase physical activity levels，” says Janssen.“Some active kids also spend a lot of time in front of television and computer screens，and some kids who have low screen times also have low levels of physical activity，” he points out.
“As well，screen time is not necessarily bad，” Janssen says.“The tricky part
is that children today need to be using computers，” he says.Computers are required
for schoolwork，and technological skills are important for future job prospects.
The quality of screen time matters too，along with the quantity?consider the
negative health messages found in food advertising during children's shows，he
says.Ideally，children should aim for no more than two hours of recreational screen
time a day.
Janssen's real worry about the rise in childhood obesity rates is not that there
are now rare cases of type 2 diabetes in kids，where once there were none，but the
health problems these children are likely to face in the future as adults，including
high blood pressure，high cholesterol and cardiovascular disease.
12．Which one doesn't belong to “screen time” according to the passage?
B．Surfing the Internet.
C．Seeing a film on an MP4.
D．Listening to music on an MP3.
D [细节理解题。根据第二段首句的“whether it's a television or computer screen
or one of the many portable devices”可知答案为 D 项。]
13．In Janssen's opinion，kids had better
to keep healthy.
B．decrease screen time
C．take physical activities
D．go on a diet
体育锻炼的时间……很少看电视或上网的孩子也很少锻炼……可知 Janssen 希望孩子们多
14．What's the researcher's attitude towards “screen time of adolescents”？
15．We can most probably read the passage in
A．a children's story
B．a health report C．a science report D．entertainment news B [推理判断题。根据文章大意“青少年过多的接触屏幕，如看电视、上网等可能导致 肥胖，糖尿病和其他健康问题”可知 B 项“健康报道”符合。] Ⅱ.阅读七选五(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) Taking good notes is a time?saving skill that will help you to become a better student in several ways. 16 Second，your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test.Third，note?taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest. You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. 17 Whenever or however you take notes， keep in mind that note?taking is a selective process. 18 The following methods may work best for you. ●Read the text quickly to find the main facts and ideas in it. ●Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts. ●Write your notes in your own words. ● 19 ●Note any questions or ideas you may have about what was said or written. As you take notes，you may want to use your own shorthand(速记)．When you do， be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. 20 A．Use words，not complete sentences. B．There are three practical note?taking methods. C．You must write your notes on separate paper. D．Otherwise，you may not be able to read your notes later. E．You will also want to develop your own method for taking notes. F．That means you must first decide what is important enough to include in your notes. G．First，the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it. 【答案】 16－20 GEFAD Ⅲ.完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) Have you ever had to decide whether to go shopping or stay home and watch TV
on a weekend？Now you 21
Do both at the same time.Home shopping
television networks(网络)have become a 22 for many people to shop without 23
having to leave their homes.
Some shoppers are 24 of department stores and supermarkets— 25 the
crowds，waiting in long lines，and sometimes 26 of finding anything they want
to buy.They'd rather sit quietly at home in front of the TV set and 27 a friendly
announcer describe a product 28 a model shows it.And they can 29 around the
clock，buying something 30
By making a phone call.
Department stores and even mail?under companies are 31 to join in the
success of home shopping.Large department stores are busy 32 their own TV
channels(频道)to encourage TV shopping in the future. 33 can ask questions about
products and place 34 ，all through their TV sets.
Will shopping by television 35 take the place of shopping in stores？Some
industry managers think so. 36 many people find shopping at a 37 store a
great enjoyment.And for many shoppers，it is still important to 38 or try on
dresses they want to buy.That's 39 specialists say that in the future，home
shopping will 40 together with store shopping but will never entirely
D [can 表示能力，此处指可以边在家看电视边购物。]
B [电视购物是购物的一种“方式”，用 way 符合题意。]
A [ever 用于表示强调。]
C [根据下文提供的情景“the crowds，waiting in long lines”可判断出有些购物
D [eager to do sth.表示“渴望做某事”，电视购物拥有极大的市场，因此百货商场
A [place orders 意为“订货”，此处表示通过电视订购货物。]
B [finally 意为“最终”，表示按一系列事物或论点的顺序居最后。此处表示电视购
B [yet 是连接副词，表示两个分句之间是转折关系；however 也表示“然而”，但其
C [real 意为“真实的，真正的”，此处与 shopping by television 进行对比。]
Ⅳ.语法填空(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分)
O．Henry was a pen name used 41.by an American writer of short stories.His real
name was William Sydney Porter.He was born in North Carolina in 1862.As a young boy
he lived 42.an exciting life.He did not go to school for very long，but he managed
43.to teach(teach) himself everything that he needed to know.When he was about 20
years old，Henry went to Texas，44.where he tried different jobs.He first worked
on a newspaper，and then had a job in a bank.When some money was 45.missing(miss)
from the bank，O.Henry was believed to have stolen it.Because of that，he was
46.sentenced(sentence) to prison.During the three years in prison，he learned to
write short stories.After 47.going(go) out of prison，he went to New York 48.and
continued writing.He 49.wrote(write) mostly about New York and the life of the poor
there.People liked his stories，because simple as the tales were，they would finish
with a 50.sudden(suddenly) change at the end to the reader's surprise.
Ⅴ.短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分)
Now I'd like to tell you something about my part?time job this summer vacation，
of which I worked like a guide in a travel agency.The work was interesting but tired.I think it was helpful to work this holiday.It was the first time that I have earned money on my own.I've come to understand how hard my parents work to support for the family.I used to keep on ask them for money，but now I'll never waste money and learn to share worry with my parent.I've learnt how to get along well with others.What's worse，I've gained some working and social experience and I have learnt something can't be learnt from textbooks.All these will be good for my future.In a word，I had the wonderful and valuable summer vacation.
Yours， Li Bing 【答案】 Dear Sally， Now I'd like to tell you something about my part?time job this summer vacation， ofin which I worked likeas a guide in a travel agency.The work was interesting but tiredtiring.I think it was helpful to work this holiday.It was the first time that I havehad earned money on my own.I've come to understand how hard my parents work
the family.I used to keep on askasking them for money，but now
I'll never waste money and learn to share worry with my parentparents.I've learnt
how to get along well with others.What's worsemore，I've gained some working and
social experience and I have learnt something can't be learnt from textbooks.All
will be good for my future.In a word，I had thea wonderful and
valuable summer vacation.
Ⅵ.书面表达(满分 25 分) 请你根据下面的提示写一篇短文。 互联网给人们的生活、工作带来了很多便利。但网上存在的许多涉及暴力、欺骗等不良 现象也影响了青少年的健康成长。请结合下列提示，谈谈你自己的看法。具体要求如下： 1．简要叙述因特网给人们生活和工作所带来的便利； 2．简要分析因特网所带来的弊端； 3．针对弊端谈谈你的看法及应采取的措施(至少 2 点)； 4．词数 100 左右。
参考词汇：受益于 benefit；暴力 violence
【参考范文】 There is no doubt that we have benefited a lot from the Internet in our everyday life.We can read news，watch films，keep in touch with our relatives，make friends， or play games to get relaxed on the Internet. But every coin has two sides.The Internet also has bad effects on people， especially on teenagers.Things such as violence and cheating，often appear on the Internet seriously polluting their hearts and soul.Consequently，children will gradually lose interest in their studies. Now，it's high time the government took effective measures.Some websites that disobey the rules should be made public and closed up.As students，we should protect ourselves by keeping on guard against the bad effect of the Internet.I'm sure we will have a better online environment soon so that the Internet can serve us better.
copyright ©right 2010-2020。