当前位置:首页 >> 从业资格考试 >> 2011届高考英语第一轮必修2综合复习检测试题5

2011届高考英语第一轮必修2综合复习检测试题5


(本试卷满分 135 分,考试时间 120 分钟) 第一部分:语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节:完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项。 Mt.Qomolangma was first conquered (征服 )in 1953, when Sir Edmud Hillary and Sherpa Tenzing,his guide (向导),became the first climbers to reach the top.More than 750 times have people tried to conquer the mountain,but not knows the 2 with the courage of reaching the top. Two such climbers,and two 3 ones,are Scott Fischer and Rob Hall.Fischer,an 1 successful.Yet every climber

.This doesn't stop teams of climbers arriving at the base camp every year

American guide with much experience,was lost in a terrible storm which swept across the 4 .A rescue team (营救)found him and his friend,but didn't 5 to bring Fischer to 6

safety in the terrible conditions because he was dying.New Zealander Rob Hall ,

experienced climber and guide,was lost near the top.These two men had something in common:they were both guides who took ‘tours’of less experienced climbers up the mountain. There is a lot of that can go wrong in an action to reach the top of Mt.Qomolangma:a 7 8 change in weather conditions or a wrong turning.Planes will only be sent to rescue if they in advance.In spite of all these,there is a business in leading guided tours to the top. 9 Many people wonder how guides can hope to 10 their inexperienced climbers when

mountain climbers can now pay $64,000 or more to achieve their aim. they fail to keep themselves.Steve Bell , also a guide who has recently led a team to Mt.Qomolangma,believes that they are safer than others,because the guide can ask a climber to turn back at any 12 if he feels that 13 11

is danger to the team.Whether

these expeditions ( 远 征 ) are safe or not , many climbers feel that they have turned Mt.Qomolangma into a business,like a park for the very rich.One 14 ,however,will

always remain:it doesn't matter how much money you have,if you make a mistake on Mt.Qomolangma,the possible result will be 1.A.every C.one B.each D.all 15 .

解析:not all...表示部分否定。 答案:D

2.A.results C.problem

B.fact D.danger

解析:knows the danger (of conquering the mountain)。 答案:D 3.A.unknown C.unlucky B.unimportant D.unpleasant

解析:根据上下文可知,这两位登山者是“不幸的”。 答案:C 4.A.camp C.river B.land D.mountain

解析:这句话的意思是“Fischer 在一场横扫珠峰的可怕暴风雪中失踪”。 答案:D 5.A.try C.succeed B.manage D.do their best

解析:manage to do sth.意为“设法做成某事”。try to do sth.意为“设法做某事(但不 强调成功)”;try one's best to do sth.意为“尽力做某事”;而 succeed 则表示“成功地做某事”。 答案:B 6.A.other C.another B.next D.second in doing sth.

解析:这句话的意思是“新西兰人 Rob Hall 也是一个经验丰富的登山者和向导,他在 接近山顶时失踪。”another 在此意为“再一,又一”。 答案:C 7.A.sudden C.strange B.wrong D.special

解析:这句话的意思是“在到达珠峰顶部过程中有很多可能出问题的环节:天气情况 的突然变化或者出现转向错误”。 答案:A 8.A.have paid C.had been paid for B.are being paid D.have been paid for

解析:根据上下文此处应用 pay for...的现在完成时的被动结构。这句话的意思是“如果 预先付款,才会派飞机去营救”。 答案:D 9.A.Experienced C.Powerful B.Unhealthy D.Wealthy

解析:能付得起六万四千美元或更多来达到目的的登山者当然是“富有的”。

答案:D 10.A.look after C.find out B.deal with D.do good to

解析:向导有“照顾”他们的毫无经验的登山者的责任。 答案:A 11.A.shy C.strong B.weak D.brave

解析:weak 在此意为“(身体)弱的”。 答案:B 12.A.where C.path B.way D.point

解析:point 在此意为“(空间的)一点,地点”。 答案:D 13.A.guide C.someone B.climber D.mountain

解析:这句话的意思是“如果在任何地方向导觉得一个身体虚弱的登山者是对登山队 的威胁,他可以要求那人打道回府”。 答案:B 14.A.word C.thought B.truth D.sentence

解析:truth 在此意为“真实,实际情况”。 答案:B 15.A.sorrow C.death B.defeat D.regret

解析:这句话的意思是“然而,有一个事实将永远存在:你有多少钱无关紧要,如果 你在珠峰上出了差错,可能的结果将会是死亡”。 答案:C 第二节:语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空。 It isn't unusual in the modern society to move from the country to the city.More and more people,especially the young and well educated,decide to live in large cities rather than in small towns 16 villages.The main factor that influences their decision is 18 17 (learn) unemployment problem which is very serious in the country.The city offers many chances to young people.First of all,they can attend the best universities and use the best resources which will allow 19

to develop their knowledge and skills.Good educational

background

20

(increase) a person's chances of finding a wellpaid job in good 21 want to be successful find that in the city there are more chances 22 attracts outsiders

companies.People

to gain the better experience and to realize their dreams.Besides,

are the limitless sources of entertainment that cities provide.Young people can go to the cafes, pubs,clubs or discos or take part in various 23 (culture) events,like concerts,art 24 large shopping

exhibitions or plays in the theatre.Moreover, they can enjoy shopping centers or department stores. young people. 25

these attractions make cities appealing (有吸引力的) to

语篇解读:年轻人为什么大多喜欢生活在城市呢?因为有太多的东西在吸引着他们。 16.解析:考查连词。由 rather than 可知句意为“而不是住在小镇上或者村子里”;or 用 于否定句中,连接并列成分,表示“和,与”之意。 答案:or 17.解析:考查冠词。此处表特指。 答案:the 18.解析:learning 修饰 resources,learning resources 意为“学习资源”。 答案:learning 19.解析:考查代词。根据句中的 they 可知此处要用它的宾格。allow sb.to do sth.意为 “允许某人做某事”。 答案:them 20.解析:考查时态。根据上下文语境可知此处要用现在时,而主语是 background,故此 处要用第三人称单数形式。 答案:increases 21.解析:考查定语从句。who/that 引导定语从句,在从句中充当主语,指代前面的 people。 答案:who/that 22.解析:考查主语从句。what 引导主语从句,在从句中充当主语。 答案:what 23.解析:考查名词变形容词。修饰名词 events,要用形容词。 答案:cultural 24.解析:考查介词。在购物中心或者百货商店里用介词 in。 答案:in 25.解析:考查不定代词。上文从三个方面阐述了在城市里生活的优势,此处加以归纳所 以用 all。 答案:All

第二部分:阅读(共两节,满分 50 分) 第一节:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 A People come in all shapes and sizes,colors and races (种族).Some speak differently while others act differently. My mother is in a wheelchair.I would like to say something about this special woman I call “Mommy”. My mom does what a mom needs to do every day.She picks me up from school,drives me to meetings,cooks dinner,and helps me with my homework.This is just part of what makes her great,though. She is my best friend and can immediately notice when I am unhappy.She helps me solve problems that my friends do not understand.Mommy makes me laugh when times are tough.I look forward to coming home because I know there is someone there who cares about what I have done. Mommy has always tried to be like a “normal” mom.But I think my mother is a wonderful woman and she doesn't need to change.She teaches me life lessons that no teacher or friend can.She shows me how to accept everyone for what is inside,rather than what is on the outside. You may have realized that all the qualities (品质) I admire have nothing to do with what she looks like.Everyone could be the way she is,but most are not. I want everyone to look beyond the surface and see what is inside others.You may fail to notice someone who is very special like my mom because you cannot accept their outside features. 语篇解读:作者的母亲虽然是残疾人,但在作者眼中,她却非常了不起。作者借此呼吁我们 看人不能只看表面。 26.What's the function of Paragraph 1? A.To tell us that people are born to be different. B.To show the main idea of the passage. C.To suggest we enjoy what we have. D.To lead to the topic of the passage. 解析:文章结构题。通读全文,可知作者主要是讲她身有残疾的母亲,第一段只是为 了引出下文,故选 D。 答案:D 27.Which of the following words can best describe the writer's mother? A.Ugly. B.Normal.

C.Useless.

D.Wonderful.

解析:细节理解题。由 But I think my mother is a wonderful woman...等语境可知作者 的母亲虽然身体残疾,但在作者的眼中,他的母亲却是个了不起的女人,故选 D。 答案:D 28.We can know from Paragraph 5 that B.the writer expects his mother to change C.the writer has no teachers or friends D.the writer's mother is a teacher 解析:细节理解题。根据第五段的 Mommy has always tried to be like a “normal”mom.可知作者的母亲曾经设法改变自己,让自己成为一个像别人一样正常 的母亲,故选 A。 答案:A 29.What can we learn from the passage? A.Most people accept who they are. B.People admire the writer's mother very much. C.The writer doesn't mind his mother's disability. D.The writer's mother is a normal person in fact. 解析:推理判断题。根据倒数第二段的 You may have realized that all the qualities I admire have nothing to do with what she looks like.可知作者并不在意他母亲的外在条 件,他在乎的是他母亲的内在品质。 答案:C 30.The writer writes the passage to A.encourage his mother to be happy B.tell us that everyone acts differently C.tell us to respect the disabled around us D.tell us to look beyond the surface and see what is inside people 解析:作者意图题。作者在最后一段点明了主旨,即我们应该透过人的外在看到他们 的内在,故选 D。 答案:D B “Tear them apart!”“Kill the fool!”“Murder the referee(裁判)!” These are common remarks one may hear at various sporting events.At the time they are made,they may seem innocent enough.But let's not kid ourselves.They have been known to influence behavior in such a way as to lead to real bloodshed.Volumes have been written about the way words affect us.It has been shown that words having certain connotations(含 . . A.the writer's mother has tried to be like a normal mom

义)may cause us to react in ways quite foreign to what we consider to be our usual humanistic behavior.I see the term“opponent”as one of those words.Perhaps the time has come to delete it from sports terms.

The dictionary meaning of the term“opponent”is“adversary”,“enemy”,“one who opposes your interests”.Thus,when a player meets an opponent,he or she may tend to treat that opponent as an enemy.At such times,winning may dominate one's intellect,and every action,no matter how gross(rude),may be considered justifiable.I recall an incident in a handball game when a referee refused a player's request for a time out for a glove change because he did not consider them wet enough.The player proceeded to rub his gloves across his wet Tshirt and then exclaimed.“Are they wet enough now?” In the heat of battle,players have been observed to throw themselves across the court without considering the consequences that such a move might have on anyone in their way.I have also witnessed a player reacting to his opponent's international and illegal blocking by deliberately hitting him with the ball as hard as he could during the course of play.Off the court,they are good friends.Does that make any sense?It certainly gives proof of a court attitude which departs from(goes against)normal behavior. Therefore,I believe it is time we elevated (提升)the game to the level where it belongs thereby setting an example to the rest of the sporting world.Replacing the term“opponent”with“associate”could be an ideal way to start. The dictionary meaning of the term“associate”is“colleague” , “friend” , “companion”.Reflect a moment!You may soon see and possibly feel the difference in your reaction to the term“associate”rather than“opponent”. 语篇解读:在竞技体育中,比赛选手往往将对手当成敌人,不恰当的言语和不文明的动作常 常引发一些双方都不希望看到的后果。若转变一下思维,把对手当成朋友,就可以提升比赛 的层次,为世界体育树立榜样。 31.Which of the following statements best expresses the author's view? A.Aggressive behavior in sports can have serious consequences. B.The words people use can influence their behavior. C.Unpleasant words in sports are often used by foreign athletes. D.Unfair judgments by referees will lead to violence on the sports field. 解析:根据第二段第五、六句话可知,作者认为人们使用的词汇会影响他们的行为。 答案:B

32.Harsh words are spoken during games because the players A.are too eager to win B.are usually shorttempered and easily offended C.cannot afford to be polite in fierce competition D.treat their rivals as enemies

.

解析:根据第三段内容我们知道,“opponent”一词的意思使运动员认为对手就是敌 人,所以他们不管在言语还是行为方面都表现得非常粗鲁。 答案:D 33.What did the handball player do when he was not allowed a time out to change his gloves? A.He refused to continue the game. B.He angrily hit the referee with a ball. C.He claimed that the referee was unfair. D.He wet his gloves by rubbing them across his Tshirt. 解析:根据第三段最后两句话可知。 答案:D 34.According to the passage,players in a game may B.keep on screaming and shouting throughout the game C.lie down on the ground as an act of protest D.kick the ball across the court with force 解析:考查细节理解题。根据第四段中“I have also witnessed a player reacting to his opponent's international and illegal blocking by deliberately hitting him with the ball” 可知。 答案:A 35.The author hopes to have the current situation in sports improved by A.calling on players to use clean language on the court B.raising the referee's sense of responsibility C.changing the attitude of players on the sports field D.regulating the relationship between players and referees 解析: 这也是作者在文章中所得出的结论。 作者在最后建议使用像 associate 一类友好的 词汇,改变运动员在赛场上对对手的态度。 答案:C C I was interested to read a newspaper article about a new concept in old people's homes in France.The idea is simple,but revolutionary—combining a residen . .

A.deliberately throw the ball at anyone illegally blocking their way

tial home for the elderly with a nursery school in the same building.The children and the residents eat lunch together and share activities.In the afternoons, the residents enjoy reading or telling stories to the children, and if a child is feeling sad or tired, there is always a kind lap to sit on and a cuddle.There are trips out and birthday parties too. The advantages are enormous for everyone concerned.The children are happy because they get a lot more individual attention,and respond well because someone has time for them.They see illness and death and learn to accept them.The residents are happy because they feel useful and needed.They are more active and more interested in life when the children are around and they take more interest in their appearance too. Nowadays there is less and less contact between the old and the young.There are many reasons for this,including the breakdown of the extended family,working parents with no time to care for ageing relations,families that have moved away,and smaller flats with no room for grandparents.But the result is the same—increasing numbers of children without grandparents and old people who have no contact with children.And more old people who are lonely and feel useless , alone with more and more families with young children who desperately need more support.It's a major problem in many societies. That's why intergenerational programmes,designed to bring the old and the young together,are growing in popularity all over the world.There are examples of successful attempts all over the world.Using young people to teach IT skills to older people is one obvious example.Using old people as volunteer assistants in schools is another,perhaps reading with children who need extra attention. 语篇解读:本文介绍了一种新思维,那就是在孩子们的生活与老年人的生活之间架起一座桥 梁,既解决了老人孤独的问题又缓解了孩子们不能被充分照顾之忧,一举两得,从而满足各 自的需要。 36.A nursery school is a place where A.future nurses are trained B.the elderly live C.children are taken care of D.the old join in activities 解析:考查推理判断。通过第一段可以看出“combining a residential home for the elderly with a nursery school in the same building”的目的是让孩子一起吃饭分享活 动,从中可推断出 nursery school 与 children 有关,C 选项符合题意。 .

答案:C 37.Which is TRUE according to the passage? A.A number of assistants are employed to take care of the children. B.The new concept benefits both the elderly and the children. C.The children become stronger after getting more individual attention. D.The children learn that sick people will die. 解析:考查细节理解。根据第二段第一句得知“参与活动的每个有关人员都得到了巨 大的利益”,B 选项正好符合此意。其他选项之意在文中没有信息支持。 答案:B 38.What is mainly talked about in Paragraph 3? A.The reason why the old and the young are separated. B.One reason why children don't live with their grandparents. C.The support children need. D.The problem that the old and the young are separated. 解析:考查推理判断。根据本段第一句之意,再加上下文细节的支持,又有最后一句 的归纳不难发现本段主要讲述的问题,D 与题意相符。 答案:D 39.What does the “intergenerational programmes” in Paragraph 4 refer to? A.Combining elderly homes with nursery schools. B.Letting the children and the residents eat together. C.Asking young people to teach IT skills to older people. D.Using old people as volunteer assistants in schools. 解析:考查推理判断。根据第四段第一句划线部分后面的定语再结合第一段不难看 出,A 选项是最佳选择;B、C、D 三个选项虽然在文中都提到,但都属于 A 项里面的 具体做法。 答案:A 40.What is the best title for the passage? A.Old people's homes in France B.Building bridges of life C.A Solution to the elderly problem D.Children's new happy life 解析:考查主旨大意。本篇的第一段里提到“new concept”,最后一段提到 “intergenerational programmes”,都点明了同样的意思:在孩子们的生活与老年人 的生活之间架起桥梁,将他们连在一起,B 选项正合此意。A、C、D 三个选项意思过于 片面。 答案:B

D Even as Toyota CEO Akio Toyoda wrapped up a tired appearance before Congress,the head of the world's largest automaker wasn't leaving his problems behind. Toyota faces a criminal investigation by federal lawyers in New York.The company is now being investigated.Its US dealerships in difficulty now are facing repairs to potentially millions of customer cars that have been recalled.The company is offering customers money back for rental cars and other expenses. Its lawyers are busy preparing to cope with lawsuits.A new hearing will be conducted. And the cost to Toyota's reputation is only now starting. Despite backtoback hearings this week,left to be said were a better explanation for slow actions to deal with the faults and believable promises that the problems that led to sudden,unintended accelerations will be fixed. Toyoda said those changes were being made nearly around the clock,but during three hours of often tense questions and answers he repeated that there was no link to the vehicle's electronic systems. Many drivers making complaints against Toyota and the government say their acceleration problems had nothing to do with floor mat interference or sticky gas pedals.Outside experts have suggested electronic problems. House lawmakers expressed serious criticism on Toyoda,the grandson of the company's founder. The National Highway Traffic Safety Administration(NHTSA)is seeking records on Toyota's recalls and is conducting its own review on whether electronics were behind the car faults.NHTSA also continues to look into steering complaints from drivers of the popular Corolla model. Toyota has recalled 8.5 million cars,more than 6 million of them in the United States. It may be a while before car buyers believe that Toyota really makes safe cars. Toyota's January sales already fell 16 percent even as most other automakers jumped back from last year's bad results.Analyst Koji Endo of Advanced Research Japan in Tokyo said he expects February sales,due out next week,to be down 30 percent to 40.Toyota's sales problem could continue beyond that. It will take some time to feel the full effect of this,he said. 41.The best title for this passage is A.Toyota is in trouble B.Toyota is under hearing C.Toyota is finished D.Toyota is still running 解析:本文主要讲述了日本丰田公司因问题汽车受到联邦律师的调查,同时又要向顾 .

客支付一系列费用,此外,它的销售也受到严重影响,在这种状况下,丰田公司陷入 了困境,故选 A。 答案:A 42.What is the purpose of the hearing? A.America hopes that Toyota apologizes to the US customers. B.America wants to get Toyota out of the US market. C.America wants to help Toyota out of difficulty. D.America hopes that Toyota admits their cars have electronic system problem. 解析:从第五段和第八段可知,美国倾向于丰田的电子系统有问题,故选 D。 答案:D 43.What can we infer from the passage? A.Toyota provides very good post sale service. B.Toyota's biggest market is in the United States. C.Toyota will be closed soon. D.Toyota's dealerships in the US will all be closed. 解析:由倒数第四段可知答案。 答案:B 44.Why does Toyota recall cars and offer customers money back for rental cars and other expenses? A.It tries to avoid the maximum damages to the company. B.It is a big company and has means to fix every problem. C.It's part of post service. D.It's a way to compete in auto market. 解析:丰田公司这样做的目的是想安抚顾客,减少损失,故选 A。 答案:A 45.The last sentence of this passage indicates A.Analyst Koji Endo is fully confident about Toyota B.Toyota could meet a worse situation C.Toyota would get out of trouble sooner or later D.Toyota would build up a better reputation among its customers 解析:从上文内容可看出丰田会因问题汽车受到很大影响,并且今后还有可能加重, 故选 B。 答案:B 第二节:信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先,请阅读下列课程的信息: .

A.Intensive course at King's Bournemouth,London and Oxford Fulltime,intensive course for adults with 28 lessons per week (21 hours) combining general English with communication skills or special interest options such as conversation, business English,English for academic purpose and exam preparation (IELTS/Cambridge). B.“Afternoon 20” economy course at King's Bournemouth Excellent lowcost course!Semiintensive course for adults with 20 lessons per week (15 hours) covering all areas of general English including reading,writing,speaking,listening and pronunciation.Lessons take place in the afternoons. C.IELTS course at King's Oxford King's Oxford is one of the largest IELTS test centers in the UK.This highly intensive 2week course offers excellent special preparation for the IELTS examination. This course may be booked individually or in combination with another course. D.Onetoone lessons at King's A tailormade course is to suit the individual requirements of the students.Onetoone tuition provides a very intensive form of study.The student determines not only the content (eg.tourism,banking,insurance) but also the quantity and pace (intensity) of their English lessons.So whether you are a “fast learner” who needs to develop your language skill as quickly as possible or you want to study at a slower pace,this course is perfect for you as we design it to your wishes. E.Intensive business course at King's Bournemouth and London Highly intensive,fulltime course for motivated students with 34 lessons per week (25.5 hours) combining general English with business English.This course is ideal for executives (管 理 人 员 ) and professionals needing to revise and improve their business English and communication skills. F.Summer intensive course at King's Bournemouth and London International summer course for adults combining an intensive English language course with a program of optional sports and activities!The lessons take place on 5 mornings plus one afternoon per week,covering all areas of general English and also offering students at higher levels a selection of special intensive interest modules including business English, IELTS and speaking and listening. 请阅读下列求学者及其期望的信息,然后匹配他们拟要选定的课程: 46.Sara,whose husband works in a bank in London,came to London last week and will stay in London for a long time.What makes Sara embarrassed is that she doesn't know English,so she wants to find a special course whose contents can be decided by her. 47.Cathy is from Korea and now she works in a bar in London.Because her English is not very good.she wants to find a course to improve her communication skills.She's only free

in the afternoons. 48.Steve has finished the language school course in London and now he needs to take the IELTS test that is compulsory (必修的) for entering a university.He wants to take an IELTS training course. 49.Richard is a manager in a cooperative company in France.Next month he'll be sent to work in the branch company in London.For his English still needs to be improved,he asked his secretary to find a course for him in London. 50.John is a university student in China and he plans to take postgraduate course in Britain after graduation.This summer vacation, he'd like to pay a visit to the UK to get a taste of the English learning there;meanwhile he wants to have some activities and sports. 46.解析:因 Sara 的要求 contents can be decided by her 与 D 中的 student determines not only the content but also the quantity and pace (intensity) of their English lessons 相吻 合。 答案:D 47.解析:因 Cathy 的要求 improve communication skills,free in the afternoons 与 B 中的 covering all areas of general English,Lessons take place in the afternoons 相吻合。 答案:B 48.解析:因 Steve 的要求 an IELTS training course 与 C 中的 preparation for the IELTS examination 相吻合。 答案:C 49.解析: 因 Richard 的情况及要求 a manager in a cooperative company, English still needs to be improved 与 E 中的 ideal for executives needing to revise and improve their business English 相吻合。 答案:E 50.解析:因 John 的要求 summer vacation,get a taste of the English learning there,some activities and sports 与 F 中的 International summer course for adults combining an intensive English language course with a program of optional sports and activities 相吻 合。 答案:F 第三部分:写作(共两节,满分 40 分) 第一节:基础写作(共 1 小题,满分 15 分) [写作内容] 假如你的英文名字叫 Cindy,请给你的好朋友 Joan 写信向她介绍你最近的情况,包括 以下内容: 1.全家上个月搬迁到深圳,你现在就读于深圳中学;

2.校园绿树成荫,整洁、美丽; 3.放学后常去学校体育馆打乒乓球; 4.与老师和同学们相处得很好,并得到他们的帮助; 5.生活开心,希望学习上取得更大进步。 [写作要求] 1.只能使用五个句子表达全部内容; 2.开头与结尾已给出,不计入总句数。 [评分标准] 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 Dear Joan, I am writing to tell you how everything is going with me recently.

Best wishes, Cindy 参考范文: Dear Joan, I am writing to tell you how everything is going with me recently.My family moved to Shenzhen last month,and now I am studying in Shenzhen Middle School.Our school is tidy, clean and beautiful,with lots of trees around the schoolyard.Every day I play table tennis in the school gym after school.I am getting along quite well with both my classmates and teachers and they help me a lot.I am living a happy life now and hope to make great progress in study. Best wishes, Cindy 第二节:读写任务(共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Time management tips for high school students. Does it seem like there's never enough time in the day to get everything done? Feel like you're always running late? Here are some tips for taking control of your time. 1.Make a “To Do” List Every Day. Put things that are most important at the top and do them first.If it's easier,use a planner to track all of your tasks.

2.Use Spare Minutes Wisely. Get some reading done on the bus ride,and you' ll kill two birds with one stone. 3.Communicate Your Schedule to Others. If you don't want your classmates to talk to you when you are doing your homework,tell them that you can chat with them after class. 4.Find the Right Time. You'll work better if you find out when you do your work best. 5.Keep Things Properly. While it's good to set high goals for yourself,be sure not to overdo it.Set goals that are difficult yet reachable for you. [写作内容] 1.以约 30 个词概括上文的内容; 2.然后以约 120 个词谈谈你计划如何安排一天的时间,并包括以下要点: (1)你一天中主要的活动; (2)你这样安排的原因。 [写作要求] 作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接 引用原文中的句子。 [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。 参考范文: The article gives some suggestions to us high school students on how to manage our time and I find them really very helpful. After reading this article,I think that I should also plan my daily study time well.And here are my daily activities. After I get up at six o'clock every morning,I will read English aloud for half an hour since my English teacher tells us that it is a very good way to learn English well.After the morning classes finish at twelve o'clock,I will have lunch with my best friend.At five o'clock in the afternoon,I will do sports for about an hour,which will help me build up a healthy body.Finally,after the evening classes,I will relax a little by listening to some music before going to bed.After all,a good sleep is very important for high school students.


赞助商链接
更多相关文档:

2011届高考英语第一轮必修2巩固提升复习题2

2011届高考英语第一轮必修2巩固提升复习题2_从业资格考试_资格考试/认证_教育...单词拼写 1. compete 2. ancient 3. volunteered 4. admitted 5. promised 6...

2011届高考英语第一轮必修2巩固提升复习题1

2011届高考英语第一轮必修2巩固提升复习题1_从业资格考试_资格考试/认证_教育...seen 5. an important part 提升练习Ⅳ. 单项填空 1. 解析:选 A。think ...

2017年高考英语人教版一轮复习习题 必修2 Unit 5 Word...

2017年高考英语人教版一轮复习习题 必修2 Unit 5 Word版含解析_高三英语_英语_高中教育_教育专区。第一部分 Ⅰ.阅读理解 导学号 01830397 必修二 Unit 5 (2015...

2011年高考英语复习训练必修2-5

2011年高考英语复习训练必修2-5_高中教育_教育专区。2011年高考英语复习训练必修2-5 必修2 Unit 5 Ⅰ.用所给的词的正确形式填空 1. Mary promised to help ...

2018高考英语(人教)大一轮复习(检测): 必修2 Unit 2 Th...

2018高考英语(人教)大一轮复习(检测): 必修2 Unit 2 The Olympic Games 含解析_高考_高中教育_教育专区。(人教版) 2018 届高考英语大一轮复习检测 第一部分 ...

2011届高考英语第一轮必修4巩固提升复习题2

2011届高考英语第一轮必修4巩固提升复习题2_从业资格考试_资格考试/认证_教育...单词拼写 1. Hunger 2. sunburnt 3. super 4. output 5. expanded 6. ...

2017高考英语一轮复习Unit5Music单元检测卷新人教版必修2

2017高考英语一轮复习Unit5Music单元检测卷新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 5 Music Ⅰ. 阅读理解 As a music teacher for twenty-seven years, I...

全国通用版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷10Unit5...

全国通用版2019版高考英语大一轮复习单元检测卷10Unit5Music新人教版必修2 - Unit 5 Music Ⅰ.阅读理解 A (2018·郑州一中高三一检)Enjoying a mus...

2018高考英语(人教)大一轮复习(检测): 必修2 Unit 2 Th...

2018高考英语(人教)大一轮复习(检测): 必修2 Unit 2 The Olympic Games 练案 含解析_高考_高中教育_教育专区。(人教版) 2018 届高考英语大一轮复习检测 第一...

2018高考英语(人教)大一轮复习(检测): 必修2 Unit 1 Cu...

2018高考英语(人教)大一轮复习(检测): 必修2 Unit 1 Cultural relics 练案 含解析_高考_高中教育_教育专区。(人教版) 2018 届高考英语大一轮复习检测 第一部分...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com