Unit 2 Section Ⅱ Warming Up
& Reading—Language PointsⅠ.单句语法填空 1 ． Having studied Chinese for two years, now she can speak Chinese fluently(fluent)． 2 ． He has dreamed about travelling to Australia or New Zealand, and the latter(late) one is his favorite place. 3．Actually(actual), he is an honest and reliable person, whom you can depend on. 4．Gradually(gradual), they are tried of life in the noisy city. 5．Since he came to power, he has paid several official(office) visits to some foreign countries. 6．People in different English speaking countries may use different words, different spellings(spell) and different pronunciations. 7．Even though he lives alone, he owns two apartments(apartment)． 8．If you want to master English, to have large vocabularies(vocabulary) is necessary. 9．His English accent is so good that you would think he was a native(nation) speaker. 10．We hold such an activity to enrich(rich) our school life. Ⅱ.阅读理解
Jay began to teach me in my first year in high school. I don't really remember the very first class he gave us, but after no more than two or three weeks, many of my classmates began to think his American English was really comfortable and clear to understand. As a language learning lover, I'd been imitating(模仿) the American accent back then. So to me, listening to Jay's class was not only just “having an English class given by a foreigner”， but also a very natural and happy way to keep imitating the American accent.
Jay's class was really special to us Chinese students. Compared to most Chinese teachers who would just read the textbooks to us, we felt we were really the owners during the class. Jay was like a really interesting friend to us, so the
interaction(互动) was very natural, positive and useful. At least I myself always
felt I really learnt something.
Jay had lived in China for many years by the time he taught us. We, as native
Chinese students, often laughed about Jay's humor and body language. I often realized
that in our free time we would often talk about his class，“Oh, that's why Jay
mentioned something like that；wow, this is really interesting！”
Jay was also a very caring teacher outside the class. Even though we couldn't
communicate with him easily, he would really listen to what we asked and tried his
best to help. Sometimes just a few words from him would make you feel better, and
you would see there's still hope in your life. Jay would really listen to our
questions and try his best to answer them. If he couldn't answer them in time, he
often got back to us the next time.
I haven't seen him for years, but I'll always miss him.
【文章大意】 Jay 是作者高中时的一位外教老师，作者很喜欢上他的课。
1．After attending Jay's classes for about two or three weeks, the author
A．couldn't follow Jay well
B．didn't consider Jay to be special
C．loved the way Jay spoke English
D．decided to stop learning British English
解析：C 推理判断题。根据第一段的 many of my classmates began to think his
American English was really comfortable and clear to understand.以及 a very natural
and happy way to keep imitating the American accent.可知，作者很喜欢 Jay 说英语的
2．How did the author most probably feel in Jay's class?
解析：B 推理判断题。根据第二段的 Jay was like a really interesting friend to
us. So the interaction was very natural, positive and useful. At least I myself always
felt I really learnt something.可知，作者对 Jay 的课很感兴趣。
3．We know from Paragraph 3 that Jay ________.
A．didn't live in China for long
B．didn't use body language well
C．was funny in his students' eyes
D．often talked about his class after class 解析：C 细节理解题。根据第三段的 We, as native Chinese students, often laughed about Jay's humor and body language.可知，Jay 在他学生的眼里是个很有趣的人。 4．What did Jay do when his students asked him questions? A．He often replied in Chinese. B．He tried his best to answer them. C．He answered them in a few words. D．He often didn't answer them at once. 解析：B 细节理解题。根据第四段的 Even though we couldn't communicate with him easily, he would really listen to what we asked and tried his best to help.可知， Jay 尽自己最大的努力来回答那些问题。 Ⅲ.完形填空 We never talked about school as the ticket to the future. I was in the classroom, but I wasn't there to learn how to write, read or even __1__. When it was my turn to read, I wanted to __2__. I was 13 years old, __3__I already hated being who I was. I had a(n) __4__ teacher, Mr. Creech, who knew I couldn't read. And he found it __5__to make my secret known to others. He __6__me and said, “Anthony, why don't you read the next paragraph？” I didn't even know what the paragraph was. I __7__to read what was in front of me, but the only sound of my voice __8__ resulted in laughter. From then on, I never gave up practicing reading. Now I am 41 years old. One day, I planned to __9__back to Texas to visit my family and friends. On my way from the airport, I saw Mr. Creech __10__himself a drink. I rushed over and reached into my __11__to pay for him. “Do I know you？” he asked.“Yes, sir, you do know me，” I answered __12__. “My name is Anthony Hamilton. You taught me English.” The look on his face told me that he remembered the __13__he'd once shamed. “I'm so __14__ that I had a chance to see you again, ” I said.“And Mr. Creech, I have great __15__to share.”I had learned to __16__.But that wasn't all. I had become a published __17__and an active speaker. “The next time you get another Anthony Hamilton in your __18__， please encourage him to read as well，” I said. The experts say what once __19__me has a name：dyslexia(诵读困难症)．But I can tell you it was a lack of __20__ for education. 话题：校园
【文章大意】 虽然作者小时候患有诵读困难症，但是作者在一位老师的鼓励下，最终 成为了一名作家和演讲家。
1．A.listen B．paint C．speak D．act 解析：C 根据后文的 But the only sound of my voice... resulted in laughter 和 I had become... an active speaker.可知，作者上学时没学会读、写和说(speak)。 2．A.jump B．hide C．sleep D．succeed 解析：B 当轮到作者读书时，他想躲避(hide)。 3．A.but B．and C．although D．so 解析：A 作者 13 岁了，但是(but)他已经厌恶自己了。 4．A.Chinese B．history C．geography D．English 解析：D 根据后文 You taught me English 可知，这是英语(English)老师。 5．A.important B．strange C．necessary D．unwise 解析：C 老师知道作者不会读书，他觉得有必要(necessary)把作者的秘密公布于众。 6．A.turned to B．looked after C．looked down upon D．paid attention to 解析：A 根据后文 he'd once shamed 可知，老师转向(turned to)作者，当面羞辱。 7．A.managed B．failed
C．liked D．tried 解析：D 根据前文作者没学会读、写和说，并且当轮到作者读书时，他想躲避，以及 后文作者开口读可知，他尽力(tried)去读放在自己面前的内容。 8．A.gradually B．frequently C．immediately D．directly 解析：C 但是作者一开口发声就立刻(immediately)引起全班大笑。 9．A.drive B．fly C．walk D．ride 解析：B 根据下文 On my way from the airport 可知，作者坐飞机(fly)到德克萨斯 州。 10．A.buying B．making C．fetching D．sending
解析：A 根据下文 pay for him 可知，老师是在给他自己买(buying)饮料。 11．A.pocket B．machine C．clothes D．arms 解析：A 作者冲过去，把手伸进口袋(pocket)，拿钱为老师买单。 12．A.shyly B．proudly C．excitedly D．angrily 解析：C 针对老师的询问，作者激动地(excitedly)作出了回答。 13．A.girl B．man C．woman D．boy 解析：D 根据作者自报名字 Anthony Hamilton 和后文 The next time you get another Anthony Hamilton in your... please encourage him to read as well 可知，当年老师 “羞辱”作者时，作者还是一个男孩(boy)。 14．A.upset B．glad C．regretful D．grateful 解析：B 根据下文的 I have great ... to share.可知，作者高兴(glad)有机会遇见 老师。 15．A.news B．jobs C．chances D．ideas 解析：A 由下文作者的成就可知，作者有好消息(news)要与老师分享。 16．A.work B．write C．read D．teach 解析：C 根据前文 Mr.Greech, who knew I couldn't read 可知，作者告诉老师此时 他已经学会了读书(read)。 17．A.author B．assistant C．teacher D．doctor 解析：A 根据前文 but I wasn't there to learn how to write, read or even... 可知，作者此时不仅学会了读书，还成为了出版了书籍的作家(author)和活跃的演讲家。 18．A.company B．factory C．house D．classroom 解析：D 这里指教室(classroom)。 19．A.hurt B．worried C．hit D．confused 解析：B 专家说曾经让我担忧(worried)的病叫诵读困难症。 20．A.excuse B．ability
解析：C 根据第一段首句 We never talked about school as the ticket to the future.
有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。
It was Grandma's birthday yesterday. Father, Mother and I go to visit her. She
lives with my uncle in the villages not too far away from our house. In the earlier
morning we bought some presents and got here by bus. Grandma and Uncle was very glad
to see us. We gave the presents for Grandma and she was very much happy. Then parents
helped Uncle prepare lunch. I talked excited with Grandma about my studies and other
things. At 4 o'clock in an afternoon, we said goodbye and went back home.
It was Grandma's birthday yesterday. Father, Mother and I g o to visit her. She went
lives with my uncle in the village s not too far away from our house. In the village
earlie r morning we bought some presents and got her e by bus. Grandma and Uncle
wa s very glad to see us. we gave the presents for Grandma and she was very much
happy. Then ∧ parents helped Uncle prepare lunch. I talked excite d with
Grandma about my studies and other things. At 4 o'clock in a n afternoon, we said the
goodbye and went back home.
copyright ©right 2010-2020。