当前位置:首页 >> 英语 >> 精品解析:湖北省荆门市2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题解析(解析版)

精品解析:湖北省荆门市2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题解析(解析版)

荆门市 2015~2016 学年度高一上学期期末考试 英语试卷
第I卷 第一部分听力[共两节,满分 30 分] 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答 案转 涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下 一小题。每段对话仅读一遍。 1. How many bags does the woman have in all? A.One. B.Two. C.Five. 2.Where is Jack? A. At home. B.At his office. C.At school. 3. How does the girl usually get to school? A. By car. B.By bike. C.On foot. 4. What will the woman do? A. Play with the child. B.Go and buy a book. C.Give the child a book. 5. How does the woman feel about the acting? A. She thinks it excellent. B. She likes it very much. C. She doesn't think it good. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,

每小 题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答 6~7 题。 6. When did the conversation take place?
A. Before the maths exam. B. After the science exam. C. Before the science exam. 7. What is the most probable relationship between the two speakers? A.They are classmates. B.They are teachers. C. They are teacher and student. 听第 7 段材料,回答第 8~9 题。 8. What is true about the factory tour? A. Tourists can visit the factory anytime. B. The cost of it is paid by the car company. C. It is only good for the company. 9. What will the man do next? A. Make a phone call to get some information. B. Book tickets to go home. C. Go to the factory to make an appointment. 听第 8 段材料,回答第 10 ~12 题。 10. Why can the woman keep slim? A. She seldom eats chocolate. B.She goes on a diet. C. She does much exercise. 11. How often does the basketball club meet? A. Once a week B. Once two weeks. C. Once a month. 12. What are the speakers going to do next? A. Look for running machines. B. Buy an exercise bike.

C.Go to a gym. 听第 9 段材料,回答第 13 ~16 题。 13. Where does Sally want to go?
A. To the zoo. B. To the London Eye. C. To the Covent Gardens. 14. What is Billy interested in?
A. Boats. B. Operas. C. Animals. 15. What does the man suggest the woman do in London?
A. Go shopping. B. Enjoy an opera. C. Visit her parents. 16. What is the relationship between the speakers?
A. Brother and sister. B. Husband and wife. C. Father and daughter. 听第 10 段材料,回答第 17~20 题。 17. What was done to find people's ideas about the women's movement?
A. A question was asked of husbands. B. A survey was made to both men and women. C. A group was set up to interview people. 18. Who help most at home? A. Italian husbands. B. British husbands. C. Danish husbands. 19. Who were the most truthful husbands according to the report? A. Danish men. B. Italian men. C. British men. 20. What can we learn from what the speaker said? A. Housework should be shared between men and women. B. Danish men are more afraid of their wives. C. More than 50% of Danish men help in the house.
第二部分 阅读理解[共两节,满分 40 分] 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答题 卡上将 该项涂黑。
A I'm a blind teenager girl, but I am ashamed of it if it is known. I refuse to use a white

stick and hate asking for help, and I couldn't bear people to look at me and think I am not like

them. I must be a terrible danger on the roads. Coming across me wandering through the

traffic, motorists probably would have to step rapidly on their brakes. Apart from that, there

are all sorts of disasters that used to occur on the way to and from work.

One evening, I got off the bus about halfway home where I had to change buses, and as

usual I ran into something. "I'm awfully sorry," I said and stepped forward only to run into it

again. When it happened a third time, I realized I had been apologizing to a lamppost. This

was just one of the stupid things that constantly happened to me. So I carried on and found

the bus stop, which was a request stop, where the bus wouldn't stop unless passengers

wanted to get on or off. No one else was there and I had to try to guess if the bus had arrived.

Generally in this situation, because I hated showing I was blind by asking for help, I tried

to guess at the sound. Sometimes I would stop a big lorry and stand there feeling stupid as it

drew away. In the end, I usually managed to swallow my pride and ask someone at the stop

for help.

But on this particular evening no one joined me at the stop; it seemed that everyone had

suddenly decided not to travel by bus. Of course I heard plenty of buses pass, or I thought I

did. But because I had given up stopping them for fear of making a fool of myself, I let them

all go by. I stood there alone for half an hour without stopping one. Then I gave up. I

decided

to walk on to the next stop.

21. The girl is unwilling to use a stick or ask for help because

.

A. she thinks she might be cheated

B. asking for help will cost her money

C. she is normal and independent

D. she can't stand being found different from others

22. According to the passage, after the girl got off the bus that evening, she _

.

A. began to run away

B. knocked down a person as usual

C. hit a lamppost by accident

D. made several apologies to an old man

23. What was the problem with guessing at the sound to stop a bus?

A. All cars have exactly the same sound.

B. No bus would stop to pick up a blind girl.

C. Some lorries may have the same sound as that of the bus.

D. It took long for the girl to recognize the sound of a bus.

24. At last the girl decided to walk to the next stop, hoping _

A. to find people there

B. to hear more buses there

C. to find the bus by herself there

D. to hear his parents waiting for her

【答案】

21.D

22.C

23.C

24.A

B One thing the tour books don't tell you about London is that 2,000 0f its residents (屠 民) are foxes. They ran away from the city about centuries ago after developers and pollution moved in. But now that the environment is cleaner, the foxes have come home. "The number and variety of wild animals in urban c 城市的) areas is increasing," says

Corner Jones. A survey of the wildlife in New York's Central Park last year counted 14 kinds

of animals. A similar survey carried out in the 1890's counted only five kinds.

Several changes have brought wild animals to the cities. First, the air and water quality

in many cities have improved as a result of the 1970s pollution-control efforts. Meanwhile,

rural areas have been built up, and many animals have gone to the area outside the centre of a

city. In addition, urban wildlife refuges (避难处) have been created. The Greater London

Council last year spent $ 750, 000 to buy land and build 10 permanent (永久性的) wildlife

refuges in the city. As a result, many birds are now living in the city. By 1970 the birds had

died out east of the Mississippi because the DDT had made their eggs too thin to support life.

That year, scientist Tom Cade of Cornell University began raising the birds for release in

cities, for cities afforded abundant food.

Cities can attract wild animals without turning them harmful. The key is to create

habitats where they are able to live happily. Such habitats can even be useful. In San

Francisco, the local government is testing different kinds of rainwater control basins to see not

only which ones keep the cleanest water but which will attract the most birds.

25. What is the passage mainly about?

A. 2,000 foxes returning to London.

B. Wild animals living in zoos.

C. Wildlife returning to some larger cities. D. The great enemy of wildlife.

26. It can be inferred from the passage that

A. Londoners are putting more and more wild animals into their zoos

B. Londoners are happy to see wild animals return to their city

C. Londoners are trying to move wild animals back to the countryside

D. Londoners have welcomed the wild birds, but found foxes a problem

27. According to the passage, the number of species of wildlife in New York's park

.

A. is slowly going down

B. is the same as that in other cities

C. doesn't change too much

D. has more than doubled in the last century

28. Which of the following is NOT a reason why wildlife is returning to the cities?

A. There is plenty of food for wildlife in the city.

B. Wildlife enjoys being watched and fed in the cities.

C. More and more special living areas have been built for the wildlife.

D. Air and water quality has improved in the cities. 【答案】 25.C 26.B 27.D 28.B
C With the crazy smog going on in China, businessmen are now ready to sell people something to fight against the smog. "Smog economy" has helped certain products against the terrible weather become popular. Now let's see what we have on the list to help us through the terrible weather. 1. Masks
Well, I would say you had better stay indoors to save your lives. PM 2. 5 just increased greatly up t0 750 in Beijing recently. 3M just sold 220,000 masks of a kind. No. 1 best-selling products !
2. Air purifiers(空气净化器)

This kind of products was rarely seen in Chinese households in the past. They have

become a must now. I do like these little devices, though they are expensive.

3. Oxygen inhalers(氧气吸人器)

I didn't realize oxygen inhalers also get a cut in the smog economy. As a matter of fact, your oxygen uptake has nothing to do with relieving (减轻) the bad effect of smog. It might

even lead to oxygen poisoning when you inhale too much oxygen. So don't get greedy.

4. Salt lamps

Compared to oxygen inhalers, salt lamps are even worse. Some stores are selling the

products at several hundred yuan , saying that they can release negative ions(离子), reduce

radiation levels and purify the air. The lamps mainly contain sodium chloride. The boiling

point of sodium is about 800 degrees centigrade and that of candle is 500. So how on earth can

negative ions be released at only 500 degrees?

5. Plants that absorb smog Yeah, right. Plants Vs Smog. It is scientifically justified (证明) that some plants do

absorb pollutants(污染物)from the air. Many plants and calla lilies are among the best-sellers

in the market. Even if they don't work, it's good to have some plants in the house anyway.

29. According to the passage, smog _ .

A. encourages people to run away from it

B. keeps people stay indoors day and night

C. gives businessmen chances to make money

D. has nothing to do with the economy

30. Salt lamps are useless, because

.

A. its high boiling point may cause a big fire

B. people don't know how to increase its low boiling point

C. it may make the air even worse and dirtier

D. it actually can't give off the negative ions

31. How many products does the author think of as useful ways to fight against the smog?

A. Two. 【答案】

B. Three .

C. Four.

D. Five.

29.C

30.D 31.A 【解析】
试题分析: 雾霾天气给人们的健康造成危害,却给商家带来机会,作者例举了和大雾有 关的产品,一一说明它们的功能,和是否真的有用。 29.C 细节理解题。从文章第一段的句子:With the crazy smog going on in China, businessmen are now ready to grope for your wallet.可知大雾给商人带来了机会,故选 C 30.D 细节理解题。从第五段的句子:So how on earth can negative ions be released at only 500 degrees? 可知盐灯是没有用的,因为它实际上不能释放负离子,故选 D 31.A 细节理解题。从文章的内容:可知作者认为口罩,空气净化器,和植物都是能够对大 雾有用的,所以是 3 种,选 B 考点:考查说明文阅读
D Every day our life is full of images, videos, music and news. In this age of visual and aural hyperstimulation(视听的高度刺激),the medium of radio is making a marked comeback. “We're at the dawn of a golden age of audio," said US-based podcaster Alex Blumberg in an article in The Sydney Morning Herald. In the last month alone, 15 percent of US adults listened to a radio podcast. These data, released by Edison Research, reveal the successful evolution of traditional radio broadcasts to the present day's digital podcast format(播客形 式). The term "podcast," was coined in 2004, but the trend only started gaining mainstream popularity in recent years. Since the leap in consumer demand for smart phones and tablets, podcast subscription rates have only accelerated. You can tune in during those extra minutes of the day when you're walking to the shops, waiting in a queue or riding the subway. Similar to television shows, podcasts are generally free to download on computer or iPod and most offer new content every week. Donna Jackson, 22, Sydney University media graduate, listens to podcasts two or three times a week, via-iTunes.¨ I listen while I'm hanging out in the house doing something else. It makes completing a boring task a lot more enjoyable... And it's an easy way of keeping in

touch with what's going on in the rest of the world," she said. “I mainly listen to BBC podcasts, but recently I've also been tuning into This American Life and Serial.”
Unlike television and music, the audio format has the ability to create a deep impression on readers. Blumberg says this comes down to the podcast's ability "to create emotional connection." Sydney University undergraduate Hazel Proust, major in social work and arts, agrees. "When you're tuned in, it feels as if the podcaster is talking directly to you. It's comforting," said Proust.
It seems the age-old tradition of verbal(口头的)storytelling is very much alive and well. 32. According to the passage, which of the following is Not a suitable time to listen to procasts ?
A. Attending a lecture. B. Riding the subway. C. Walking to the shop. D. Waiting for a bus. 33. According to the passage, one difference between television and audio format is that____。 A. only audio format has the ability to create emotional connection to download B. only audio format helps people keep in touch with the world's change C. only television provides new content every week D. only television shows can be free 34. What does the underlined word "coined" in paragraph 2 mean? A. written. B. thought. C. invented. D. found. 35. It can be inferred from passage that____. A. people like to listen to podcasts when they work B. podcasts are more and more popular with people C. the voice of the podcaster attracts many listeners D. people keep in touch with each other by listening to podcasts 【答案】 32.A 33.A 34.C 35.B 【解析】

试题分析:本文是一篇说明文。介绍了广播正以“播客”的新形式华丽归来。 32.A 细节理解题。根据文章第三段的叙述可知,车站候车,乘坐地铁和步行去商店的时候 适合听博客。而上课听讲时是不适合的。故选 A 33.A 细节理解题。根据文章最后一段中的 Unlike television and music, the audio format has the ability to create a deep impression on readers. Blumberg says this comes down to the podcast's ability "to create emotional connection 叙述可知,播客可以创造情感上的联系。故选 A 34.C 词义推测题。根据前后句的句意可知 coin 在本句中用作动词,表示创造、杜撰(新词)”, 故选 C 项。 35.B 推理判断题。从第二段第一、二句话指出:我们已经迎来了广播的黄金时代,仅上一 个月就有 15%的美国成人在收听播客。第四、五两段举出例子来说明听众的感受。由此推断: 播客越来越受人们的欢迎。故选 B 考点:考查说明文阅读 第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项,选项中有两项为多余 选项。
Parents usually go to malls to find new school supplies for their children. One of the most important things to get during this time is the backpack. 36 This makes the bag less likely to hinder(妨碍)other activities that the person carrying it may be doing at the same time. Here are the ways parents can choose the perfect backpack for school.
How many books will children be carrying to school? How many notebooks should be inside the bag? 37 Each situation requires a different bag so it pays to ask children about the expected load.
38 If they will be carrying a laptop computer inside the new backpack, make sure that parents get a model that's designed specifically for laptop use. This will protect the computer from bumps and falls that might damage the device if it had less protection.
Are children going to use the bag for a long time? 39 Parents may have to pay extra cash to get the top of the line and the best backpack in the market.
Count the pockets. Backpacks usually come with a lot of pockets, and generally, the more pockets, the better. 40
Picking the perfect school backpack is all about getting the sweet compromise(折中)

between form, function and price. Remember to choose the best fit for children's needs. A. This allows children to organize their things, like pens and pencils inside small
pockets. B. However, more pockets also mean more trouble, children will have difficulty finding
their things inside the pockets. C. Parents should know these details before buying a bag for their children. D. Children are special and their needs are different from their parents. E. Do children need special storage for the bag? F. If they want to use a bag for a long time, parents will be better off investing in a good
brand that is known for quality. G. Most students choose to bring a backpack because it allows them to have both hands
free. 【答案】 36.G 37.C 38.E 39.F 40.A 【解析】 试题分析: 文章介绍了父母如何帮孩子选择合适的双肩背包。 36.G 前句在表述:最重要的物品是双肩背包,故后句须继续承接前句来说明双肩背包的重 要性或适用性。而 G 项:绝大多数学生选择双肩背包是因为其释放了学生们的双手”与其对 应。故选 G。 37.C 考查句意承上启下。本空前面用了两个 how many 疑问句来发问,故本空需对问句进行 答复。问句问的是学生包里应该携带多少物品。而 C 项:父母在为孩子买包时应该知道这 些细节,正符合段意,起到了承上启下的作用,故选 C 38.E 考查段落主题句。由文章的结构不难看出,每段的主题句都是以一般疑问句的形式来呈 现的。故解答本题时。可直接运用这个规律直接选 E 项。故选 E 39.F 考查段意承上启下。根据前句中的关键词 for a long time 可快速锁定答案。孩子们要长 时间去使用书包吗?如果他们要长时间使用,父母最好调查一下因质量而著称的妤品牌产

品。故选 F 40.A 考查段意承上启下。前句表明观点双肩背包通常有很多口袋,口袋越多就越好。后句 应该是解释前句的。A 项:这可以帮孩子们放好他们的物品,像钢笔和铅笔可放进小口袋 里。与其前后连贯,衔接一致。故选 A 考点:考查信息匹配
第三部分英语知识运用[共两节,满分 45] 第一节完形填空(共 20 小题,每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填人空白处 的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
My 15-year-old son. Eric, had gone to the local swimming hole. Most of the kids go there to swim, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so I had no
41 for his safety. 42 ,the fireman's first words "You need to come up here to the Stillwater River"
made me catch my 43 ,and his following words gave me relief, "Your son is OK.” When I got to the river,144_saw the fire truck, ambulance and Eric, wrapped with
a towel about his shoulders, sitting 45 On a low platform of the fire engine. I hurried over to him. "You OK?"I asked. ¨Yeah," was all he said. But my eyes begged for a(n) 46 .I didn't get it from
my son. The 47 was this: A woman was being48 under water. Hearing the cries, Eric
and his friend Tyler, without 49 ,swam out to her, and brought her safely to shore. In an age in which the word“ 50 ”is broadcast with abandon(恣意地)and seemingly
applied to anyone who make it through the day ,I realized the 51 thing in my son. The teens are 52 and self-centered, but that didn't 53 they have no desire to do good.
Still shocked by my son's 54 ,I drove him home. Along the way, I tried to 55 some more information from him-but he had very little to say. The 56 words he said were, "What's for supper?"
I spent some time alone that evening, 57 about the terrible result that might have

been. The next morning, when Eric got up,I half 58 him to tell me the story. But all he

did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a(n) 59

day. Watching from the window,1 was reminded that 60 water often runs deep.

41. A.ideas

B. ways

C. fears

D. suggestions

42. A.Still

B. Otherwise C. Besides D. Therefore

43. A.promise

B. hand

C. breath

D. apology

44. A.nearly

B .immediately C. hardly

D. specially

45. A.exactly

B .fortunately C. heavily

D. quietly

46. A.guess

B. explanation C. mystery D. judge

47. A. movement B. disaster C. story

D. performance

48. A.swept

B. protected C. walked

D. escaped

49. A.reward

B. hesitation C. congratulation D. request

50. A.freedom B. peace

C. equality D. hero

51. A.false

B. angry

C. perfect

D. real

52. A.generous B. smart

C. stubborn D. devoted

53. A.mean

B. agree

C. consider D. introduce

54. A.difficulty B. courage

C. discovery D. freedom

55. A.pick out B. take out

C. dig out

D. send out

56. A.crazy

B. only

C. last

D. former

57. A.worrying B. thinking

C. forgiving D .preparing

58. A.expected B. reminded C. advised

D. commanded

59. A.nervous B. new

C. important D. equal

60. A.slow

B. clean

C. natural

D. still

【答案】

41.C

42.A

43.C

44.B

45.D

46.B

47.C 48.A 49.B 50.D 51.D 52.C 53.A 54.B 55.C 56.B 57.B 58.A 59.B 60.D 【解析】 试题分析:本文是一篇记叙文。讲述了平时倔强、特立独行的儿子在游泳时竟然勇敢救人的 事情,引发了作者“大智若愚,静水流深”的感慨。 41.C 考查名词。A.ideas 主意;B. ways 方式 C. fears 担心;D. suggestions 建议。15 岁的儿子 丈力克去当地的游泳场游泳去了,很多孩子都去那 里游泳,因为那里有很多岩石可供他们 用作保护的避风港,因此我一点也不担心(have no fear for)他的安全。故选 C 42.A 考查连词。A.Still 但是;B. Otherwise 否则;C. Besides 还有;D. Therefore 因此。Still 意 为但是、然而、虽然这样,相当于 despite what has just been said,符合上下文的转折之意。 故选 A 43.C 考查名词。A.promise 保证;B. hand 手;C. breath 呼吸;D. apology 道歉。消防队员的 第一句话“你需要到静水河这里来一下”让我屏住了呼吸。考查搭配 catch one’s breath 意为因 激动、紧张等屏息、停止、中止。故选 C 44.B 考查副词。A.nearly 接近;B .immediately 立刻;C. hardly 很难;D. specially 尤其是。当 我来到阿边,我立刻(immediately) 看到了消防车、救护车和艾力克。故选 B 45.D 考查副词。A.exactly 确定的;B .fortunately 幸运的;C. heavily 重重的;D. quietly 安静的。 艾力克披着齐肩的毛巾,静静地坐在消防车的一个低低的的平台上。故选 D

46.B 考查名词。A.guess 猜;B. explanation 解答;C. mystery 神秘;D. judge 判断。我的眼神 祈求得到一个解答,但我没有从儿子那里得到。 47.C 考查名词。A. movement 移动;B. disaster 灾难;C. story 情况;D. performance 表 演。事情是这详的。story 可表示真情、情况、详情。故选 C 48.A 考查动词。A.swept 吹;B. protected 保护;C. walked 走;D. escaped 逃离。一位妇女被 冲到水下。Sweep 可表示(风、浪等)刮,吹,冲。故选 A 49.B 考查名词。A.reward 回报;B. hesitation 犹豫;C. congratulation 祝贺;D. request 要求。 艾力克和他的朋友泰勒毫不犹豫地(without hesitation)游向她。把她安全地送到岸边. 故选 B 50.D 考查名词。A.freedom 自由;B. peace 和平;C. equality 平等;D. hero 英雄。在一个“英 雄”称号被恣意播撒和似乎能让任何一个人一夜就成为英雄的年代。故选 D 51.D 考查形容词。 A.false 错误的;B. angry 生气的;C. perfect 完美的;D. real 真实的。我 认识到了我儿子身上真实的东西。故选 D 52.C 考查形容词。A.generous 大方;B. smart 聪明;C. stubborn 顽固;D. devoted 无私贡献。 这些少年顽固,以自我为中心。根据前后句的转折对比关系以及句中的表并列关系的 and, 应选择一个 self-centered 词义一致的贬义词。故选 C 53.A 考查动词。A.mean 意味;B. agree 同意;C. consider 考虑;D. introduce 介绍。但这并 不意味着(mean)他们就没有去做好事的渴望。故选 A 54.B 考查名词。A.difficulty 困难;B. courage 勇气;C. discovery 发现;D. freedom 自由。依 然被我儿子的勇气所震惊,我开车把他带回家。故选 B 55.C 考查动词。 A.pick out 挑选;B. take out 取出;C. dig out 挖掘;D. send out 发送。一路 上我试图从他身上挖掘出更多的信息,但他说得很少。故选 C 56.B 考查形容词。A.crazy 疯狂的;B. only 唯一的;C. last 最后的;D. former 以前的。他说的 唯一的(only)话就是“晚餐吃什么?”故选 B 57.B 考查动词。A.worrying 担忧;B. thinking 思考;C. forgiving 原谅;D .preparing 准备。那 天晚上我独自一人待着,思考着救人可能会带来的悲剧。故选 B 58.A 考查动词。A.expected 以为;B. reminded 提醒;C. advised 建议;D. commanded 命令。 第二天的早晨,当艾力克起床了,我差点以为(expect)他会告诉我整个事情。故选 A 59.B 考查形容词。A.nervous 紧张的;B. new 新的;C. important 重要的;D. equal 平等的。 但他所做的是吃了些面包,振作精神,走向门口开始了新(new)的一天。故选 B

60.D 考查形容词。 A.slow 慢的;B. clean 干净的;C. natural 自然的;D. still 静的。从窗户往 外看,我想起了“静( still) 水流深”,本空考查学生对常见英语谚语的积累。Still water runs deep 静水流深。大智若恐。故选 D 考点:故事类短文阅读
第Ⅱ卷 第三部分英语知识运用[共两节,满分 45 分] 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。
Your impression of China in 2015 A mixture of happiness and sorrow, the year 2015 has come to 61 end and we invite you 62 (share) their stories with our millions of readers all over the world. We will select some of the 63 (good) to publish and reward the writers. Who is invited?
Foreigners with something 64 (say) about their experiences in China during the past year. You may have visited for just a few days, 65 (spend) longer here or never come over and just are involved with Chinese in your own country. What to write?
Anything about China or Chinese people that happened 66 you can be your subject. There are no fixed topics; it can be Chinese foods, paintings, landscapes, traditions or anything you think worth 67 (write) about.
68 to join? Send your work (better with two or three pictures) to readers@ chinadaily . com. cn
Requirements: At least 200 words and one photo (not less than 50k) about your story. More words and
photos 69 (encourage). Please caption(加标题)your photos with information such as who, what, where 70 when. Contact us if you have questions:
Office number: 010-84883548, 010-84883574; Email: readers@chinadaily. com. cn. 【答案】 61.an

62.to share 63.best 64.to say 65.spent 66.to 67.writing 68.How 69.are encouraged 70.and 【解析】 61.an 考查固定搭配中的冠词。Come to an end 意为结束。故填 an 62.to share 考查动词不定式结构。由搭配 invite sb to do sth 可知。故填 to share 63.best 考查形容词最高级用法。good 的最高级是不规则变化。故填 best 64.to say 考查非谓语动词作定语的用法。动词不定式做后置定语修饰不定代词。故填 to say 65.spent 考查并列结构中的谓语动词形式。故填 spent 66.to 考查介词。根据 sth happen to th sb(某人发生了某事)可知。故填 to 67.writing 考变动间 ing 用法。worth 后接动词。该动词要用其-ing 形式。故填 writing 68.How 考查疑问副词。根据下文的叙述可知,本段讲述的是如何参加。故应填入疑问副词 how. 69.are encouraged 考查被动语态。 根据句意可知句中的 words and photos 和所给动词 encourage 之间是被动关系。故须填入被动语态。故填 are encouraged 70.and 考查并列连词 and 的用法。故填 and 考点:考查名词、动词、冠词、副词、代词、介词等
第四部分 写作[共两节满分 35 分] 第一节短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(/\),并在其下面写出该加的词; 删除:把多余的词用斜线(\)划掉;

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Chris. I'm Li Ming, monitor of Class One, Senior One. I'm glad to hear that you will come to our school as exchange student next term. I feel it an honor of us to study with you. Now I have something to tell you about. Firstly, with the climate changing, you should prepared enough clothes. Then there are different kind of foods and snacks which will give you a chance to experiencing rich Chinese food culture. In addition, every student is friendly to foreign friends, that will make it easy for you to get along good with them. Last but not least, we can do what we can to help you, and you must get prepared to meet all kinds of difficulties. During your stay here, I hope you can tell us more about American culture. Only by understanding and learn from each other can we spend these days together happily.
Yours, Li Ming 【答案】 71.exchange student 前加 an 72.of→for 73.去掉 about 74.prepared→prepare 75.kind→kinds 76.experiencing→experience 77.that→which 78.good→well 79.ande→but 80.learn→learning 【解析】 试题分析:本文是一个班长写给将要来到班里学习的交换生的一封信。 71.exchange student 前加 an。考查冠词。句中的 exchange student 为可数单数名词。又因

exchange 首字母发元音音素。故其前需加不定冠词 an 72.of→for 考查介词。此句型中用 of 还是 for 取决于其前的形容词或名词。若形容词或名词 表示的是人的品质、性格。需用 of, 若形容词或名词只是对动作的一般性描述,则用 for。 故 of→for 73.去掉 about。考查介词。tell sb sth 告诉某人某事,句中的 about 多余。故去掉 about 74.prepared→prepare 考查动词。情态动词后须接动词原形。故 prepared→prepare 75.kind→kinds 考查名词。名词 kind 被形容词 different 修饰,强调不同种类。故 kind 需用 复数形式。故 kind→kinds 76.experiencing→experience 考查动词。表示做某事的机会用不定式作后置定语。故需将 experiencing 改为动词原形。故 experiencing→experience 77.that→which 考查引导词。that 不能引导非限制性定语从句。故 that→which 78.good→well 考查副词。与某人相处很好,用副词 well. 即 get on well with sb。故 good→well 79.and→but 考查连词。前后句之间的逻辑关系为转折。故 and→but 80.learn→learning 考查动词。作介词 by 的宾语。动词需用 ing 形式。故 learn→learning 考点:考查了动词、介词、冠词、名词、形容词、连词、时态等的用法 第二节 书面表达(满分 25 分)
假定你是李华,你将参加校学生会组织的演讲比赛,你想请你的英语老师去听你的演讲。 请你用英语写一封邀请信。内容包括:
1.邀请老师的原因:你希望英语老师能给你一些建议; 2.比赛时间和地点:下周四下午 2:30,校大礼堂; 3.演讲比赛人数:12 人。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.信的开头与结尾已为你拟好,不计人总词数。 4.参考词汇:大礼堂 auditorium Dear Mr. Hu. I'm Li Hua.
Best wishes!

Yours.

Li Hua

【答案】

Dear Mr. Hu,

I'm Li Hua. I’m going to make a speech in a speech contest organized by the Students’

Union. And you know it is the first time for me to make such an important speech in public.

So, I sincerely invite you to come to see my performance and give me some advice on my

speech. There’ re 12 students who will compete in the contest , and l’m the only one in my

class to attend. All of my classmates will come to cheer up for me.Would you come to the

contest to be held at our school’s auditorium at 2: 30 next Thursday afternoon?I’ m looking

forward to seeing you there.

Best wishes!

Yours.

Li Hua

【解析】

试题分析:本文是写一封邀请信,关键是认真审题和分析所给的提纲,本文的主题是你将参

加校学生会组织的演讲比赛,你想请你的英语老师去听你的演讲,考生首先要认真阅读前面

的提示,认清写作要求和提纲之间的关系。灵活运用英语知识,采用不同的表达方式将各要

点完整地表述出来,注意主次分明,详略得当。语言力求准确、简洁。同时应选用合适的连

接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错

误及标点误用等。

【亮点说明】学生写作要有灵活性,同时要表现出较好的英语语言表达能力。文章使用了很

好的短语和句子:be going to 将要,make a speech 演讲,the first time for me to 第一次做

某事,in public 在公众面前,cheer up for 为...加油,look forward to doing 盼望做某事, I’m going to make a speech in a speech contest organized by the Students’ Union.是定语从句,

Would you come to the contest to be held at our school’s auditorium at 2: 30 next Thursday afternoon?是定语从句,And you know it is the first time for me to make such an important

speech in public. So, I sincerely invite you to come to see my performance and give me some advice on my speech.句子出彩。 考点:考查提纲作文


更多相关文档:

...2016学年高二上学期期末考试英语试题解析(解析版).doc

精品解析:黑龙江省海林林业局第一中学2015-2016学年高二上学期期末考试英语试题解析(解析版)_英语_高中教育_教育专区。20152016 学年高二上学期期末英语试题第 ...

...一中学2015-2016学年高二上学期期末考试英语试题解析(解析版)_....doc

精品解析:甘肃省永昌县第一中学2015-2016学年高二上学期期末考试英语试题解析(解析版)_英语_高中教育_教育专区。永昌县第一高级中学 201520161 期末考试卷 ...

...市一中2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题 Wo....doc

甘肃省天水市一中2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题 Word版含解析.doc_...reminded 【试题解析】本文作者介绍了上大学前,就上一所什么样的大学和父母发生...

湖北省荆门市20152016学年度高二上学期期末考试历史....doc

湖北省荆门市20152016学年度高二上学期期末考试历史试题(解析版) - 湖北省荆门市 20152016 学年度高二上学期期末考试 历史试题 2016.1 第Ⅰ卷(选择题 共 ...

精品:江西省丰城中学2015-2016学年高一下学期期末考试....doc

精品:江西省丰城中学2015-2016学年高一学期期末考试英语试题(解析版) - 本试卷总分值为 150 分考试时间为 120 分钟 第一部分:听力 (共两节,满分 30 分)略...

...中学2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题 含解....doc

黑龙江省大庆市大庆中学2015-2016学年高一上学期期末考试英语试题解析 精品 - 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分 第 I 卷 (选择题 共 ...

...学年高一下学期期末考试英语试题 Word版含解析.doc

湖北省荆门市2018-2019学年高一学期期末考试英语试题 Word版含解析 - 荆门市 20182019 学年度下学期期末质量检测 高一英语 命(审)题人:掇刀石中学:李凤琴 ...

...2015-2016学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc

河南省林州市第一中学2015-2016学年高一英语上学期期末考试试题(解析) - 河南省林州市第一中学 2015-2016 学年高一英语上学期期末考试试题 (解析) 本试卷分...

...市2015-2016学年高一上学期期末考试语文试题解析(原....doc

精品解析广东省清远市2015-2016学年高一上学期期末考试语文试题解析(原卷版) 广东省清远市 2015-2016 学年高一 上学期期末考试语文试题 满分为 150 分,考试时间...

...2019学年高一上学期期末考试英语试题(解析版).doc

精品解析:【全国百强校】湖南省衡阳市第八中学2018-2019学年高一上学期期末考试英语试题(解析版) - 衡阳市八中 2018 年下期期末考试试题 高一英语 注意: 1. 答...

...三中学2015-2016学年高一下学期期末考试英语试题(解....doc

精品:【全国百强校】宁夏石嘴山市第三中学2015-2016学年高一学期期末考试英语试题(解析版) - 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分,共 150 分...

湖北省荆门市2017-2018学年高一(上)期末数学试题(含精....doc

湖北省荆门市2017-2018学年高一(上)期末数学试题(精品解析) - 湖北省荆门市 2017-2018 学年高一(上)期末数学试卷 一、选择题(本大题共 12 小题,共 60....

...2015-2016学年高一上学期期末考试政治试题解析(原卷....doc

精品解析:广东省汕头市金山中学2015-2016学年高一上学期期末考试政治试题解析(原卷版)_数学_高中教育_教育专区。2015-2016 学年度第一学期高一期中考试 政治试卷一...

精品解析:湖北省荆门市2019年中考化学试题(解析版)_图文.pdf

精品解析:湖北省荆门市2019年中考化学试题(解析版)_中考_初中教育_教育专区。2019年中考化学试题精品解析 荆门市 2019 年初中学业水平考试 理科综合本试题共 10 页...

精品解析:湖北省三校2013-2014学年高一上学期期末联考....doc

精品解析:湖北省三校2013-2014学年高一上学期期末联考化学试题(解析版) - 学而思网校 www.xueersi.com 说明: 1.答案必须写在答题卡上,书写在试卷和草稿纸上无效...

辽宁省葫芦岛市第一高级中学2015-2016学年高一上学期第....doc

辽宁省葫芦岛市第一高级中学2015-2016学年高一上学期第一次月考英语试题解析(解析版) - 第I卷 注意事项: 1.答第 I 前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写...

[精品]2015-2016学年广东省惠州市高一(上)期末英语试卷....doc

[精品]2015-2016学年广东省惠州市高一(上)期末英语试卷解析_英语_初中教育_教育专区。2015-2016 学年广东省惠州市高一(上)期末英语试卷 第一部分阅读理解(共...

...二中学2015-2016学年高一下学期期末考试生物试题(解....doc

精品:【全国百强校】湖北省武汉市第二中学2015-2016学年高一学期期末考试生物试题(解析版) - 一、选择题(每小题 1 分,共 40 分) 1、激素调节有其自身...

...下学期期末考试英语试题解析(解析版)Word版含解析.doc

山西省阳高县第一中学2015-2016学年高二下学期期末考试英语试题解析(解析版)Word版含解析 - 一. 阅读理解 (共两节, 满分 60 分) 第一节 (共 15 小题;每...

湖北省黄冈市五校2015-2016学年八年级上学期期中联考英....doc

湖北省黄冈市五校2015-2016学年八年级上学期期中联考英语试题解析(解析版) - (时间:120 分钟 二、单项选择(每小题 1 分,满分 15 分) 满分: 120 分) 从...

网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com