21. The hurricane happened on ＿＿＿＿Sunday morning last
month and did ＿＿＿ lot of damage to the province. ［2011哈尔滨高一检测］ A. /；/ B. a; a C. a; / D. the; a
【解析】选B。句意：这次飓风发生在上个月的一个星期天 早上，对该省造成了很多损坏。第一个空用a表示“泛指” （一个星期天）；do a lot of damage to对……造成很多损坏。
22. Something unusual has been ＿＿＿ out of the ancient tomb dating back to 2, 000 years ago.
不寻常的东西。dig out掘出；发现，符合题意。keep out
使……不进入；go out出去；熄灭；find out查出，弄明白。
23. A bomb ＿＿＿two buildings and damaged several others.
的损害，伤害；injure 指意外受伤；damage 指部分破坏； destroy 指彻底毁坏，不能修复，故选A。
24. ＿＿＿from what he did, he isn’t a person to depend on.
来 判 断 ， 他 不 是 一 个 可 值 得 依 靠 的 人 。 judging
25.＿＿＿ children whose parents had died in the earthquake ＿＿＿sent to live with families in other cities. ［2011东阳高一检测］ A. A great number of; was B. A great number of; were C. The great number of; was D. The great number of; were
【解析】选B。a great number of“大量的，许多”，修饰可
数名词复数作主语时，谓语动词用复数；the number of……
26. The heavy storm _______ the bridge, _______ made it
impossible to get across the river. A. destroyed; that C. destroyed; as B. was destroyed; which D. destroyed; which
【解析】选D。考查destroy 的用法及定语从句。句意：那场 暴风雨把那座桥冲垮了，这使人们无法过河。第一个空用主 动结构，因为the bridge 是宾语；which 在此处引导一个非
27. ＿＿ of the students＿＿ to climb Mount Tai next week.
A. Two-thirds; want C. Two-third; want B. Two-thirds; wants D. Two-third; wants
【解析】选A。考查分数表达法。句意：三分之二的学生想 下周去爬泰山。不带整数的分数表达方式为：分子用基数词， 分母用序数词，若分子大于1，分母的词尾应加s；若分数修 饰可数名词复数，则谓语动词也用复数，故选A。
28. Anyone＿＿＿ knows the news will tell you about it. A. which B. whose C. whom D. who
【解析】选D。考查定语从句。句意：任何知道消息的人都 会把消息告诉你的。anyone 是先行词，关系代词在从句中 作主语且主语是人，故选who。
29. It is reported that many students are＿＿＿ the burning
classroom building and the firefighters are trying to rescue them. A. caught in C. trapped in B. dropped into D. fallen into
【解析】选C。根据句意“很多学生被困在着火的教学楼 里”，可知C 项正确。be caught in 陷入其中；be dropped
into 被丢弃；fall into 落入；be trapped in 被困在……中，
30. All _______ we need is to be supplied with food and clothing. A. what B. that C. which D. whom
31. The little boy speaks English very well as if he＿＿＿ an
A. is B. be C. should be D. were
【解析】选D。考查as if 的用法。句意：那个小男孩英语说
得非常好，好像他是一个英国人。as if （as though） 引导 的从句如果与事实相反，从句用虚拟语气，be 动词用were， 排除A、B、C三项，故选D。
people usually think if you enter a key
university, you are your parents’＿＿＿.
A. pride B. luck C. value D. cheer
【解析】选A。考查名词词义辨析。句意：现在人们通常认 为如果你考入重点大学，你就是你父母的骄傲。由此判断选 A。
【举一反三】 We ＿＿＿what our soldiers have done for our country. A. are pride of C. take pride of B. proud of D. take pride in
【解析】选D。考查短语搭配。句意：我们为我们的士兵为 国家所做的事情而感到自豪。be proud of = take pride in “为……而自豪，引以为荣”。
33. One minute she burst into ＿＿＿, and the next she burst
out ＿＿＿. We just couldn’t catch her mood at any moment. A. crying; laughter C. tears; laughter B. tears; laughing D. crying; laughing
【解析】选B。考查短语搭配。句意：她一会儿大哭，又一 会儿大笑。我们几乎不能把握她每一时刻的情绪变化。 burst into tears 放声大哭；burst out laughing 放声大笑，故
The police＿＿＿ into the room and caught the murderer.
A. burst B. entered
抓住了杀人犯。look into 调查，往……里面看；enter 进入，
及物动词，后面直接加宾语；shout 大喊，大叫，后面常跟 介词at；burst into 突然闯入某地，符合句意，故选A。
34. The stranger spoke in a＿＿＿ voice and the little girl was
A. frightening; frightened
B. frightened; frightening
C. frightening; frightening
D. frightened; frightened
frightened 感到害怕的。第一个空用frightening 修饰voice; 第二个空用frightened 修饰the little girl。
35. —I got the first place in the National English Contest.
—______. A. With pleasure C. Good luck B. Congratulations D. Be calm
【解析】选B。根据句意, 为对方取得全国英语竞赛第一名表 示祝贺。故选B。A项意为“十分乐意”；B项意为“恭喜你， 祝贺你”；C项意为“祝你好运”； D项意为“保持冷静”。
Ⅲ. 完形填空（共20小题；每小题1分，满分20分） It was already late when we set out for the next town， 36 according to the map was about fifteen miles away on the other side of the 37 . There we felt 38 that we would find a bed 39 the night. Darkness fell soon after we left the village， but luckily we met 40 as we drove fast along the narrow winding road that 41 the hills. As we climbed 42 ， it
became colder and rain began to fall， 43 it difficult at times
to see the road. I asked John， my companion， to
drive more 44 . After we had traveled for about twenty miles，
there was still no sign of the town which was 45 on the map. We were beginning to get 46 . Then without warning the car stopped. A quick 47 showed that we had run out of petrol （汽油）. Although we had little food with us， we decided
to 48 the night in the car. Our meal was soon over. I tried to
go to sleep at once， 49 John， who was a 50 sleeper， got out of the car after a few minutes and went for a walk 51 the
hills. Soon he came back. From the
top of the hill he had seen， in thevalley below， the 52 of
the town we were looking for. We at once unloaded（卸）all our luggage（行李）and with a great effort（努力）， 53
to push the car to the top of the hill. Then we went back to the
luggage， loaded the car again and set off down the hill. 54 less than a quarter of an hour we were in the town， where we found a 55 quite easily.
36. A. which
37. A. rivers B. hills C. towns D. villages
【解析】选 B。从下文可知，下一个小镇应在“山”的那一 边。
38. A. surprised
【解析】选 D。天已经很晚了，还出发朝下一个小镇赶，这 说明他们“坚信”在那儿能找到住宿的地方。 39. A. at B. in C. through D. for
【解析】选 D。for the night“过夜”，for表示“为了”。
40. A. everybody
应该说行车是不走运的，但途中未遇一个行人，就这一点来 说还算“幸运”。 41. A. got to C. led to B. arrived D. belonged to
【解析】选 C。lead to 意思为“通向”。
42. A. taller
43. A. getting C. causing B. thinking D. making
44. A. certainly C. slowly
B. carefully D. surely
【解析】选 C。由于看不清路面，所以让同伴开慢些。 45. A. marked B. set C. built D. drawn
46. A. excited C. cold
B. worried D. warm
【解析】选 B。开了二十里，仍不见小镇，不免开始“忧虑” 起来。 47. A. attention C. examination B. operation D. information
48. A. spend
【解析】选 A。spend the night意为“度过夜晚”。
49. A. since B. though C. so D. but
50. A. quick B. fast C. poor D. heavy
【解析】选 C。从got out of the car看，John不是一个容易
51. A. across C. down
B. through D. up
【解析】选 D。从From the top of the hill可推知，他从车里 出来以后是向山顶上走的。 52. A. lights B. map C. bus D. situation
53. A. ought
【解析】选 D。ought to （应该）不合语境，succeed后不接 to do故应排除，manage和try均表示“设法”，但有细微差
答案应为D。 54. A. For B. In C. Since D. At
55. A. policeman C. hotel
B. friend D. cinema
【解析】选 C。从上文可以推知，他们赶赴那个小镇的目的 是为了住宿，所以在到达目的地后很快找到了旅馆。
Ⅳ. 阅读理解（共15小题；每小题2分，满分30分） （A） Earthquakes are something that people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however, have them regularly （ 有 规 律 地 ） . Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous（多山的）.
The most talked about earthquake in the United States was in San Francisco in 1906. Over 700 people died in it. The
strongest one in North America was in 1964. It happened in
Alaska. Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 2，000 people died.
In 1923, a very strong earthquake hit the Tokyo,
Yokohama area of Japan. A hundred and forty thousand people died. Most of them died in fires which followed the
One of the worst earthquakes ever was in China in 1976. It killed a large number of people. The worst earthquake ever reported was also in China, in which 400，000 people were killed or injured. This earthquake happened in 1556.
Earthquakes worry people a lot. The reason is that we
often do not know when they are coming. People can not prepare for it.
56. How many people died in the earthquake which happened
in Portugal in 1755?
A. 2，000 C. 400，000 B. 140，000 D. 500
【解析】选A。细节理解题。从第三段的“In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 2，000 people died. ”可以得出答案。
57. When and where was the worst earthquake ever reported?
A. 1964; Alaska B. 1556; China
C. 1923; Japan
D. 1976; China
58. According to the passage, which of the following is NOT true? A. The stronger the earthquake is, the more people are killed. B. Earthquakes often come unexpectedly（出乎意料地）.
C. Earthquakes can cause fires.
D. People still don’t know how to tell when an earthquake
59. What may be talked about in the seventh paragraph? A. How do earthquakes worry people? B. What will people do to prepare for earthquakes? C. How can we save people when earthquakes happen? D. How do earthquakes happen?
（B） Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are: (1) green and yellow vegetables of all kinds; (2) orange fruits
and tomatoes; (3) potatoes and other fruits and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and foods made
from milk; (6) bread or cereal(谷类), rice is also in this kind
of food; (7) butter, or something like butter.
People in different countries and different places of the world eat different kinds of things. Foods are cooked and eaten in many different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places
people eat once or twice a day; in other countries people eat
three or four times a day. Scientists say that none of the
differences is really important. It doesn’t matter whether
foods are eaten raw(生的) or cooked, canned or frozen. It
doesn’t matter if a person eats dinner at 4 o’clock in the afternoon or at eleven o’clock at night. The important thing is
what you eat every day.
There are two problems,
in feeding the large
number of people on earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right
kinds of food to make them grow to be strong and healthy.
60. According to the scientists, which of the following groups
of food is the healthiest for your lunch? A. chicken, apples, cereal, cabbages B. potatoes, carrots, rice, bread C. oranges, bananas, fish, tomatoes D. beef, pork, fish, milk 【解析】选A。推理判断题。根据文章中科学家所提供的人 们每天必需的7类食品，可知A类作午餐食品最佳。
61. It is important for people to eat＿＿＿＿.
A. three times a day
B. dinner at twelve o’clock
C. cooked food all the day D. something from each of the seven kinds of food every day 【解析】选D。细节理解题。根据第二段可知人们每天吃几 餐不重要；在哪个时间进食不重要；吃生的或熟的、罐装的 或冷冻的食品不重要，重要的是人们每天吃什么。
62. Which of the following is NOT true?
A. People in some places don’t have enough to eat.
B. There are too many people in the world.
C. One of the problems is that no one is hungry.
D. The scientists are trying to make people grow to be strong and healthy.
【解析】选C。推理判断题。在第三段里要解决的两个问题 之一就是. . . find some ways to feed the world’s population so
that no one is hungry(找到解决饥饿问题的方法)。所以C项
63. If there is Paragraph 4, what do you think is going to be talked about? A. When people eat their lunch. B. What to do with the two problems. C. How to cook food in different ways. D. Why people eat different kinds of food.
（C） ［2011铁岭高一检测］ Eight-year-old Jesse Abrogate was playing in the sea late one evening in July 2001 when a 7-foot bull shark attacked him and tore off his arm. Jesse’s uncle jumped into the sea and dragged the boy to shore. The boy was not breathing.
His aunt gave him mouth-to-mouth aid while his uncle rang the emergency services. Very soon, a helicopter arrived and flew the boy to hospital. It was a much quicker journey than
the journey by road.
Jesse’s uncle, Vance Folsenzier, ran back into the sea and found the shark that had attacked his nephew. He picked the
shark up and threw it onto the beach. A coastguard shot the
fish four times and although this did not kill it, the shark’s jaws relaxed so that they could open them, and reach down
into its stomach, and pull out the boy’s arm.
At the Baptist Hospital in Pensacola, Dr Ian Rogers
spent eleven hours reattaching Jesse’s arm. “It was a
complicated operation, ”he said, “but we were lucky. If the arm hadn’t been recovered in time, we wouldn’t have been
able to do the operation at all. What I mean is that if they
hadn’t found the shark, well then we wouldn’t have had a chance. ”
According to local park ranger Jack Tomosvic, shark attacks are not that common. “Jesse was just unlucky, ”he
said, “evening is the shark’s feeding time. And Jesse was in
area without lifeguards. This would never have happened if he had been in the area where swimming is allowed. ”
When reporters asked Jesse’s uncle how he had had the
courage to fight a shark, he replied, “I was mad and you do
some strange things when you’re mad. ”
64. What was the boy doing when the accident happened?
A. Feeding a hungry shark.
B. Jumping into the rough sea.
C. Dragging a boy to the shore.
D. Swimming in a dangerous area.
65. In which way did the boy’s uncle help with the operation? A. By finding his lost arm. B. By shooting the fish. C. By flying him to hospital. D. By blowing into his mouth.
【解析】选A。细节理解题。由第三段Dr Ian Rogers的话 “If the arm hadn’t been recovered in time, we wouldn’t have
been able to do the operation at all. ”可知男孩的叔叔通过找
66. How was his uncle in time of danger?
A. Careful. C. Optimistic. B. Brave. D. Patient.
（D） Diao Weihao, a student who studies business English at
the Chengdu campus of Sichuan International Studies
University, was in his dormitory when the earthquake struck at 2: 28 pm on Monday. The 22-year-old felt that his chair was shaking. All of a sudden, the textbooks on the bookshelf began to fall to the
floor. The glass in the window broke.
“It felt like our dormitory building was being hit by a
tractor, ”recalled Diao. “I wasn’t afraid. I was even excited
and curious. Now, looking back, it was a scary experience. ” Diao and his roommates kept calm. They didn’t try to get out of the building until the shaking stopped. They were on the fifth floor and they feared there might be trouble if
they didn’t remain calm.
“We’ve watched lots of disaster films, and that helped
us keep cool, ”he said. “Only one student sprained（扭伤） his ankle. He was escaping in a hurry. Most of us got outside
quickly and safely. ”
They were surprised to see so many students outside.
“I began to realize then what had happened, ”he said. The college had warned them that in the event of an
earthquake, they should leave the dormitory immediately. A
few did rush in when it was safe to grab some clothes to keep warm. Without any tents or bedding, the students stayed on the football field for the whole night. Rain started falling in the
morning, but the students all kept in good order. They simply
chatted, shared their feelings and comforted each other.
“Our students seemed to have self-control, ”he said. “I heard that hospitals in Chengdu had lots of injured people
who jumped out of buildings. ”
Now, Diao is mostly worried about the people in Wenchuan County.
“It seems we won’t be able to have classes in one or two days’ time, ”said Diao, “I want to become a volunteer at the damage-stricken area, or donate my blood to the injured people in hospital. Also, I will write on my blog to keep people
calm and encourage them to protect themselves during
Since the university is close to Dujiangyan, Diao and his
classmates are still forbidden to return to their dorms or
classrooms. However, they can eat in the canteen and get information about other parts of Sichuan by reading the newspapers.
67. Where was Diao Weihao when the earthquake happened?
A. He was in the campus.
B. He was in the football field.
C. He was in his dormitory.
D. He was in his classroom.
【解析】选C。细节理解题。根据文章开头部分的“. . . was
in his dormitory when the earthquake struck. . . ”可知地震发
68. What did Diao Weihao feel when he realized what was happening?
什么情况时，只是觉得excited and curious；当他与同学们知 道是地震时，却都保持镇静了。
69. When did Diao Weihao and his classmates rush outside? A. During the quake. B. The moment they realized what was happening. C. After the quake. D. When they got warnings. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段“They didn’t try
to get out of the building until the shaking stopped. ”可知，
70. From this passage, we know that Diao Weihao and his classmates are＿＿＿＿ .
A. energetic and strong in will
B. clever and caring
C. hardworking and learned
D. helpful and honest
【解析】选B。根据Diao Weihao和他的同学们在地震中的所 作所为以及他想做一名志愿者支援灾区受害者的表现可以推 断出他们既聪明又有关爱之心。
第Ⅱ卷（非选择题） Ⅴ. 单词拼写（共10小题；每小题1分，满分10分） 71. He ruined (毁灭)his bright future by laziness. 72. The injured （受伤的） person is Tom’s uncle. 73. Her son’s death in the accident was a shock （打击） to her. She almost ate nothing for a few days.
74. The dam burst （决口） because of heavy rains which
lasted for five days. 75. Judging （判断） by his accent, he must be from Shandong. 76. In her e-mail she expressed (表达)her thanks to my
77. The little girl was very frightened （惊吓，害怕） of
seeing the terrible accident.
78. A terrible earthquake destroyed （摧毁） the whole city completely in a few seconds. 79. I think we should face the disaster(s)（灾难）bravely. 80. Electricity（电） is very important for us humans in modern society.
Ⅵ. 完成句子（共5小题；每小题2分，满分10分） 81. Her composition was thought highly of (受到高度评价) by
her Chinese teacher. (think)
82. An earthquake made the whole company lay in ruins (成
83. When they heard the news, they burst out crying (突然哭 起来). (burst)
84. Kate talked of her father, sounding frightened (听起来很
害怕). (frighten) 85. A great number of people died (许多人遇难了)because the quake happened while they were sleeping. (number)
注意： 1. 对所给要点逐一陈述，不要简单翻译。 2. 词数100左右，开头已写好，不计入总词数。 3. 参考词汇： charitable activity 公益活动 emergency 紧急情况
An investigation shows that the earthquakes that
happened in Wenchuan and Yushu have brought more reflections to people in several aspects. ＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿ ＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿
＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿ ＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿ ＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿＿
An investigation shows that the earthquakes that
happened in Wenchuan and Yushu have brought more
reflections to people in several aspects. First, some people have changed their attitudes toward life. They are more
loving and take part in more charitable activities. They spend
more time with their families, relatives and friends. Second, they have also changed their habits of life. They attach importance to the knowledge about first aid and learn how to
deal with any emergency. Third,
they have a better
understanding of the value of money and are more willing to donate money to people who are in great need.
we should treasure our lives and work
harder to create more value. Also, we should be kind to others to create a harmonious society.
Ⅰ. 语法填空（共10小题；每小题1. 5分，满分15分）
If you walked through the supermarket, you would find
many foods that have been treated 1 （kill） any harmful
germs(细菌) that might have been in them. Milk is a good example. Raw milk—that is, milk just as it comes from the cow—may be 2 （safe） to drink. But 3 the milk is heated and then cooled, the harmful germs are killed. The man 4 discovered this way of treating milk was a Frenchman by the name of Louis Pasteur.
In the supermarket you would also find many frozen
foods—frozen fruits, vegetables, meat and fish. As
techniques for 5 （freeze） food are being improved, more frozen foods are appearing on the market, and more people are buying them. Fruits and vegetables to be sold in the
supermarket are often frozen the moment 6 are picked. The
7 （soon） fruits and vegetables are frozen, the better. 8 , machines are often taken into the fields where 9 food grows,
so that little time is lost 10 picking and freezing.
答案：1. to kill 5. freezing 10. between
3. if / when
4. who 9. the
Ⅱ. 任务型读写（共10小题；每小题1分，满分10分） 请认真阅读下列短文，并根据所读内容在文章后表格中的空 格里填入一个最恰当的单词。 注意：每个空格只填一个单词。
Do birthdays really make people
Of course they do．Birthdays celebrate the day
when we were born．Besides, that extra candles on the cake suggest another year of growth and maturity（成熟）—or so we hope．We all like to imagine that we are getting wiser and
not just older．Most of us enjoy seeing the wonder of growth
in others, as well．For instance, seeing our children develop and learn new things makes us feel proud．For Americans,
like people in most cultures,
growing up is a wonderful
process．But growing old? That is a different story．
Growing old is not exactly for people in youth-oriented
（以年轻人为中心）American culture．Most Americans like
to look young, act young and feel young．As the old saying goes, “You’re young as you feel．” Older people joke about how many years young they are, rather than how many years old．People in some countries value the aged as a source of experience and wisdom．But Americans seem to favor those that are young, or at least “young at heart”．
Many older Americans find the “golden years” to be anything but golden．Economically, “senior citizens” often
struggle just to get by．Retirement at the age of 65 brings a
sharp decrease in personal income．Social security benefits usually cannot make up the difference．Older people may suffer from poor nutrition, medical care, and housing．
discrimination （ 歧
视）．American sociologist Pat Moore once dressed up like
an older person and wandered on city streets．She was often
treated rudely—even cheated and robbed．However, dressed as a young person, she received much more respect．
the elderly population in America is People are living longer．Fewer
babies are being born．And middle-aged “baby boomers” are rapidly entering the group of the elderly．America may soon be a place where wrinkles（皱纹）are “in”．Marketing experts are ready noticing this growing group of consumers．
Title: Different Opinions about Growing 1. ＿＿
答案：1. Old 5. learning 9. Social
2. Items / Aspects
6. valued 10. security
copyright ©right 2010-2020。