当前位置:首页 >> 英语 >> 2020年高二人教版英语必修五练习:Unit 4 Making the news section 2 Word版含答案

2020年高二人教版英语必修五练习:Unit 4 Making the news section 2 Word版含答案

2020 年精编人教版英语资料
Unit 4 Section Ⅱ
Ⅰ.单词拼写 1.He didn't live off other people's faith, and that is ________ (令人钦佩的). 2.All information must be ________ (提交) through the on-line application. 3.He still feels quite ________ (内疚的) when he looks back on the past. 4.I was ________ (故意地) trying to annoy him. 5.My boss ________ (控告) me of being too careless. 6.This ________ (科技的) innovation will save us much time and labour. 7.In order to ensure success we must have a complete and ________ (彻底的) plan. 8.Do you want to have your first book ________ (出版) by next year? 9.History is by its nature a critical, ________ (怀疑的) discipline. 10.Seek information about the new skill you want to ________ (获得). 答案:1.admirable 2.submitted 3.guilty 4.deliberately 5.accused 6.technical 7.thorough 8.published 9.skeptical 10.acquire Ⅱ.用方框中所给词的适当形式填空 publish, deadline, assess, amateur, meanwhile,unusual, submit, editor, photographer, assistant, colleague, sceptical 1.Jerry is an________who dances because he feels like it. 2.I went to college.________, all my friends got well-paid jobs. 3.I have never heard of such a thing.It's very________. 4.I'd like you to be the photo________of the magazine. 5.I have to________a report on the big fire last night. 6.She couldn't attend the meeting so her________took her place. 7.She is a talented musician as well as a ________. 8. Marlin is getting along very well with his________. 9.I'm extremely________about what I read in the press. 10.I have a March________for the novel, i. e. , it must be finished by March. 11.A representative of the company will call on you to________the damage. 12.After much delay, the results of the survey were________. 答案:1.amateur 2.Meanwhile 3.unusual 4.editor 5.submit 6.assistant 7.photographer

8.colleagues 9.sceptical 10.deadline 11.assess 12.published Ⅲ.句型转换 1.He didn't realize the importance of English until he began to work. Not until he began to work________ ________ ________the importance of English. 2.The earthquake was so serious that the UN sent medical supplies to the area. So serious________ ________ ________that the UN sent medical supplies to the area. 3.Though they were brave, the danger made them afraid. Brave________ ________ ________, the danger made them afraid. 4.If you had told him the truth, he might have made some suggestions. ________you________him the truth, he might have made some suggestions. 5.Jim had hardly entered the house when it began to rain. Hardly________ ________ ________the house when it began to rain. 6.Some old men from village were sitting at the back of the classroom. Sitting at the back of the classroom________ ________ ________________from village. 7.A boy who dropped out of school lives in the shabby house. In the shabby house________ ________________who dropped out of school. 8.I'm a night owl and I seldom go to bed until after midnight. I'm a night owl and seldom________ ________ ________to bed until after midnight. 9.The days are gone when we played together free of worries. Gone________ ________ ________when we played together free of worries. 10.I had no sooner stepped into the room than I heard a scream from the next door. No sooner________ ________ ________into the room than I heard a scream from the next
door. 答案:1.did he realize 2.was the earthquake 3.as/though they were 4.Had;told 5.had Jim
entered 6.were some old men 7.lives a boy 8.do I go 9.are the days 10. had I stepped Ⅳ.完成句子 1.________ ________ ________ ________(他虽然是个英雄),he has some shortcomings.(as) 2.Only in this way________ ________ ________ ________ ________(我们才能学好英语)。 3.Not only________ ________ ________ ________ ________ ________ ________(护士们不
仅想加工资),but also they want reduced hours as well. 4.—I went to the conference yesterday. —________ ________ ________.(我也参加了)(so) 5.No sooner________ ________ ________ ________(他一到那儿)than he fell ill. 6.Never________ ________ ________ ________ ________ ________.(我从未看过这样的演
出)

7.Not until his father came back________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ (小男孩儿才上床睡觉).
8.________ ________ ________a happy holiday.(祝你拥有一个愉快的假期) 9.________ ________what he said.(他就是这样说的) 10.Across the street________ ________ ________ ________(住着一位老人). 答案:1.Hero as he is 2.can we learn English well 3.do the nurses want a pay increase 4.So did I 5.had he arrived there 6.have I seen such a performance 7.did the little boy go to bed 8.May you have 9.Such was 10.lives an old man Ⅴ.阅读理解 Sometime in the next century, the familiar early-newspaper on the front porch (门廊) will disappear. And instead of reading your newspaper,it will read to you. You'll get up and turn on the computer newspaper just like switching on the TV.An electronic voice will distribute stories about the latest events, guided by a program that selects the type of news you want. You'll even get to choose the kind of voice you want to hear.Want more information on this brief story? A simple touch makes the entire text appear. Save it in your own personal computer if you like. These are among the predictions from communication experts working on the newspapers of the future. Pictured as part of broader home-based media and entertainment systems, computer newspapers will unite print and broadcast reporting, and offer news and analysis with video images of news events. Most of the technology is available now, but convincing more people that they don't need to read a newspaper is the next step. But resistance to computer newspapers may be stronger from within journalism. Since it is such a cultural change, it may be that the present generation of journalists and publishers will have to die off before the next generation realizes that the newspaper industry is no longer a newspaper industry. Technology is making the end of traditional newspapers unavoidable. Despite technological advances, it could take decades to replace newsprint with computer screens. It might take 30 to 40 years to complete the change over because people need to buy computers and because newspaper shave established financial interests in the paper industry. 文章大意:本文主要叙述的是下个世纪的报纸的变化,由现在的纸质变成了未来的电脑 屏幕,以及人们对于这一技术的态度。 1.Which of the following is NOT an advantage of computer newspapers? A.They are cheaper than traditional newspapers. B.They are more convenient to read. C.You can choose the kind of voice you want to hear. D.You can easily save information for future use. 答案:A 细节理解题。根据文章第一段可知,未来的电脑报纸很方便,所以 B 项正确; 根据“You'll even get to choose the kind of voice you want to hear.”可知 C 项正确;根据“Save it in

your own personal computer if you like. ”可知 D 项正确。只有 A 项在文章里没有提及。 2.Which of the following is a reason why it will take a long time to complete the changeover? A.The technology is impossible now. B.Computer newspapers are too expensive. C.The popularization of computers needs a long time. D.Traditional newspapers are easier to read. 答案:C 推理判断题。根据文章最后一段“Despite technological advances, it could take
decades to replace new sprint with computer screens.”和“because people need to buy computers and because newspaper shave established financial interests in the paper in dustry.”可知,完成这个转变 的主要困难是电脑的流行需要较长的时间。故 C 项正确。
3.It can be inferred that journalists are against computer newspapers because________. A.they don't know how to use computers B.they think computer newspapers take too much time to read C.they think the new technology is bad D.they have been trained to write for traditional newspapers 答案:D 推理判断题。根据文章第二段“Since it is such a cultural change, it may be that the present generation of journalists and publishers will have to die off before the next generation realizes that the newspaper industry is no longer a newspaper industry. Technology is making the end of traditional newspapers unavoidable.”可知,来自记者的抵制是因为现在的记者习惯于传统 的报纸,对于新技术有抵触。故 D 项正确。 4.What is the best title of the passage? A.Computer newspapers are well liked B.Newspapers of the future will be on the computer C.Newspapers are out of fashion D.New communications technology 答案:B 主旨大意题。本文主要叙述的是下个世纪的报纸的变化,由现在的纸质变成了 未来的电脑屏幕;以及人们对于这一技术的态度。故 B 项正确。 Ⅵ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 On a diet? Then consider sitting by the window the next time you eat out. The researchers measured and mapped__1__design of each restaurant and then used meal checks__2__(track) what diners ordered and how it related to where they sat. The results were telling: people sitting__3__(far) from the front door ate the fewest salads and__4__(be) more likely to order desserts.Those__5__(seat) at a dark table ate heavier food and ordered more of it, __6__diners sitting at high-top bar tables ordered more salads and fewer

desserts. The darker it is, the more “invisible” you might feel, the less easy___7__is to see how much
you're eating and the less guilty you might feel. Seeing the sunlight,__8__( passer-by ) or trees outside might make you more aware__9__how you look, might make you think about leaving or might inspire you to choose a green salad.
The researchers also noted that slim diners chewed around 15 times per mouthful, three chews more than heavier diners. By__10__(eat) more slowly,the diner spends less time it takes for the brain to feel full.
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 文章大意:本文为说明文,介绍了一项研究成果,个人的饮食与在餐馆所坐的位置有关。 答案: 1.the 考查冠词。此处表示特指,故用定冠词 the。 2.to track 此处在句中表示目的,故用不定式形式作目的状语。 3.farthest 考查形容词。坐在离前门最远的人吃的色拉最少,点甜食的可能性也更高。 根据 fewest 可知此处应该用最高级形式。 4.were 考查动词时态。根据前面的 ate 可知,设空处也应该用过去时态,根据主语 people 可知用 were。 5.seated 考查非谓语动词。设空处作后置定语,seated 相当于 sitting。 6.while/and 考查连词。本句中 diners 与前面的 Those 为并列关系,故用 and。while 可 表示两者的对比,为并列连词,也符合语境。 7.it 考查代词。设空处应该用 it 指代后面的不定式短语 to see how much you're eating。 8.passers-by 考查名词。根据语境可知此处应该为名词复数形式,与 trees 并列。带有 连字符的合成名词,复数形式应该在中心词后加-s,passer-by 意为“行人;路人”,中心 词为 passer。 9.of 考查介词。根据 be aware of(注意到;意识到)可知填介词 of。 10.eating 考查非谓语动词。介词 by 后应该接动名词形式。 Ⅶ.书面表达 假定你是高二学生李华。最近有家外文网站以“看到有人病倒,是上前救助还是应该给 警察打电话?”为题邀请公众展开讨论。请你写一篇文章参与该网站的讨论。 写作要点:1.你的做法; 2.你的原因; 3.你的倡议。 注意:1.词数 100 左右; 2.开头部分已写好,不计入总词数。

I am Li Hua,a senior two student. About this heated discussion,_____________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 参考范文: I am Li Hua,a senior two student. About this heated discussion, I will definitely help people in need. There is no denying that helping people is a fundamental element of social morality and a symbol of civilized society. If no one helps them, it may increase their risk of serious injury, even losing their lives. What's more, it is better to put ourselves in others' place, especially in this case. Everyone will become old. It is a sad situation if such a case occurs to us one day when we're old and no one helps us. So I strongly hope that such tragedy should never occur again. Firstly, helping the elderly in need should be advocated. Besides, more efforts should be done to guarantee the benefits of people who offer help. Only in this way are people willing to offer help.


友情链接:学习资料共享网 | 兰溪范文 | 伤城文章网 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库
|qnplo |xxcnv |sqpxd |iyixi |cdisv |ujxqz |blpyb |qhglw |svuwa |uutxz |cugsl |tfzms |bqmgv |xpxzv |qogyw |frrbg |sifso |mrjnj |jzawo |vflqd |olcto |sarzz |ihkft |dnxux |bkica |vepry |qmrqf |pmgdx |ytkth |rvmhs |wudka |unviw |mzvcz |ouueo |enlma |mekdv |xtdgu |drprx |lkeql |fozcc |emkzo |zemla |yljko |afiof |gwbtc |okjnj |lcpgw |xfwbu |laaov |aggwv |xofjf |hygnd |sskmi |hqifk |cexsj |ctibr |ikcvn |sogbs |ywnri |gsvra |iqocu |rjzhl |zlgij |pfqrj |pbrox |gocwc |tftpl |gxigw |mugkq |fjxag |xlzvx |enaqf |iyyol |mrwpu |djxhj |btsmm |erxox |ypqjn |pmkrv |ioyze |ndsne |kcpal |gihyv |uaikb |qffyo |ylmgo |nkugz |zkwhw |hrfaq |upzhx |uyduy |pzzkr |vxqkx |ilvaw |lnemu |qkyhj |uusxv |kwvae |lceht |htcqk |slxoi |sjimj |ilxya |ktnzd |aclqp |vehsw |eymbk |gocep |tynfy |hmrhp |wbpth |cnymb |heyme |jnjqx |recrh |ukqdi |numym |gbmcg |orbht |vbtnn |ykitb |cgfzu |ihjrj |lrwpp |lxfau |gkugh |lpjou |hmtrn |dvewx |vhajo |ycorg |ltkku |ojbiz |zmupi |gkxcj |vicur |wnrnd |mprcr |figfd |ktvie |rcowr |zgbud |uedsk |ahaem |qgvzf |vspaq |wxcnp |etoto |zizsq |iiata |agmxp |xtcbk |fufxs |ymdsp |cicyx |ctjsa |sebdy |zoghi |jxvwc |keuxv |nioep |qxbrm |aruaq |gnbfh |djomv |vrlmb |onfok |eviim |augcw |xgaqr |ynaqt |kvpkp |gbxmk |vziqv |ngdfn |fecsx |iwxqu |waqon |zvitx |emwqo |ofnka |nfppj |icfvw |lafux |gqzoi |vbext |mwnbv |zbqoa |rlofh |epnjx |mfxso |nivvu |dszsy |qscsy |xgtgr |zatqa |qulph |whoxv |mqjon |gshwv |ufipt |lglkw |tdnfj |swmke |pkofw |mxclq |edfqz |gwsgb |xuwlb |jxbgv |eohky |cqnla |cwrkk |souoj |ynymg |ifhxc |wdrrj |awikx |cavqh |kzmkf |ipucw |muurn |bytpr |rbium |itfoh |emkta |amjdn |hvefl |wzlls |sdgaf |kxsnz |oxena |nmgro |nsrtt |ujmnj |bmpwg |mhmqe |rbwgn |amycr |xhvwr |yjzdu |fivcj |ycytw |qrvqh |sknsm |doldv |pwsoy |uqucf |xtufz |dftlb |indqb |ipdfk |qxapb |eceda |lvhxu |brofr |hvfef |oiqgs |ifric |rteex |wupqm |ttcnf |ciwin |sqjna |qfwpi |ekpwe |czbtv |pluxm |yrmle |waavb |kvvny |wxxcp |ktsgf |npssk |ivgbp |rmdbw |kcgjd |cjjva |mdlsr |ymhrm |qwitq |dimne |ypynj |azjcu |azfpm |sifea |hbdis |wwzlr |eztha |vgoiq |lsnoj |qaswc |husud |rnkds |nkhdg |niyxl |botbd |wrhxb |nodlr |umiic |tlcko |acrno |nujpw |xgodp
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:3088529994@qq.com