当前位置:首页 >> 英语 >> 【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module 6 The World’s Cultural Heritage

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module 6 The World’s Cultural Heritage


Module 6
Ⅰ.单项填空

The World’s Cultural Heritage

1.—Ken,________,but your radio is going too loud. —Oh,I’m sorry.I’ll turn it down right now. A.I hate to say it C.I’m really tired of it 答案 A B.it doesn’t hurt to ask D.I’m crazy about it

[句意为:——肯,我不得不说,但是你的收音机声音太大了。——噢,对

不起。我马上把音量调小一些。由 but 后面的句子可以看出,这是在委婉地提出要求, 所以用 I hate to say it。我实在不想说(但又不得不说)。] 2.________the cost,we need to think about how much time the job will take. A.Far from C.As for 答案 D B.Because of D.Apart from [句意为:除了费用以外,我们还需要考虑这项工作将会花费多长时间。 far

from 远远不;because of 因为,由于;as for 关于;apart from 除……外(还)。] 3.________do the Americans and the British speak the same language,________they share a large number of social customs. A.Not only;but also C.Neither;nor B.Either;or D.Both;and

答案 A [当 not only...but also 连接两个并列分句,且 not only 位于句首时,前一个分 句用倒装语序,后一个分句用陈述语序。] 4.—It’ s a pity that the flowers are going to die. —________more attention,they could have grown better. A.Giving C.To give B.Given D.Give

答案 B [give 与其逻辑主语 they (the flowers)之间是被动关系, 故用过去分词作状语。 ] 5.It________Sunday,I didn’t go to school.I helped my mom to clean the house. A.being C.to be 答案 A B.is D.been [It________Sunday 与后一个句子之间没有连词连接,故此处为独立主格结

构,所以排除 B 项;be 与 it 之间是主动关系,故排除 D 项;由于 be 与谓语动词所表 示的动作同时发生,故排除 C 项。] 6.I suggested to our manager that we________the problem in another way. A.handled B.handle

C.did handle 答案 B

D.had handled

[suggest 在此句中是“建议”的意思,后跟宾语从句时应用虚拟语气。从句

的谓语动词用“should+动词原形”,should 可省略。] 7. If we are all willing to make a(n)________with each other when we are in dispute, quarrels and conflicts will be avoided and we will surely live in peace. A.acquaintance C.contact 答案 D B.adjustment D.compromise [考查名词辨析。句意为:我们存在争议时,如果双方都愿意作出让步,吵

架和冲突就会避免,我们就能和睦相处。make a compromise with...意思为“向……作出 让步/妥协”。] 8.—Do you advocate________trucks from the city centre? —I can’t agree more.After all,people’s health is the most important thing of all. A.to ban C.to banning B.banning D.ban

答案 B [advocate 后接动词? ing 形式作宾语,表示“拥护做某事”。] 9.The doctor recommended that I________here for sunshine to help me to get over my illness. A.would come C.had come B.came D.come

答案 D [recommend 意为“建议”时,其后所接宾语从句的谓语常用“(should+)动 词原形”。] 10.Tom has agreed to let me use his computer to surf the Internet,and________I’m treating him to a good dinner at the newlybuilt restaurant just around the corner. A.in charge C.in return B.in place D.in turn

答案 C [考查介词短语的辨析。 in charge 负责; 掌管; in place 在适当的位置; in return 做为回报;in turn 反过来。句意为:汤姆同意我让我用他的电脑上网,做为回报,我要 在拐角处新开的饭馆请他好好吃一顿。] 11.It was clear that he was________the people he owed money to. A.at the expense of C.at the mercy of B.at the risk of D.in the way of

答案 C [句意为:很明显,他任由债主的摆布。at the expense of 以……为代价;at the risk of 冒着……的危险,以……为赌注;at the mercy of 在……支配下,任由……摆布; in the way of 在……方面,关于。] 12. ________not to drive after drinking,some drivers are still trying their luck,which is really

dangerous. A.Being reminded C.Having reminded 答案 D B.To remind D.Reminded

[句意为:“尽管被提醒不要酒后开车,但一些司机仍然心存侥幸,这十分

危险。”由于 remind 和 some drivers 是动宾关系,也就是说,司机是被提醒的,所以用 过去分词表被动和完成。] 13.Three years ago,a society was set up to________the endangered animals and plants from dying out in this area. A.obtain C.observe B.preserve D.deserve

答案 B [句意为:三年前,一个协会被建立起来保护这个地区的濒危动植物不灭绝。 obtain 意为“获得,得到”;preserve 意为“保护,保存”;observe 意为“观察,遵守, 注意到”;deserve 意为“应受,值得”。preserve from 意为“保护……使不受害或损 失”,根据句意可知 B 项正确。] 14.It has been proved________a person can come up with his best ideas when he is relaxed. A.whether C.because B.what D.that

答案 D [考查主语从句。It has been proved that...意为“已经证明……”,it 为形式主 语,that 从句为真正的主语。] 15.Nowadays,children are________to too many violent online games,which is bad for the development of their character. A.linked C.used 答案 D B.led D.exposed [考查动词辨析。句意为:当今,孩子们接触过多暴力网络游戏,这对他们

的性格发展不好。be exposed to 接触……,暴露在……,符合题意。] Ⅱ.阅读理解 A If women are mercilessly exploited year after year , they have only themselves to blame.Because they tremble at the thought of being seen in public in clothes that are out of fashion,they are always taken advantage of by the designers and the big stores.Clothes which have been worn only a few times have to be put aside because of the change of fashion.When you come to think of it,only a woman is capable of standing in front of a wardrobe packed full of clothes and announcing sadly that she has nothing to wear. Changing fashions are nothing more than the intentional creation of waste.Many women spend vast sums of money each year to replace clothes that have hardly been worn.Women who

can not afford to throw away clothing in this way waste hours of their time altering (改变) the dresses they have.Skirts are lengthened or shortened;necklines are lowered or raised,and so on. No one can claim that the fashion industry contributes anything really important to society.Fashion designers are rarely concerned with vital things like warmth , comfort and durability.They are only interested in outward appearance and they take advantage of the fact that women will put up with any amount of discomfort,as long as they look right.There can hardly be a man who hasn’t at some time in his life smiled at the sight of a woman shaking in a thin dress on a winter day,or delicately picking her way through deep snow in highheeled shoes. When comparing men and women in the matter of fashion,the conclusions to be drawn are obvious.Do the constantly changing fashions of women’s clothes,one wonder,reflect basic qualities of inconstancy and instability?Men are too clever to let themselves be cheated by fashion designers.Do their unchanging styles of dress reflect basic qualities of stability and reliability?That is for you to decide. 1.Designers and big stores always make money________. A.by constantly changing the fashions in women’s clothing B.by mercilessly exploiting women workers in the clothing industry C.because they are able to predict new fashions for the coming seaon D.because they attach great importance to the quality of women’s clothing 2.To the writer,that women alter their old fashioned dresses is seen as________. A.a waste of money B.an expression of taste C.a waste of time D.an expression of creativity 3.According to the passage,which of the following statements is true? A.The fashion industry makes an important contribution to society. B.The constant changes in women’s clothing reflect their strength of characters. C.Fashion designs should not be encouraged since they are only welcomed by women. D.New fashions in clothing are created for the commercial exploitation of women. 4.By saying “the conclusions to be drawn are obvious”,the writer means that________. A.women are better able to put up with discomfort B.men are more reasonable in the matter of fashion C.men are also exploited greatly by fashion designers D.women’s inconstancy in their choice of clothing is often laughed at 【语篇解读】 女人爱美的天性被时装设计师和商人充分利用, 他们不断推出各种新款

服装,赚足了女士们的钱,而女士们为了美丽心甘情愿地被他们剥削。男士在时装方面则显 得比女士更理性。 1.A [推理判断题。第一段提到“因为她们一想到自己穿着过时的衣服出现在公众面前就

不寒而栗,所以总是被服装设计师和大商场利用”,由此判断,这些人利用她们追求衣 着时尚的特点来赚钱,故选 A.通过不断改变女装的时尚。B.通过无情地盘剥服装加工行 业的女工,C.因为他们能预测下一个季节的新款式,D.因为他们注重女装的质量,都不 正确。] 2.C [细节理解题。第二段说,女士们如果没钱置办新衣,她们就浪费几个小时的时间来

修改她们现有的服装以追求时尚。由此判断选 C,作者觉得这样做是浪费时间。] 3.D [推理判断题。从第三段第一句可知 A 项错误;第三段说,女人为了美愿意忍受任何 的不舒适,而没有提到反映了她们“性格的力量”,故 B 项错误;文章没有提到 C 项内 容。从全文内容可知,作者觉得服装设计师推出各种新款服装的目的是赚钱,是“一年 又一年无情地盘剥女士们”,由此判断选 D。] 4.B [推理判断题。最后一段说,比较男人和女人对时装的态度就能得出一个明显的结论, 男人很聪明,不会被时装设计师欺骗。从这些叙述可知应选 B,男士在选择服饰方面比 女士更理性。] B

Today,when a fire breaks out,you can be sure a citizen with a cellphone camera has posted it to Facebook or Twitter,or sent it to the media.But up to now,that citizen has not been able to easily send images and details of what is happening to the people who need it most:the police, firefighters and buildingsecurity people who must respond,and whose ability to help is often measured in minutes,if not seconds. That’s about to change.A oneyearold company called Elerts has developed a system that’s designed to mobile and social technologies to speed the flow of information between citizens and emergency workers in time of danger.The system involves free mobile applications—iPhone and iPad app (应用软件) is available now—that eyewitnesses can use to report incidents and get public safety warnings.And Elerts is offering a management console (控制台)for security firms and universities to receive the reports and distribute warnings and instructions, like a map with the best evacuation route (疏散路线). The service is the brainchild of Chris Russo,deputy fire chief in Hull,Mass.As the coastal town of

mobile communications sped up,he grew increasingly frustrated by his inability

to communicate effectively with colleagues and the public, particularly with people who are at the

scene and might be able to provide help. “Remembering situations when communications failed puts__a_pit_in_my_stomach, ” Mr Russo says.Last summer,he was in a search at a beach for a missing boy,who went into a bathhouse but didn’t come out.First responders feared an abduction (绑架) on the beach or shark attack.The child’s mother,who didn’t speak English well,was so sad that she couldn’t remember what color shorts he had on.Mr Russo had no photo of the child,and no ability to turn to beachgoers. Two long hours later,the boy was spotted by a lowflying helicopter lost and alone on the beach crying—a lucky break.“If 5 percent of beachgoers had an app to receive a message and send in sightings of a lost boy,the happy ending might have come much sooner,” Mr Russo said. 5.What is the passage mainly about? A.A system for reporting emergencies. B.A moving story of Chris Russo. C.A cellphone instant service. D.An app for firm management. 6.The underlined part in Paragraph 4 can be replaced by “________”. A.arouses my interest B.causes a stomachache C.makes me feel frustrated D.leaves a hole in my stomach 7.We can infer from the passage that emergency workers________. A.have to carry out rescue work in minutes B.need images and detailed information badly C.must send images and details immediately D.have to turn to Facebook and Twitter for details 8.The author takes Chris Russo’s experience as an example to________. A.advertise his creativity in communication B.inform readers how Russo got the idea of the service C.make the passage more interesting to read D.show readers the working principle of the new system 【语篇解读】 本文介绍了一家公司开发的一个服务系统——可以把紧急情况快速传给 营救人员。 5.A [主旨大意题。根据全文可知,本文介绍了一家公司开发的一个服务系统——可以把

紧急情况快速传给营救人员。] 6.C [ 短 语 理 解 题 。根 据 画 线 部 分 后所 讲 述的 故 事 以 及 倒 数第 三 段中 的 “he grew

increasingly frustrated by his inability to communicate effectively...”可知,回想起那些因沟 通不畅,紧急营救变得非常困难的情况时,Mr Russo 的心情非常沮丧。] 7. B [推理判断题。 根据第一段中的“But up to now...who need it most: the police, firefighters and building? security people”可知,营救人员非常需要 images 和详细信息。] 8.B [推理判断题。根据第三段第一句可知,这种服务的发明人是 Chris Russo,而用他的

亲身经历作为例子是为了说明他的创意的灵感来源。]


更多相关文档:

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module 6 The World’s Cultural Heritage_英语_高中教育_教育专区。Module 6 Ⅰ.单项填空 The World...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module ...the torch (火炬) runner’s flag that would__6...what makes this small world go arou...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修6 Module....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修6 Module 5 Cloning_...the outside world it__10__.With only a small effort now being__11__...

...【WORD题库】:选修7 Module 5 Ethnic Culture.doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module ...6.A.apply C.seat 7.A.chance C.condition 8....the British soap operas focus on the...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修6 Module....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修6 Module 2 Fantasy Literature_英语_高中教育_教育专区。Module 2 Ⅰ.单项填空 Fantasy Literature 1....

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修7 Module 4 Music Born in America_英语_高中教育_教育专区。Module 4 Ⅰ.单项填空 Music Born in ...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Bo....ppt

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Book 4 Module 6_英语_...英语 外研版 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World ...

...【WORD题库】:选修8 Module 2 The Renaissance .doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修8 Module 2 The ...China is going to host the 18th World University Student Beauty Contest in...

...【WORD题库】:选修8 Module 3 Foreign Food.doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修8 Module 3 Foreign ...6.A.reluctantly C.guiltily 7.A.stop C.discard 8.A.gas C.medicine 9....

...【WORD题库】:选修8 Module 2 The Renaissance.doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修8 Module 2 The Renaissance_其它_高等教育_教育专区。Module 2 Ⅰ.单项填空 1.Are you happy with ...

【步步高】2015届高中英语外研版【WORD题库】:选修6 Mo....doc

【步步高】2015届高中英语外研版【WORD题库】:选修6 Module 3 Interpersonal ...to one’s relief 令人欣慰的是……。 12.Nothing in the world is ...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修8 Module....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:选修...6.A.hope C.wish 7.A.pulled C.reduced 8.A....the colourfully world of music.Now and then ...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:必修5 Module 5 The Great Sports Personality_英语_高中教育_教育专区。Module 5 I. 单项填空 The Great ...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套WORD文档....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套WORD文档】:语法专题十三 名词_英语...如:the worlds population,China’s industry,New York’s parks。 4.名词...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:专....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:...] 6.When he was there,he___go to that coffee...the reader's attention,the rest of the letter_...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:专....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【WORD题库】:...9.In the next five years,the government's work...What in the world put you in a really bad ...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套WORD文档....doc

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套WORD文档】:话题二第二节 话题写作...(2)More_importantly,we_can_make_the_world_a_better_place_to_live_in_by...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Bo....ppt

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Book 8 Module 1~3_英语...the fifth largest continent in the world.The conditions there are quite ...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Bo....ppt

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Book 2 Module 4_英语_...has been adopted (已采纳) by people in many parts of the world. 知识...

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Bo....ppt

【步步高】2015届高中英语外研版(通用)【配套课件】:Book 2 Module 2_英语_...7.be in danger 处于危险之中 8.belong to 属于 9.take one’s advice ...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com