当前位置:首页 >> 英语 >> 2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷,解析版 )

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷,解析版 )


2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英
听力(每题 1.5 分,满分 30 分) 第一节 1. What does the man want to do? A. Take photos. B. Buy a camera. C. Help the woman.

语(全国卷大纲版)

2. What are the speakers talking about? A. A noisy night. living. 3. Where is the man now? A. On his way. 4. What will Celia do? A. Find a player. B. Watch a game. C. Play basketball. B. In a restaurant. C. At home B. Their life in town. C. A place of

5. What day is it when the conversation takes place? A. Saturday. 第二节 听第 6 段材料,回答 6、7 题。 6. What is Sara going to do? A. Buy John a gift. B. Give John a surprise. France. 7. What does the man think of Sara’s plan? A. Funny. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. Why does Diana say sorry to peter? A. She has to give up her travel pan. B. She wants to visit another city. C. She needs to put off her test. 9. What does Diana want Peter to do? A. Help her with her study. B. Take a book to her friend. B. Exciting. C. Strange. C. Invite John to B. Sunday. C. Monday.

C.T eacha geography lesson. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Why does the man call the woman? A. To tell her about her new job. B. To ask about her job program. C. To plan a meeting with her. 11. Who needs a new flat? A. Alex. 12. Where is the woman now? A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon. B. Andrea. C. Miranda.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. What does Jan consider most important when he judges a restaurant? A. Where the restaurant is. B. Whether the prices are low. C. How well the food is prepared. 14. When did Jan begin to write for a magazine? A. After he came back to Sweden. B. Before he went to the United States. C. As soon as he got his first job in 1982. 15. What may Jan do to find a good restaurant? A. Talk to people in the street. B. Speak to taxi drivers.C. Ask hotel clerks. 16. What do we know about Jan? A. He cooks for a restaurant. B. He travels a lot of his work. C. He prefers American food. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题 17. What do we know about the Plaza Leon? A. it’s new building. public place. 18. When do parents and children like going to the Plaza Leon? B. it’s a small town. C. it’s

A. Saturday nights. B. Sunday afternoons.

C. Fridays and Saturdays.

19. Which street is known for its food shops and markets? A. Via del Mar Street. B. Fernando Street. C. Hernandes Street.

20. Why does the speaker like Horatio Street best? A. It has an old stone surface. B. it is named after a writer. C. It is a famous university. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)

第一节 单项填空(共 15 小题:每小题 1 分,满分 15 分) 21.--I'm sorry I made a mistake! -Nobody is perfect. B. You're right C. Whatever you say D. Take it easy

A. Take your time 【答案】D

【解析】 考查交际用语。 根据后句 “人无完人” 可知, 前一个人犯错误了, 应叫他 take it easy (放松) 。 22. Would you like to A. come along 【答案】A 【解析】考查动词短语辨析。根据句意,与我们一道去看电影,故选 A。come along with? 与?一道。 23. I was glad to meet Jenny again, A. but 【答案】A 【解析】考查并列连词。根据句意:再次见到 Jenny 我很高兴,但我不想整天都和她一起度 过。 24. When I arrived, Bryan took me to see the house_ A. what 【答案】C 【解析】考查定语从句。定语从句中 stay 为不及物动词,故不缺主干成分,用关系副词;先 行词为 house,指地点,故用关系副词 where。 25.I got to the office earlier that day, the 7:30 train from Paddington B. when C. where I would be staying. D. which B. and I didn't want to spend all day with her. C. so D. or with us to the film tonight? C. come across D. come through

B. come off

A. caught 【答案】D

B. to have caught

C. to catch

D. having caught

【解析】考查非谓语动词。根据句意,因为我赶上了 7:30 的车,所以那天我更早地到了办公 室,可知赶车发生在到办公室之前,且与主语 I 之间为主动关系,故使用现在分词完成体表 主动完成。 26. Since nobody gave him any help, he A. can 【答案】B 【解析】考查情态动词。根据句意,由于没人帮他,因此他定是一个人做的那个调查。情态 动词 must 表肯定推测。故选 B。 27. We A. leave 【答案】C 【解析】考查动词时态。根据 so 后的并列句“我们前一天晚上就打好包了” ,可知, “我们会 很早离开” ,故使用过去进行时表过去将来的动作。选 C。 28. The watch was very good, and he A. paid 【答案】A 【解析】考查动词辨析。短语 pay some money for sth。故答案选 A。 29. It may not be a great suggestion. But before ______ is put forward, we’ll make do with it. A. a good one 【答案】B 【解析】考查形容词比较等级。句意:这也许不是一个很好的建议,但在提出一个更好的建 议之前,我们会设法应付的。根据句意用比较级。 30. It was only after he had read the papers him was extremely difficult to complete. A. when 【答案】B 【解析】考查强调句。题干可还原为:Mr. Gross realized the task before him was extremely B. that C. which D. what Mr. Gross realized the task before B. a better one C. the best one D. a best one B. cost C. bought 20 percent down for it. D. spent very early so we packed the night before. B. had left C. were leaving D.have left B. must C. would have done the research on his own. D. need

difficult to complete only after he had read the papers,即可判断为强调句,因此填 that。 31 A serious study of physics is impossible A. against 【答案】D 【解析】考查介词。根据句意,如果没有一点数学知识,要认真研究物理是不可能的。故选 D (如果没有). 32. Only by increasing the number of doctors by 50 percent hospital. A. can be the patients C. the patients can be treated 【答案】B 【解析】考查倒装句。Only+状语(从句)提前放于句首,句子应用不完全倒装,即将助动词 can 放于主语 the patients 之前,故答案选 B。 33.Four and half hours of discussion took us up to midnight, and break for B. can the patients be treated D. treated can be the patients properly in this B. before C. beyond some knowledge of mathematics. D. without

cheese, chocolate and tea with sugar. A. a; a 【答案】A 【解析】考查冠词。第一空表示“四个半”应用 four and a half;短语 a break 表示“休息 一会儿” ,故答案选 A。 34. It's an either-or situation - we can buy a new car this year or we can go on holiday but we can’t do A. others 【答案】D 【解析】考查代词。根据句意:这是一个只能二选一的处境——我们可以今年买一辆新车, 或我们去度假,但是我们不可能两件事都做,not?both 表不完全否定。故选 D。 35. -Are you sure you won't come for a drink with us? , if you insist B. It depends C. All right then D.I don't care . C. another D. both B. the; the C.不填;the D. a;不填

B. either

A. Not at all 【答案】C

【解析】考查交际用语。根据第二个人的回答, “如果你坚持的话” ,可知应表示勉强赞同, 故选 C。 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后面各题锁哥的四个选项(A、 B、C 和 D)中选出可以填入空白处的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Michael Greenberg is a very popular New Yorker. He is not famous in sports or the arts, But people in the streets 36 him, especially those who are 37 .

For those people, he is "Gloves" Greenberg. How did he get that 38 ? He looks like any other businessman, wearing a suit and carrying a briefcase (公 文箱). But he's 39 _. His briefcase always has some gloves。 like other New Yorkers, who look at the 42 .He stops when he 43

In winter, Mr.Greenberg does not 40 sidewalk and 41

the street. He looks around at

someone with no gloves. He gives them a pair and then he with cold 45 .

44 ,looking for more people

On winter days, Mr.Greenberg

46 gloves. During the rest of the year, he 48

47

gloves. People who have heard about him apartment. Mr. Greenberg him and 50 49

him gloves, and he has many in his

doing this 21 years ago. Now, many poor New Yorkers know 51

his behavior. But people who don't know him are sometimes 52 .

him. They don't realize that he just wants to make them It runs in the 53

.Michael's father always helped the poor as he believed .A pair of gloves may

it made everyone happier. Michael Greenberg feels the 54 be a 55

thing, but it can make a big difference in winter. B. learn from B. busy B. name B.different B.sound B. drive along B. people C. cheer for C. kind C. chance C.crazy C.feel C. hurry down C. street numbers D. look after D.poor D. message D.curious D.dress D. keep off D. traffic lights

36.A.know about 37. A. old 38. A.job 39.A.calm 40.A.act 41.A.cross over 42. A. cars

43.A.helps 44.A.holds up 45.A.hands 46. A. searches for 47. A. borrows 48. A. call 49. A. delayed 50.A.understand 51.A.sorry for by 52.A.smart 53.A.city 54.A.honor 55.A.small Dcomforting

B .chooses B.hangs out B. ears B. stores up B. sells B. send B. remembered B.dislike B.satisfied with

C.greets C.moves on C.faces C.gives away C.returns C. lend C. began C.study C.proud of

D.sees D.turns around D. eyes D. puts on D. buys D. show D. enjoyed D.excuse D.surprised

B.rich B.family B.pain B.useful

C.special C.neighborhood C.same C.delightful

D.happy D.company D.cold

36.【答案】A 【解析】街上的人都知道他。A 了解,知道?. 的情况;B 向?.学习;C 为?.加油;D 照顾。 故选 A。 37.【答案】D 【解析】根据第六段话 Many New Yorkers know him 可知,尤其是穷人们,对他很熟悉。故 选 D。 38.【答案】B 【解析】那些穷人叫他“Gloves”Greenberg,它是怎样获得这个称号的呢?故选 B。 39.【答案】B 【解析】他看起来和其他人一样,穿西装提公文箱,但和别人不一样。根据 but 可知表转折, 故选 B。 40.【答案】A 【解析】Mr. Greenberg 不像其他纽约人一样,其他人是看看人行道,然后就穿过马路。而 act 表示“行为” ,故选 A。 41.【答案】C 【解析】who look?引导非限制性定语从句,先行词为 other New Yorkers,其他纽约人的做 法是看一下人行道,接着驶过马路。A 穿过;B 沿着?开;D 远离;故选 C。 42.【答案】B 【解析】根据下一句可知,Mr. Greenberg 环顾四周,看有没有没戴手套的人,故选 B。 43.【答案】D

【解析】当看到有人没戴手套时,他就会停下来。故选 D。 44.【答案】C 【解析】根据 looking for more people 可知,Mr. Greenberg 继续前行,寻找没带手套的人。 短语 hold up 举起,支撑,耽搁;hang out 闲逛;move on 继续前进;turn around 转身,好 转。故选 C。 45.【答案】A 【解析】他沿街发放手套,他寻找的肯定是手冻僵的人,故选 A。 46.【答案】C 【解析】search for 搜寻,寻找;store up 储存;give away 分发;put on 穿上。在冬天里, 他发放手套,故选 C。 47.【答案】D 【解析】他冬天发手套,过了冬天就买手套,以备冬天发放。故选 D。 48.【答案】B 【解析】send sb sth 寄给某人某物,认识他的人都会给他寄去手套,结果,他的公寓里就有 了很多手套,故选 B。 49.【答案】C 【解析】他是 21 年前开始做这件事的,begin doing 开始做,故选 C。 50.【答案】A 【解析】根据下一句可知,知道他的人,都理解他的行为。A 理解;B 不喜欢;C 研究;D 原 谅。故选 A。 51.【答案】根据上一句可知,不知道他的人,会不理解他所做的事情。A 为?感到遗憾;B 对?感到满意;C 为?感到自豪;D 对?感到惊讶。故选 D。 【解析】 52.【答案】D 【解析】那些不理解的人没意识到他只是让他们那些穷人快乐,根据最末一段 it made everyone happier 可知,此处填 happy。故选 D。 53.【答案】B 【解析】乐于助人的精神在 Mr. Greenberg 的家庭相传,根据下一句可知,父亲对他有很深 的影响。故选 B。 54.【答案】C 【解析】他的父亲相信,乐于助人让每个人更快乐,他也这样认为,故选 C。 55.【答案】A 【解析】一双手套或许微不足道,但是在冬天就会有很多不同了。本句表转折让步,突出 Mr. Greenberg 的无私奉献精神,故选 A。

第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、 B、 C 和 D)中。选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 A Doctor are known to be terrible pilots. They don't listen because they already

know it all. I was lucky: ] became a pilot in 1970, almost ten years before I graduated from medical school. I didn't realize then, but becoming a pilot makes me a better surgeon. I loved flying. As I flew bigger, faster planes, and in worse weather. I learned about crew resource management (机组资源管理), or CRM, a new idea to make flying safer. It means that crew members should listen and speak up for a good result, regardless of positions. I first read about CRM in 1980. Not long after that, an attending doctor and I were flying in bad weather. The controller had us turn too late to get our landing ready. The attending doctor was flying; I was safety pilot He was so busy because of the bad turn, he had forgotten to put the landing gear (起落架) down. He was a better pilot - and my boss - so it felt unusual to speak up. But I had to: Our lives were in danger. I put aside my uneasiness and said, "We need to put the landing gear down now!" That was my first real lesson in the power of CRM, and I've used it in the operating room ever since. CRM requires that the pilot/surgeon encourage others to speak up. It further requires that when opinions are from the opposite, the doctor doesn't overreact, which might prevent fellow doctors from voicing opinions again. So when I'm in the operating room, I ask for ideas and help from others. Sometimes they're not willing to speak up. But I hope that if I continue to encourage them , someday someone will keep me from ”landing gear up”. 56.What dose the author say about doctors in general? A. They like flying by themselves. B. They are unwilling to take advice. C. They pretend to be good pilots. D. They are quick learners of CRM. 57.The author deepened his understanding of the power of CRM when_______. A. he saved the plane by speaking up B. he was in charge of a flying task C. his boss landed the plane too late D. his boss operated on a patient

58.In the last paragraph” landing gear up” probably means ______. A. following flying requirements. B. overreacting to different opinions. C. listening to what fellow doctors say D. making a mistake that may cost lives 59.Which of the following can be the best title for the text? A.CRM:A New Way to Make Flying Safe B. Flying Makes Me a Better Doctor C. The Making of a Good Pilot D.A Pilot-Turned Doctor 56.【答案】B 【解析】细节理解题。根据第一行 Doctors are known to be terrible pilots. They don’t listen because they already know it all.可知,作者总体上认为 doctors 不喜欢倾听, 他们认为他们什么都懂,故选 B。 57.【答案】A 【解析】细节理解题。根据第二段最后一句可知,作者在经历了一次飞行给上级提出了意见 之后,对 CRM 有了更深的理解,故选 A。 58.【答案】D 【解析】细节理解题。根据第二段的 We need to put the landing gear down now 可知,作 者提出的降下起落架的建议,使飞机安全着陆;keep sb from doing 阻止某人做某事,这里 用的是 landing gear up,是相反的情况,言外之意,作者希望有人能够勇敢提出意见,以避 免发生危险的事情。划线部分指的是危险的事情,故选 D。 59.【答案】B 【解析】主旨大意题。作者通过当飞行员的经历,学到了 CRM,并运用到自己的工作中,文章 主要讲的是 CRM 带给作者的好处,B 项“飞行使我成为一个更好的医生”符合题意,故选 B。

B In 1947 a group of famous people from the art world headed by an Austrian conductor decided to hold an international festival of music, dance and theatre in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after the Second World War. At the same time, the “Fringe” appeared as a challenge to the official festival. Eight theatre groups turned up uninvited in 1947,in the belief that everyone should have the right to perform, and they did so in a public house disused for years. Soon, groups of students firstly from Edinburgh University, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham were making the journey

to the Scottish capital each summer to perform theatre by little-known writers of plays in small church halls to the people of Edinburgh. Today the “Fringe”, once less recognized, has far outgrown the festival with around 1,500 performances of theatre, music and dance on every one of the 21 days it lasts. And years early as 1959,with only 19 theatre groups performing, some said it was getting too big. A paid administrator was first employed only in 1971, and today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself. In 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600 different groups from 50 different countries. More than 1,25 million tickets were sold. 60. Point was the purpose of Edinburgh Festival at he beginning? A. To bring Europe together again. B. To honor heroes of World War 11. C. To introduce young theatre groups. D. To attract great artists from Europe. 61. Why did some uninvited theatre groups come to Edinburgh in 1947? A. They owned a public house there. B. They came to take up a challenge. C. They thought they were also famous. D. They wanted to take part in the festival. 62. Who joined the "Fringe" after it appeared? A. they owned a public house there B. University students. C. trusts from around the world. D. Performers of music and dance. 63. We may learn from the text that Edinburgh Festival. A. has become a non-official event B. has gone beyond an art festival C. gives shows all year round D. keeps growing rapidly

60【答案】A 【解析】细节理解题。根据第一段最后一句可知,组织音乐节的目的是为了重新团结欧洲。 故选 A。 61.【答案】D 【解析】细节理解题。根据第二段 in the belief that everyone should have the right to perform 可知,他们不请自来是因为他们认为每个人都有表演的权利。故选 D。 62.【答案】B 【解析】 细节理解题。 根据第三段话 groups of students firstly from Edinburgh University, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham 可 知,后来加入的都是大学生,故选 B。 63.【答案】D 【解析】主旨大意题。A 项未提及;艺术节一直以来都是演出戏剧、舞蹈等艺术形式,并未超 出艺术范围,排除 B;文中只提到由 eight administrators 来全年工作和管理,故 C 错;根 据最后一段最末一句可知,艺术节发展非常迅速,D 符合题意,故选 D。 C Given that many people's moods (情绪)are regulated by the chemical action of chocolate, it was probably only a matter of time before somebody made the chocolate shop similar to a drugstore of Chinese medicine. Looking like a setting from the film Charlie& the Chocolate Factory, Singapore's Chocolate Research Facility (CRF) has over 100 varieties of chocolates. its founder is Chris Lee who grew up at his parents' comer store with one hand almost always in the jar of sweets. If the CRF seems to be a smart idea, that's because Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department that has business relations with big names such as Levi's and Sony. That idea surely results in the imagination at work when it comes to making different flavored(味道)chocolates. The CRF's produce is "green". made within the country and divided into 10 lines, with the Alcohol Series being the most popular. The Exotic Series 一 with Sichuan pepper, red bean (豆).cheese and other flavors 一 also does well and is fun to taste. And for chocolate snobs,who think that they have a better knowledge of chocolate than others, the Connoisseur Series uses cocoa beans from Togo, Cuba, Venezuela , and Ghana, among others. 64. What is good about chocolate? A. It serves as a suitable gift. B. It works as an effective medicine.

C. It helps improve the state of mind. D. It strengthens business relations. 65. Why is Chris Lee able to develop his idea of the CRF? A. He knows the importance of research. B. He learns form shops of similar types. C. He has the support of many big names D. He has a lot of marketing experience. 66. Which line of the CRF produce sells best? A. The Connoisseur Series. B. The Exotic Series. C. The Alcohol Series. D. The Sichuan Series. 67. The words "chocolate snobs" in Paragraph 3 probably refer to people who A. are particular about chocolate B. know little about cocoa beans C. look down upon others D. like to try new flavors 64.【答案】C 【解析】 细节理解题。根据文章首句可知,作者假设的是巧克力能够调节人们的情绪, 故选 C。 65.【答案】D 【解析】细节理解题。根据第五行 Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department 可知,Lee 是市场推广部门的头头,Lee 能够成功,主要是因为 他有着丰富的市场推广经验,故选 D。 66.【答案】C 【解析】细节理解题。根据第二段第一行 with the Alcohol Series being the most popular 可知,卖得最好的是 The Alcohol Series,故选 C。 67.【答案】A 【解析】词义猜测题。Snob 势利小人,chocolate snobs 指对巧克力很挑剔的人,故选 A。 D Low-Cost Gifts for Mother's Day Gift No. I Offer to be your mother's health friend. Promise to be there for any and all doctor's visits

whether a disease or a regular medical check-up. Most mothers always say "no need," another set of eyes and ears is always a good idea at a doctor's visit. The best part ? This one is free.

Gift No. 2 Help your mother organize all of her medical records, which include the test results and medical information. Put them all in one place. Be sure to make a list of all of her medicines and what times she takes them. "Having all this information in one place could end up saving your mother's life," Dr. Marie Savard said. Gift No. 3 Enough sleep is connected to general health conditions. "Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep," Savard said. "We know that good sleep is very important to our health." Gift No. 4 Some gift companies such as Presents for Purpose allow you to pay it forward this Mother's Day by picking gifts in which 10 percent of the price you pay goes to a charity (慈善机构) Gift givers can choose from a wide variety of useful but inexpensive things -many of which are "green" - and then choose a meaningful charity from a list. When your mother gets the gift, she will be told that she has helped the chosen charity. 68. What are you advised to do for your mother at doctor's visits? A. Take notes. C. Buy medicine. B. Be with her. D. Give her gifts.

69. What can be a gift of organization for your mother? A. Keeping her medical information together. B. Buying all gifts for her from one company. C. Making a list of her medical check-ups. D. Storing her medicines in a safe place. 70. Where can you find a gift idea to improve your mother’s sleep? A. In Gift No. 1. B. In Gift No. 2.

C. In Gift No. 3.

D. In Gift No. 4.

71. Buying gifts from Presents for Purpose allows mothers to A. enjoy good sleep C. bet extra support B. be well-organized D. give others help

68.【答案】B 【解析】细节理解题。根据第一行 Offer to be your mother’s health friend Promise to be there for any and all doctor’s visits 可知,当妈妈去看医生的时候,要陪伴在她身 边,故选 B。 69.【答案】A 【解析】细节理解题。根据第二则广告中的 Help your mother organize all of her medical records, which include the test results and medical information 可知,帮助母亲管理 好医疗诊断记录,列一张药及喝药时间的清单。故选 A。 70.【答案】C 【解析】细节理解题。根据第三则广告中 Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep 可知答案为 C。 71.【答案】D 【解析】 细节理解题。 根据 Presents for Purpose 定位到 Gift No. 4, 根据最后一句 When your mother gets the gift, she will be told that she has helped the chosen charity 可知, 在 Presents for Purpose 等公司买礼物,能够做慈善事业帮助他人。故选 D。

E The oldest and most common source(来源) of renewable energy known to man, biomass is one of the most important forms energy production in the United States and elsewhere. Since such a wide variety of biomass materials is everywhere ---- from trees and grasses to agricultural and city ---- life wastes ----biomass promises to play a continuing role in providing power and heat for millions of people around the world. According to the Union of Concerned Scientists(UCS), biomass is a kind of renewable energy source that produces no carbon dioxide(二氧化碳), because the energy it contains comes from the sun. When plant matter is burned, it gives off the sun’s energy. In this way, biomass serves as a sort of natural battery(电池) for storing the sun’s energy. As long as biomass is produced continuously ----with only as much grown as is used--- the “battery” lasts forever. According to the Energy Information Administration, biomass has been one of the leading renewable energy sources in the United States for several years running through 2007, making

up between 0.5 and 0.9 percent of the nation’s total electricity supply. In 2008----although the numbers aren’t all in yet----wind power probably took over first place because of the rapid development of wind farms across the country. Producing power from biomass helps reduce some 11 million tons of carbon dioxide each year. Some homeowners also try to make their own heat by using biomass materials. Such practice may save homeowner’s money, but it also produces a lot of pollution. So, the best way is to encourage power plants to use it. 72. Why is biomass considered as “ a sort of natural battery”? A. It burns merely plant matter. B. It keeps producing electricity.

C. It stores the energy from the sun. D. It produces zero carbon dioxide. 73. We learn from the text that in 2008 ______. A. Wind power would be the leader of renewable energy. B. there was a rapid growth of electricity production C. biomass might become the main energy source D. 0.5~0.9 of power supply came from biomass 74. Why does the author encourage power plants to use biomass? A. To prevent the waste of energy. B. To increase production safety. C. To reduce pollution. D. To save money.

75. Where does the text probably come from? A. A research plan. C. A book review. B. A science magazine D. A business report.

In my family, there are three people. My father is

72.【答案】C 【解析】细节理解题。根据第二段话 because the energy it contains comes from the sun. When plant matter is burned, it gives off the sun’s energy. In this way, biomass serves as a sort of natural battery(电池) for storing the sun’s energy 可知答案为 C。 73.【答案】A 【解析】推理判断题。根据第三段话 In 2008----although the numbers aren’t all in

yet----wind power probably took over first place because of the rapid development of wind farms across the country 可知,2008 年风能占据首位。 74.【答案】C 【解析】推理判断题。根据最末一段 Some homeowners also try to make their own heat by using biomass materials. Such practice may save homeowner’s money, but it also produces a lot of pollution. So, the best way is to encourage power plants to use it 可知答案为 C。 75.【答案】B 【解析】推理判断题。根据全文内容可知,本文是一篇有关生物量能源的科普类文章,故它 应该是源于科学杂志,故选 B。

第一节 短文改错 hardworking but goes to work in the field every day. He isn’t good at talk but he gets on well with other people. My mother is very much kind and is friendly to everybody. So when I have the problem I will turn to her for help. My friends say I am clever. When the teacher asks us very difficulty questions, I’ll think quickly and stand to answer. At home my Father often thinks I’m silly. He said if I decide To do something, it takes him much times to stop me. This is how I need to improve in the future. 76.【答案】but----and 【解析】考查并列连词。根据句意,此处表顺接,不是转折关系,故改为 and。 77.【答案】talk----talking 【解析】考查非谓语动词。此处 at 为介词,后用动名词。 78.【答案】去掉 much。 【解析】考查副词用法。此处 much 不能修饰形容词原级。 79.【答案】the----a 【解析】考查冠词用法。此处泛指“问题” ,用不定冠词。 76. _______ 77. _______ 78. _______ 79. _______ 80. _______ 81. _______ 82. _______ 83. _______ 84. _______ 85. _______

80.【答案】正确 【解析】 81.【答案】difficulty----difficult 【解析】考查形容词用法。此处 questions 是名词,需用形容词修饰。 82.【答案】stand 后加 up 【解析】考查动词短语。此处句意为:站起来回答问题,故用 stand up。 83.【答案】said----says 【解析】考查动词时态。综观全文可知应用一般现在时态。 84.【答案】times----time 【解析】考查名词。此处指时间的只能是 time;times 指时代、次数。 85.【答案】how----what 【解析】 考查名词性从句连词。 此处 improve 缺少宾语, 不能用副词, 应用代词, 故改为 what。

第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,自制一些中国结(Chinese knot) 。给开网店的美国朋友 Tom 写封信,请他代 卖,要点包括: 1.外观(尺寸、颜色、材料) 2.象征意义 3.价格 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好。

【要点综述】 本次书面表达要求写一封信,对考生来说,是一种比较熟悉的作文类型。材料联系到了网店, 贴近学生生活实际;写作时应注意书信格式;三个要点都要阐述,不能有遗漏。 【Possible Version】 How are you doing? I wonder if you could sell some Chinese knots for me. I made them myself with red silk threads, cloth and other materials. They look really beautiful

in the shape of a diamond, about 5 inches long and 4 inches wid. In China, these knots stand for friendship, love and good luck. People can either give them as gifts to friends or hang them in their houses. They are only 12.99 Us dollars each. If anyone wants to know more about the knots, let them write to me. Also, do let me know if you need further information. Thank you! Li Hua


更多相关文档:

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(解析版).doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(解析版)_英语_高中教育_教育专区。2013 年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(解析版)第二部分 英语知识运用(共两节...

...学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷,解析版 ).doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷,解析版 ) - 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英 听力(每题 1.5 分,满分 30 分) 第一节 1. What ...

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷).doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷) - 英语,全册上册下册

...2013年普通高等学校招生全国统一考试英语(大纲卷).doc

【Word解析版2013年普通高等学校招生全国统一考试英语(大纲卷) - 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英 第一节 语(全国卷大纲版) 听力(每题 1.5 分,满分...

2013年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语 解析....doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试(江苏卷)英语 解析版 - 世纪金榜 圆您梦想 www.jb1000.com 2013 江苏高考 第一部分: 听力(共两节,满分 20 分) 英语...

2013年全国普通高等学校招生统一考试英语(大纲卷带解析).doc

2013年全国普通高等学校招生统一考试英语(大纲卷解析) - 2013 年全国普通高等学校招生统一考试英语(大纲卷解析) 一、单项选择 1.--I'm sorry I made a ...

...学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷,解析版 ).doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷,解析版 ) - 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英 听力(每题 1.5 分,满分 30 分) 第一节 1. What ...

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语(新课标I卷,解....doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语(新课标I卷,解析版1)_高考_高中教育_教育专区。2013年高考真题英语(新课标 I 卷)解析版(1)第二部分 英语知识运用(...

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(新课标I....doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(新课标I卷) (3) - 英语,

大纲版英语(有答案)2013年普通高等学校招生统一考试.doc

大纲版英语(有答案)2013年普通高等学校招生统一考试 - 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英 第一节 语(全国卷大纲版) 听力(每题 1.5 分,满分 30 分) 1...

普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷).doc

普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲卷) - 2 013 年普通高等学校招生全国统一考试 英 听力(每题 1.5 分,满分 30 分) 第一节 1. What does the man...

2013年高考英语全国卷大纲版试题及答案(word).doc

2013年高考英语全国卷大纲版试题及答案(word) - 2013 年高考试题专题 http://www.233.com/gaokao/2013/ 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 ...

2013年普通高等学校招生全国统一考试 理综(大纲卷)word....doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试 理综(大纲卷)word版 - www.tesoon.com 天星教育网版权所有 大纲版理综综合 一、选择题:本题共13小题,每小题6分,在每小...

2014年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲版,....doc

2014年普通高等学校招生全国统一考试英语试题(大纲版,含答案) - 2014 年普通高等学校招生全国统一考试英语(大纲卷) 英语 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 ...

2010年普通高等学校招生全国统一考试 英语(大纲Ⅰ卷) ....doc

2010年普通高等学校招生全国统一考试 英语(大纲卷) 解析版 - 绝密★启用前 2010 高考真题精品解析英语(全国 1) 组编:王君 校对:陈亮 【名师简评】2010 ...

2013年普通高等学校招生全国统一考试(新课标全国Ⅰ卷)....doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试(新课标全国Ⅰ卷)英语解析版(1)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。世纪金榜第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 圆您...

2013年普通高等学校招生全国统一考试语文试题(安徽卷_....doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试语文试题(安徽卷_解析版_含答案)_语文_高中...《2012 年普通高等学校招生全国统一考试大纲(课程标准实验版) 》和《2013 年...

2013年普通高等学校招生全国统一考试(大纲卷)英语.doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试(大纲卷)英语 - 2013 年普通高等学校招生全国统一考试 英 第一节 语(全国卷大纲版) 听力(每题 1.5 分,满分 30 分) 1. ...

2013年普通高等学校招生全国统一考试语文试题天津卷解析版.doc

2013年普通高等学校招生全国统一考试语文试题天津卷解析版_英语_高中教育_教育专区。2013 2013 年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷) 语文 本试卷分第 I 卷和第...

招生全国统一考试英语试题(全国卷大纲版,含答案).doc

招生全国统一考试英语试题(全国卷大纲版,含答案) - 普通高等学校招生全国统一考试英语(大纲卷) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com