当前位置:首页 >> 高考 >> 吉林省长春外国语学校2013-2014学年高一上学期期末考试英语试题Word版含答案

吉林省长春外国语学校2013-2014学年高一上学期期末考试英语试题Word版含答案


长春外国语学校 2013—2014 学年第一学期期末考试高一年级英语试卷
( 满分:110 分)

第一部分:听力(共两节,满分 20 分)
第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面一段独白,请在文中空白处 填入所听到的词语,并写在试卷的相应位置。本段独白读两遍。

Here is the nine o’clock news. A terrible __1__ accident happened on Highway 108 at five this afternoon. A school bus was hit by a truck from the back and about __2__students were seriously hurt. The truck driver had both his arms broken. All the injured people were sent to hospital immediately. So far no __3___ have been reported in the accident. All the students were from Mary Girls’ School. It is said that bad __4___ caused the accident. The police told drivers to be more __5__ on the highways because the weather had not been so good recently. Our reporters will keep an eye on this accident. And more details will be reported in two hours’ time.
第二节: (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个 小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段 对话读两遍。 听材料 289,回答第 6 至第 8 题。

6. What is the purpose of Diana’s new project? A. To teach students some basic writing skills. B. To write articles for the Campus Literature Review. C. To help those who want to get their works published. 7. What is Diana’s suggestion to Tom? A. Keep trying even if he is turned down. B. Ask an experienced writer to be his consultant. C. Try to polish his works in the creative writing class. 8. Why does Tom agree to join the group? A. He can get his poems published. B. He can contribute essays to the group. C. He can get some advice from other members.
听材料 290,回答第 9 至第 11 题。

9. What kind of flowers does the man order? A. Red roses. B. White roses. 10. How much will he pay? A. $32 B. $35 11. What is the man’s address? A. 43 Apple Street B. 43 Park Street
听材料 291,回答第 12 至第 14 题。

C. Yellow roses C. $38 C. 43 James Street

12. What do we learn about Ms. Rowling’s first book? A. It was written for adults.
第 1 页 共 10 页

B. It made her famous soon. C. It was about a kind of animal. 13. Why does Ms. Rowling consider herself so lucky? A. She can make a living by writing. B. She is loved by many people. C. She likes writing so much. 14. Where did Ms. Rowling get the ideas for the Harry Potter books? A. She read many books written by others. B. She collected them from daily life. C. She didn’t know it herself.
听材料 292,回答第 15 至第 17 题。

15. Why does the woman get the job? A. Because she wants low pay. B. Because she prefers a part-time job. C. Because she has some experience. 16. What will the woman do after work? A. Read novels B. Cook dinner 17. What job is the woman probably going to do? A. A teacher B. A nurse
听材料 293,回答第 18 至第 20 题。

C. Play sports C. An engineer

18. Where was Mary going when Phil met her? A. To the supermarket B. To school. C. To her home 19. What does Mary do at her supermarket job? A. She works at the meat counter. B. She puts groceries out on the shelves. C. She carries groceries out of the store for customers. 20. Why does Phil do yard work? A. To earn money for school. B. To be able to work outdoors. C. To keep his family’s yard looking nice. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 50 分)
第一节 完形填空 (共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分)

Change Is Not Always for the Worst BIG things were happening in my life the summer after I turned 13. In the middle of that summer, my parents 21 my entire world when they told me they were getting divorced. I couldn’t believe that our family was going to 22 . Though I always knew my parents weren’t very happy and they often fought, I still wanted my family to stay 23 . My life changed completely after the divorce. My mother and I moved into a small apartment 24 town, while my father and brother, Bill, stayed in our house. I now became a visitor 25 I went to see my Dad and Bill on the weekends. And immediately I had my stepfather, Dan, 26 I showed no interest in. I was clearly
第 2 页 共 10 页

sad, especially after Dan and my mother married 27 I realized that there was no way that things could change 28 the way they were. Even though I refuse all Dan’s trying to get to know me and wasn’t very nice to him, he never gave 29 on me. Gradually, I began to trust him. I realized that we actually had some things in common, especially when 30 came to movies and TV shows. We spent a lot of time together 31 out to watch movies. That gave us a chance to talk and get to know each other 32 . Better still, Dan showed an interest in me that I had 33 experienced from my own father. Dan was always around when I needed 34 on school or friends. Once I began to 35 Dan, the three of us began spending a lot of time together. We often went out to eat and 36 short trips. Eventually, I discovered that I finally had the happy family that I had always 37 . I now realize my parents were 38 about getting the divorce. Their breakup was the best thing to happen for all of us. My father also found happiness—he 39 and had another child, my half-sister, Michelle. At 13, I 40 an important truth –change is not always the worst thing that can happen. Sometimes, it is just what we need most. 21. A. shook B. broke C. hurt D. changed 22. A. break down B. break up C. break in D. break out 23. A. a same B. same C. the same D. at same 24. A. at B. from C. across D. over 25. A. when B. while C. that D. whenever 26. A. whoever B. which C. whom D. that 27. A. but B. and C. however D. also 28. A. back B. back to C. into D. for 29. A. up B. in C. out D. off 30. A. that B. it C. he D. we 31. A. go B. went C. to go D. going 32. A. more deeply B. much deeply C. more deeper D. very deeper 33. A. either B. too C. before D. never 34. A. suggestion B. advices C. advice D. tip 35. A. receive B. accept C. recognize D. know 36. A. went B. began C. took D. go for 37. A. wished B. hoped C. dreamed D. wanted 38. A. right B. wrong C. necessary D. good 39. A. divorced B. united C. married D. remarried 40. A. found B. discover C. learned D. understand 第二节 阅读理解 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。

A In 2016, athletes from around the world will compete for gold medals in the Summer Olympics. Even though the games are three years away, Brazil’s residents already feel like winners. The nation was named to host this important sporting event in October,2009. It
第 3 页 共 10 页

will be the first Olympics held in South America. The games will take place in Rio de Janeiro. The city beat out three other sites, Madrid, Tokyo and Chicago, to host the event. When the International Olympic Committee chose Rio de Janeiro, cheering people flooded the city’s streets. ―This is huge for Rio and for the whole country,‖ says resident Sueli Ferreira. The Olympics are expected to attract tens of thousands of people. Brazilian officials have already started to prepare for the crowds. ― We know what we need to do,‖ explains Brazil’s president, Luiz Inacio Lula da Silva. ― The words from now on are work, work and work.‖ Officials want to fix up local sports centers before Rio de Janeiro steps into the spotlight. They also want to reduce the amount of crime. They hope hosting the games will improve life in Brazil. About 30 percent of people there live in poverty, or poor conditions. Tourism during the Olympics is expected to create more than 2 million jobs. ― It’s going to be good for the economy, good for the people,‖ Ferreira says. ― This gives us hope that things will be better here.‖ 41. According to the passage, the 2016 Olympics will be held in ______. A. Europe B. Asia C. North America D. South America 42. The feeling of Brazilians can be described as _________. A. proud B. surprised C. worried D. nervous 43. The underlined word ―flooded‖ in Para.3 means_______ A. crossed B. filled C. visited D. cleaned 44. According to Brazil’s president, we can know________. A. the government needs help from the Brazilian public B. the government will begin to prepare for the Olympics soon C. Brazilian officials will try hard to prepare for the Olympics D. Brazilian official are now too busy to prepare for the Olympics 45. We can learn from the last two paragraphs that___________. A. Brazilians’ life will be better because of the Olympics B. not all Brazilians are interested in the Olympics C. most Brazilians are now living in poor conditions D. Brazilians worry about losing jobs during the Olympics B Gardening can be a very relaxing hobby for many people and this wonderful experience is not just for adults. Children are interested in gardening as well, if given the chance to explore nature and science in this way. Gardening can bring joy to both children and their parents alike, especially when the experience is shared together. The time that is spent gardening together builds precious memories within their hearts and minds for years to come. When you are gardening with your children, try to give them their own special area. Keep their area in the center of the best soil and light, as you want to make sure of a successful gardening experience. Plastic tools easily break and are difficult to use in the dirt, so when you are gardening with your children, give them real tools to use if possible. Even offering to
第 4 页 共 10 页

let them use your tools is a way to admit the worth of the work they are doing. It is also important to talk with your children about the whole process of gardening, from planting to the harvest. They need to understand how things work and the importance of what they are doing. Show off the children’s gardening work by taking friends and visitors for a walking tour through the garden and point out the children’s particular spot. When you give attention to the children’s work, this is a great motivation(动机) for children to continue wanting to be involved. Do not force children to take part when they are in a bad mood or if they are becoming bored. Instead, allow them to do something different, like building a scarecrow(稻草人)! This makes the gardening experience even more interesting. As you work together side by side with your children, you will encourage a love of the land in them, as well as create lasting memories of time spent with you. 46. What is the text mainly about? A. Teaching children how to garden. B. Giving children the chance to show off C. Helping children realize the importance of work. D. Sharing the joy of gardening with children. 47. Why should you introduce your children’s work to your friends? A. It makes your friends believe your children are smart. B. It helps you gain more confidence in your children. C. It encourages children to continue doing such work. D. It attracts your friends to take part in your gardening. 48. What kind of people is the text mainly written for? A. Children B. Parents C. Farmers D. Teachers C When the recent research was analyzed(分析), it was found that a lot of people wanted free pictures or free music from the Web. If it couldn’t be free, then they wanted it ―new‖ or at least at a low price. It seems that 70 percent of people aged 16 to 24 download music online but only 1 in 40 tracks are bought legally. Thus, some companies are planning to give all of their music away for free. The music will be totally free except that you will have to pay with your time by watching advertisements. This will be perfect for those who have lots of time but little money. The Web has encouraged a belief that things can be free, or at least very cheap. It seems that everyone is looking for a good deal on the Web. The desire for free objects is part of the nature of the Web because the Web is about self-service and self-service is all about being free, cheap, fast and convenient. It’s interesting how words change their meaning. Stealing has now become file sharing, but it’s not really stealing, is it? Free is a funny word. We all know that very little is really for free. If we go searching on the Web for free music, we know—or should know—that there are risks involved. However, it doesn’t matter. We still want free things, or at least the sense that we’re getting a real bargain and that at a minimum we’re saving time. What can be the worst experience on the Web? A site that charges us high prices and wastes our time.
第 5 页 共 10 页

49. What is the best title for the text? A. The Nature of the Web B. The Web and the Culture of ― Free‖ C. Stealing and File Sharing D. What Does the Word ― Free‖ Mean? 50. Why do some companies ― sell‖ their music for free? A. Their music is not popular and is out of date. B. Most people have lots of time but little money. C. Their music can’t be sold new or for a low price. D. They can earn money from the advertisements added in the music. 51. Which of the following can best describe the belief of the Web? A. Risky behaviour B. Stealing C. File sharing D. For fun. D There’s a body of water in Israel that is actually below sea level. Water constantly runs into it, but, because of the law of gravity (万有引力定律),nothing can flow out of it. Do you know the name of this famous lake? It’s called the Dead Sea. It’s called this because no living thing could live there. The water is almost dead, compared to what happens with ―living water‖. When you think of the term ―living water‖, the image that comes to mind is a rushing river that is flowing. It’s filled with life and movement. It doesn’t just ―receive‖, but is also ―giving‖ simultaneously. Many of us believe that we need to receive more of something in order to be happy. Whether what we desire is money or something else, we think we need more of it in order to be fulfilled. As a result, we begin to operate in fear and therefore don’t give anything because we’re afraid that we won’t have enough. The result? Like the Dead Sea, we become lifeless. Life is meant to flow. when a pool stops flowing, it becomes stagnant(停滞 的). Stagnant water breeds disease and death. It can’t breathe. It can’t receive any more. If nothing is flowing out, there’s no room for anything else to come in. The solution? Give. As you give, you’ll receive. It’s a universal law. You see it at work everywhere. we’ve somehow been deceived ( 欺骗 )into believing that if we don’t give, we’ll have more. Or we’re afraid that if we do give, we won’t have anything left. On one hand, this seems to make sense. But it doesn’t work. Because when we don’t give, we shut off the flow of what’s coming in. 52. What is the first paragraph mainly about? A. The development of the Dead Sea B. The special character of the Dead Sea C. The position of the Dead Sea D. The present situation of the Dead Sea 53. According to the passage, people wouldn’t like to give because________. A. they are really poor in fact B. they don’t know how to give C .they don’t know who to give D. they are still not satisfied 54. According to the passage, if you refuse to give, you will___________. A. be like a pool with stagnant water B. have enough space for what you’ll receive C. need something more to be satisfied
第 6 页 共 10 页

D. do everything according to the law 55. What would be the best title for the passage? A. Give and you’ll receive B. The secret of the Dead sea C. A universal law D. come in and come out 第三部分:词汇 (共三节,满分 20 分)
第一节 词汇知识(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

56. He ________ us handsomely with a lot of money for helping him. A. rewarded B. awarded C. prized D. offered 57. Many people stood near the bus stop, nervously waiting________. A. to pick up B. picking up C. to be picked up D. being picked up 58. It is obvious that the hopes, goals, fears and desires _____widely between men and women, between the rich and the poor. A. alter B. shift C. transfer D. vary 59. I think it _____ that she should be knowledgeable about computers for her present job. A. urgent B. normal C. essential D. temporary 60. His wife is constantly finding ______ with him, which makes him very angry. A. errors B. shortcomings C. fault D. flaw 61. He was in hospital for six months. He felt as if he was ______ from the outside world. A. cut out B. cut off C. cut up D. cut through 62. The plan was that the two parties should first reach an agreement on the basic ______, the details to be worked out later. A. standard B. practice C. habit D. principle 63. The NBA ______ of having the best basketball players in the world/ A. praises B. boasts C. claims D. prides 64. Spectators of horse racing come primarily to ________ the result of each race. A. predict B. gamble C. bet D. bet upon 65. He suggested that we should _______ the instruction. A. simple B. simplify C. simply D. simplified
第二节 单词拼写 (共 10 小题;每小题 0.5 分,满分 5 分)根据下列句子所给汉语注释或 英语单词,用单词的适当形式填空,并写在在相应的横线上。 (每空只写一词)

66. The price will not _____________( 超过) $100. 67. He read a poem _________( entitle) ―Salt‖. 68. He ________( 投资 ) his life savings in his daughter’s business. 69. She looked _________( inquiring ) at Mark. 70. Students took to the streets to ________( 反对 ) against the decision. 71. Since we haven’t got enough money, we should stay in a relatively ______( expensive) hotel. 72. The accident could have been _______( 避免 ). 73. Spending the holidays in Thailand was very _________( appeal). 74. He doesn’t feel _______( fulfill) in his present job. 75. Please_______( ensure) that all lights are switched off.
第 7 页 共 10 页

第三节 改错(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)
每句中仅有一处错误,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加: 在缺词出加一个漏字符号 (∧), 并在该行右面横线上写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线(\)划掉,并在该行右面横线上 写出该词,并用斜线(\)划掉。修改: 在错的词下划一横线,并在该行右面横线上写出修改后的词。

76. Sports in America take variety of forms.

_________

77. Respect is the key of keeping friendships.

_________

78. We should make a better use of our resources.

_________

79. Those who have trouble bend can grow crops vertically on trellises.

_________

80. Not surprising, this type of exercise can also help you control your weight.

_________

第四部分: 书面表达(共计 20 分) 第一节 英译汉与汉译英(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 81. They sell books as well newspapers.____________________________________ 82. I’m more than happy car.____________________________ to take you there I’ve in

as my seen

83. It’s twenty years her.______________________________________

since

84. 无论我解释得多么仔细, 她还是不懂。 (however)_________________________ 85. 我 经 常 做 运 动 以 __________________________________ 保 持 健 康 。 (work out)

第二节 作文(共 15 分) Directions: You are allowed 30 minutes to write a composition on the topic Fast Food. You should write at least 110 words and base your composition on the outline given in Chinese below. 1. 快餐在中国十分流行 ,尤其儿童和青少年喜欢。 2.快餐的利弊。 3.你的建议。 参考词汇:营养(名词 )nutrition

第 8 页 共 10 页

长春外国语学校 2013—2014 学年第一学期期末考试高一年级英语试卷 出题人:祁丽娜 审题人: 代春梅
(满分:110 分)

第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 traffic fifteen deaths weather careful C A C 11 12 13 14 15 16 17 18 A C A C C B A C 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 50 分) 第一节 完形填空 (共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 21 22 23 24 25 26 27 28 A B C C A C B B 31 32 33 34 35 36 37 38 D A D C B C D A 第二节 阅读理解 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 41 42 43 44 45 46 47 48 D A B C A D C B 51 52 53 54 55 C B D A A 第三部分:写作 (共三节,满分 20 分) 第一节 词汇知识(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 A C D C C B D B D B 第二节 单词拼写 (共 10 小题;每小题 0.5 分,满分 5 分) 66 67 68 69 exceed entitled invests/invested inquiringly 71 72 73 74 inexpensive avoided appealing fulfilled
第 9 页 共 10 页

9 C 19 B

10 B 20 A

29 A 39 D 49 B

30 B 40 C 50 D

70 protest 75 ensure

第三节 改错(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)
76. Sports in America take ∧variety of forms. _a____ 77. Respect is the key of keeping friendships. ____to___ 78. We should make a better use of our resources. __a_____ 79. Those who have trouble bend can grow crops vertically on trellises. __bending_ 80. Not surprising, this type of exercise can also help you control your weight. surprisingly ∧

第四 部分 书面表达(共计 20 分) 第一节 翻译 (5 分) 81. 他们既卖报也卖书。 82. 我非常乐意用我的车带你去那儿。 83. 我已经二十年没见她了。 84. However carefully I explained, she still didn’t understand. 85. I work out regularly to keep fit. 第二节 作文 (15 分) Fast Food

Fast food is becoming more and more popular in China, especially among children and teenagers. There are several reasons for its popularity. First, it is very convenient and saves a lot of time. You just go into a fast food restaurant, order your food, and your food is ready in time. Second, you can either eat it there or take it away. Third, the environment of fast food restaurants is both clean and comfortable. Fourth, it has excellent service, and the quality of food is guaranteed. However, in terms of nutrition, It is usually not a balanced diet and low in nutritional value . Fast food is only a good choice when you are in a hurry and turn to it once in a while. But for people, especially children, eat fast food as little as possible .
(注: 作文为四级难度,所以结构完整,表达清楚就可以给学生分数)

第 10 页 共 10 页


赞助商链接
更多相关文档:

浙江省温州市第二外国语学校2013-2014学年高一上学期知...

温州市第二外国语学校 2013 学年第一学期高一学科知识竞赛 英语试卷(命题:钱盈 审核:叶晓) 考生须知: 1.本试题卷分选择题和非选择题两部分,共 8 页,满分 ...

...2018学年吉林省长春外国语学校高二上学期期末考试语...

2017-2018学年吉林省长春外国语学校高二上学期期末考试语文试题Word版 含答案_高中教育_教育专区。2017-2018学年高二上学期期末考试试题Word版 含答案 ...

...年高二上学期期末考试试卷 数学(理) Word版含答案

四川省成都外国语学校2016-2017学年高二上学期期末考试试卷 数学(理) Word版含答案_高二数学_数学_高中教育_教育专区。成都外国语学校 2016-2017 学年上期高 2015...

2016届吉林省长春外国语学校高三上学期期末试题 地理 w...

2016届吉林省长春外国语学校高三上学期期末试题 地理 word版_高三政史地_政史...长春外国语学校 2015-2016 学年上学期高三期末考试 地理试卷出题人: 审题人:...

...2018学年吉林省长春外国语学校高一下学期期中考试历...

2017-2018学年吉林省长春外国语学校高一学期期中考试历史试题Word版含解析_政史地_高中教育_教育专区。2017-2018学年高中学科月考期中考试期末考试试题Word版含...

2017-2018学年吉林省长春外国语学校高一下学期期中政治...

2017-2018学年吉林省长春外国语学校高一下学期期中政治试题Word版含答案_高中教育_教育专区。2017-2018学年高一学期期中考试期中调研测试试题Word版含答案 ...

吉林省长春外国语学校2017-2018学年高一下学期第一次月...

吉林省长春外国语学校2017-2018学年高一学期第一次月考地理试题+Word版含解析_政史地_高中教育_教育专区。长春外国语学校 2017-2018 学年第二学期第一次月考...

...2017学年高一上学期期中考试数学试题Word版含答案.d...

江苏省南京外国语学校2016-2017学年高一上学期期中考试数学试题Word版含答案.doc_数学_高中教育_教育专区。南京外国语学校 2016-2017 学年度第一学期期中高一年级...

浙江省温州市第二外国语学校2013-2014学年高一下学期期...

浙江省温州市第二外国语学校2013-2014学年高一学期期末考试历史试题 Word版含答案 - 温州市第二外国语学校 2013 学年第二学期高一期末考试 历史试卷 本试卷共 ...

...学年高一下学期期末考试英语试题 Word版含答案

江苏省淮安市涟水金城外国语学校2012-2013学年高一学期期末考试英语试题 Word版含答案_其它语言学习_外语学习_教育专区。高一下学期期末考试英语试题一、听力 第一...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com