课时作业(二) Using Language Ⅰ.单词拼写 1．No one could ________(确切地)tell what was going to happen. 2．I can't express how________(感激的)I am to you. 3．The damp climate here________(不适合)with my mother. 4．He offered to ________(交换)his camera for hers. 5．These ________(条款)must be struck out. 6．She________(不喜欢)to listen to the girl next to her. 7．In the restaurant，they leave a ________(小费)to the waiter on the table. 8．As a ________(十几岁的青少年)，I had a weekend job in a fruit market. 9．She's beginning to ________(恢复)her health after her fever. 10．We ________(遭受)huge losses in the financial crisis. Ⅱ.阅读理解 A
Before you make friends，you have to decide who you want to be your friends.Most people like to have friends who like to do the same kind of things as they do. The quickest way to make a friend is to smile.When you smile，people think you are friendly and easy to talk to.It may not be easy at first to smile，but remember most people will stay away from a scared or angry looking face. One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about them.Think about how great you feel when someone says something nice to you.Doesn't it make you want to keep talking to that person? Ask your new friends questions about themselves.Who's their favorite singer，where do they live and what do they do after school are all good questions to start a conversation.Make sure you have something to add to the conversation too.When someone asks you a question，do have an answer for them.There's nothing that will stop a conversation quicker than a_shrug_for_an_answer. Kids who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends.Remember that everyone wants to be around people who like to do similar things and people who are nice to them.
1．This passage gives us some advice on________. A．how to make friends B．what kind of people you can make friends with C．how to start a conversation D．the importance of smile 2．Most people like to make friends with those________. A．who smile to everyone B．who share the same interest C．who are fond of talking D．who say nice things to them 3．According to the third paragraph，most people enjoy talking to one________. A．who is always smiling B．who seems to be friendly C．who praises you D．who points out your shortcomings(缺点) 4．What do the underlined words “a shrug for an answer” mean? A．Being very proud. B．Making no answer. C．Knowing nothing. D．Asking for an answer. 5．From the passage，if a kid wants to make good friends，he should________. A．show an interest in others B．be kind and friendly C．smile to others D．All the above B What is “Walk to School”？ Now we are working on a programme of“Walk to School”．We would like as many parents and children as possible to take part， even if in a small way.Children who walk to and from school along with their parents can learn essential road safety and life skills. You can take part by... Walking to and from school with your child every day. Walking for one or two days during the week. Encouraging others to walk，if you already do. Walking is great!
Walking is great exercise！A walk is good for your body and can keep you fit. You won't have to waste time looking for a parking site. It's free.You'll save money by not using the car. It's pollution free. It's a good chance to talk to your children and to meet other parents，too. Enjoying walking to school! Here are some suggestions to help you and your child enjoy walking to school. Plan a safe route together. Teach children what a kerb (马路牙子) is and what it means. Encourage your child to help you choose the safest places to cross the road. Look at and discuss the things you see on your way—especially road signs and what they mean. Walk to school！Thousands of parents and children already take part，could you? Please go to www.walk to school.org.uk for more information. 6．Which of the following is NOT true? A．Children who walk to and from school can learn essential road safety and life skills. B．Parents can't take part. C．“Walk to School” has many benefits. D．“Walk to School” will be popular with children and parents. 7．What's the underlined word “essential” mean in the first paragragh? A．basic B．good
C．useful D．important 8．Which is NOT the benefit of walking to school? A．It can keep you fit. B．It can save money. C．It won't pollute the air. D．It can't help you make new friends. 9．What is the first thing to do if you want to enjoy your walking to school? A．Plan a safe route with your children. B．Learn what a kerb is and its meaning. C．Choose the safest places to cross the road. D．Find road signs and know their meanings. 10．According to the writer，you can learn more about “Walk to School” by________. A．reading a newspaper B．making a phone call
C．going to the Internet D．having a traffic lesson Ⅲ.翻译句子 1．他很容易相处。(get along with) ________________________________________________________________________ 2．玛丽和特德一见钟情，很快就结婚了。(fall in love) ________________________________________________________________________ 3．很遗憾，我不能参加你们的讨论了。(join) ________________________________________________________________________ 4．他们发现马上解决这个问题很有必要。(it 作形式宾语) ________________________________________________________________________ 5．他学数学有些困难。(trouble) ________________________________________________________________________
Ⅰ.1.exactly 2.grateful 3.disagrees 4.swap 5．items 6.disliked 7.tip 8.teenager
9．recover 10.suffered Ⅱ.1.A 主旨大意题。 根据第二段首句“The quickest way to make a friend is to smile.”和第 三段首句“One easy way to start a conversation...”可知，文章主要讲述了如何交朋友。 2． B 细节理解题。 根据首段中的“...do the same kind of things as they do.”和末段的“...do similar things...”可知，兴趣相投的人容易成为朋友，B 项正是此意。 3． C 细节理解题。 根据第三段第二句“Think about how great you feel when someone says something nice to you.”可知人们喜欢同赞扬自己的人交谈。 4．B 词义猜测题。短文中的画线部分与前面的“do have an answer”相对照，因此，此 处意为“耸耸肩膀，不作回答”，所以选 B。 5．D 细节理解题。通读全文以及根据最后一段可知，要想交到好朋友，首先要做到
微笑、友好、善良并且对他人感兴趣。故选 D。 6．B 细节题。由文章第一段内容可知 B 项与原文不符。 7．A 词义理解题。由下面 “road safety and life skills” 以及下面列举的内容可推知
essential 意为“基本的”，即 A 项。 8．D 细节题。由文中“It's a good chance to talk to your children and to meet other parents，”可知 D 项与原文不符。 9．A 细节题。文中“Here are some suggestions...”部分的第一条即 A 项。 10．C 细节题。由文章最后一句话可知答案。 Ⅲ.1.He's quite easy to get along with. married soon. 3．I'm sorry that I can't join you in the discussion. 4． They find it necessary to settle the problem at once. 5.He has some trouble with his math. 2.Mary and Tede fell in love at first sight and
copyright ©right 2010-2020。